طرز تهیه مسقطی زعفرانی
مسقطی زعفرانی یک دسر قدیمی ایرانی است که به زمان کوتاهی برای آماده شدن احتیاج دارد. این دسر را به روشهای مختلف و با تزیینهای متفاوتی میتوان سرو کرد. در ادامه علاوه بر طرز تهیه مسقطی زعفرانی، شما را با تهیه مسقطی کاکائویی و آلبالویی نیز آشنا خواهیم کرد.
ستاره | سرویس آشپزی - لازمه یک سفره ایرانی، دسری ایرانی است. مسقطی را عمدتا در ماه مبارک رمضان سرو میکنند، اما میتوان آن را در بقیه ایام سال نیز تهیه کرد و از طعم این دسر لذت برد. مسقطی زعفرانی و دیگر انواع مسقطی (مانند مسقطی کاکائویی و آلبالویی که اینجا روش تهیه آنها را نیز خواهید آموخت) بافتی ژلهای دارند و به دلیل استفاده از کره در آنها بسیار لطیف هستند، از اینرو یک دسر مناسب ایرانی و سنتی به حساب میآید.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
طرز تهیه مسقطی زعفرانی طرز تهیه مسقطی کاکائویی طرز تهیه مسقطی آلبالوییطرز تهیه مسقطی زعفرانی
مواد مورد نیاز برای تهیه این دسر ایرانی به شرح زیر است.
مواد لازم | |
نشاسته گل | 2 قاشق سوپخوری |
شکر | 4 الی 5 قاشق غذاخوری |
کره | 25 گرم |
زعفران | به میزان لازم |
گلاب | 1 قاشق مرباخوری |
دستور تهیه: نشاسته را در یک لیوان آب با دمای معمولی (آب شیر) حل کنید. سپس شکر را نیز به آن اضافه کرده و بهم بزنید تا کاملا حل شود. سپس زعفران ساییده شده را نیز به مواد اضافه و مخلوط کنید. اکنون مایع را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و مرتب بهم بزنید. دائما بهم بزنید تا مایع بافت کرمی شکلی پیدا کنید. سپس کره را اضافه کنید و بهم بزنید تا ذوب شود. سپس گلاب را اضافه کنید و مسقطی را از روی حرارت بردارید.
چند نکته در مورد تهیه مسقطی
به دلخواه خودتان میتوانید میزان شکر را کاهش یا افزایش دهید.زمانی که مسقطی زعفرانی یا هر نوع دیگر از مسقطی را روی حرارت قرار میدهید باید دائما بهم بزنید.
گلاب نباید زمان زیادی روی حرارت باشد، از اینرو وقتی آن را به مایع اضافه کردید پس از چند ثانیه آن را از روی حرارت بردارید.
در صورت تمایل میتوانید این مسقطی را بدون چاشنی و فقط با گلاب نیز تهیه کنید. در این صورت رنگ آن سفید خواهد شد.
طرز تهیه مسقطی کاکائویی
مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع مسقطی را در جدول زیر مشاهده میکنید.
مواد لازم | |
نشاسته گل | 2 قاشق سوپخوری |
شکر | 4 الی 5 قاشق غذاخوری |
کره | 25 گرم |
پودر کاکائو | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه: همانند مسقطی زعفرانی، یک لیوان آب به نشاسته اضافه کنید و کاملا مخلوط نمایید تا نشاسته حل شود. سپس شکر را نیز اضافه کنید و تا حل شدن آن، مایع را بهم بزنید. در این مرحله چاشنی باید اضافه شود، در مسقطی کاکائویی برای چاشنی از پودر کاکائو استفاده میشود، بنابراین در این مرحله آن را اضافه نمایید (در صورت تمایل میتوانید مقدار پودر کاکائو را افزایش دهید). مایع را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و مرتب بهم بزنید. زمانی که مایه به غلظت رسید، کره را اضافه کنید و مجددا بهم بزنید. زمانی که کره ذوب شد، گلاب را به سایر مواد اضافه کنید و سریع از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه مسقطی آلبالویی
مواد اولیهای که برای تهیه مسقطی آلبالویی به آن احتیاج دارید در جدول زیر ذکر شده است.
مواد اولیه | |
نشاسته گل | 2 قاشق سوپخوری |
شکر | 4 الی 5 قاشق غذاخوری |
کره | 25 گرم |
شرب آلبالو خانگی | نصف قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه: همانند دو نوع مسقطی قبلی، نشاسته را با یک لیوان آب و شکر مخلوط کنید تا مواد در آب حل شوند.
مایع را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار میدهیم تا به غلظت برسد.
سپس شربت آلبالو را اضافه کنید و بهم بزنید.
در آخر کره را نیز به آن اضافه نمایید.
هنگامی که کره ذوب شد، گلاب را به مسقطی اضافه کرده و آن را از روی حرارت بردارید.پس از آنکه مسقطی آماده شد باید سریع آن را در ظرف مناسب بریزید، زیرا به سرعت سفت میشود و پس از آن دیگر فرم ظرف را نمیگیرد. همچنین میتوانید این دسر را در ظرفی بزرگ با کف مستطیل یا مربع شکل بریزید، به طوریکه قطر آن زیاد نشود، پس از آنکه چند ساعت در یخچال ماند آن را به اشکالی مانند لوزی برش بزنید و سرو کنید. تزیین مسقطی زعفرانی و سایر انواع مسقطی کار ساده است و به مواد خاصی نیز احتیاج ندارد، میتوانید این دسر را با پودر نارگیل تزیین کنید یا از خلال بادام، خلال پسته و... استفاده نمایید.
نشاسته گندم طبع گرمی دارد و برای مدت طولانی میتواند مانع از گرسنگی فرد شود. به همین دلیل به عنوان یک میان وعده نیز گزینه مناسبی خواهد بود. رنگ هر کدام از این مسقطیها متفاوت است، بنابرین میتوانید مسقطی زعفرانی، کاکائویی و آلبالویی را با هم تهیه کنید تا در کنار یکدیگر جلوه زیباتری داشته باشند.