افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان


افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان

افسردگی : استرس جزء جدا نشدنی از زندگی انسان امروزی است و عبارت است از شرایطی که در آن فشار هر نوع محرک داخلی یا خارجی در انسان ایجاد تنش کند. واکنش بدن به این تنش را استرس می‌نامند. استرس به عنوان یک واکنش طبیعی در صورت کنترل آن برای ادامه حیات و تطبیق با … نوشته افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان اولین بار در پارسی...

افسردگی : استرس جزء جدا نشدنی از زندگی انسان امروزی است و عبارت است از شرایطی که در آن فشار هر نوع محرک داخلی یا خارجی در انسان ایجاد تنش کند. واکنش بدن به این تنش را استرس می‌نامند.

استرس به عنوان یک واکنش طبیعی در صورت کنترل آن برای ادامه حیات و تطبیق با محیط ضرورت دارد و می‌تواند باعث افزایش عملکرد و انگیزه شود، حال آن که در بسیاری موارد استرس غیرقابل کنترل و طولانی به اضطراب و افسردگی و غیره می‌انجامد وعلاوه بر اختلال در ادراک و شناخت، قدرت عملکرد و توانایی ذهنی در حل مسایل را نیز کاهش می‌دهد و موجب کاهش عملکرد می‌شود.

دلایل افسردگی پس از مهاجرت

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمانمهاجرت همراه با فرآیندهای همراه آن مانند تغییر محل زندگی، تغییر شغل، دوری از دوستان و آشنایان، عدم امنیت مالی و غیره از عوامل اساسی در بروز استرس هستند. لذا مهاجرت مجموعه‌ای از افکار و احساسات و اعمال استرس‌زا است که هر یک به تنهایی می‌توانند موجب بروز برخی اختلالات روحی و روانی شوند.

در اغلب موارد مهاجران جایگاه موجود اجتماعی، شغلی و اقتصادی خود را متناسب با انتظارات خود نمی‌دانند و در فکر تغییر محیط و شرایط موجود هستند. همین عدم تناسب بین آنچه که “هستیم “و آنچه که توقع داریم “باشیم”عاملی استرس‌زا است. بنابراین می‌توان گفت که استرس این مهاجران حتی قبل از تفکر درباره مهاجرت شروع می‌شود.

ویژگی های افراد مهاجر

به طور کلی، افرادی که تصمیم به مهاجرت می‌گیرند ویژگی‌های شخصیتی خاصی دارند از جمله بهره هوشی بالا، جسارت، ریسک پذیری و غیره. البته این بدان معنی نیست که افرادی که مهاجرت نکرده‌اند دارای این صفات نیستند، بلکه معنی آن این است که مهاجران در بین این گونه افراد جامعه یافت می‌شوند.

این گونه افراد اغلب دارای جایگاه خاصی در جامعه هستند که با مهاجرت، آن‌ را از دست خواهند داد. بنابراین، استرس ناشی از آن همراه با تغییر محل زندگی، اجبار به فروش وسایل منزل و دوری از دوستان و بستگان همگی موجب بروز استرس در فرد می‌شوند.

میزان این استرس بستگی به شدت وابستگی به عوامل فوق دارد. هر قدر دلبستگی‌های مالی، عاطفی، کاری و خانوادگی بیش‌تری داشته باشیم میزان استرس بیش‌تر خواهد شد و با در نظر گرفتن این که مجبور به ترک چه میزان از دستاوردهای گذشته خود هستیم و باید بدون آنها مهاجرت کنیم، به همان اندازه دچار استرس خواهیم شد.

مشکلات استرس زا در کشور مقصد

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمانسفر به خارج از کشور، تک تک ابعاد زندگی و عادات روزمره‌ی ما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. پیدا کردن محلی برای اقامت، تهیه‌ی غذا، برقراری ارتباط با دیگران و حفظ و نگهداری از وسایل و مبارزه برای یادگرفتن یک زبان جدید، همه‌ی این مشکلات گاهی باعث می‌شوند که یک جهنم واقعی را تجربه کنیم.

همه‌ی این دغدغه‌ها و مشکلات و وظایفی که در طول روز به عهده داریم، دست به دست هم می‌دهند تا با ایجاد افسردگی، زندگی را فلج کرده و ما را از سفر به خارج از کشور برای ادامه‌ی تحصیل، پشیمان و حتی بیزار کنند.

محیط جدید همراه با عناصر زبانی، فرهنگی و شرایط جوی علاوه بر تازگی و تنوع آن در ابتدا، می‌تواند در ادامه به یک عامل استرس‌زا تبدیل شود. مواردی مانند انتخاب محل سکونت، تهیه مسکن مناسب و تامین وسایل مورد نیاز از اولین مشکلات پیش‌رو هستند.

در ادامه، معادل سازی مدارک (از مدارک تحصیلی گرفته تا گواهینامه رانندگی، کارت واکسیناسیون کودکان و …)، دسترسی به وسایل ارتباطی (تلفن همراه، اینترنت، کانال‌های مورد علاقه تلویزیونی) و مهم‌تر از همه یافتن شغل مناسب و به دست آوردن درآمد کافی، هر یک همراه با استرس و نگرانی‌های مربوط به خود است.

علاوه بر همه این‌ها، مشکلات مالی به ویژه در صورت نداشتن پس انداز کافی، ضمن ایجاد نگرانی و اضطراب بر همه فعالیت‌های مهاجر تازه وارد سایه می‌اندازد و سختی‌ها را دو چندان می‌کند.

مدیریت افسردگی پس از مهاجرت

برای مقابله یا به عبارت بهتر برای مدیریت این موج استرس، به منابع و ابزاری مناسب احتیاج داریم که بی‌گمان توانایی فرد و شخصیت او در هموار سازی این راه و مقابله با استرس مهم‌ترین نقش را بازی می‌کند.

در صورتی که فرد نتواند با تنش‌های موجود کنار آید، خلق افسرده، اعتماد به نفس پایین، اختلال در خواب، احساس غربت و دلتنگی همراه با احساس پوچی به سراغ وی می‌آید. این مسایل می‌تواند منجر به برخی رفتارها مانند سوء‌مصرف الکل یا مواد مخدر، اختلال در خواب، اختلافات خانوادگی و اختلالات روانی یا بیماری‌های جسمی شود.

به هر حال این تصمیمی است که شما گرفته اید و حتما موقع تصمیم گیری دلایل محکمی برای آن داشته اید.

توجه به راهکارهای زیر نیز می تواند در کاهش استرس ها و تنش های روانی شما مؤثر واقع شود.

با دلتنگی مقابله کنید

با وجود همه‌ی کارهایی که پیش از سفر به خارج و اقامت در مقصد جدید، انجام می‌دهید، باز هم ممکن است که دلتنگی برای خانه و ناراحتی دور شدن از نزدیکان، گریبان شما را بگیرد. اما این نکته را فراموش نکنید که اقامت در یک کشور خارجی می‌تواند موقعیت بسیار مناسبی برای کسب تجربه‌های منحصر‌به‌فرد، ثبت خاطرات به‌یادماندنی و پیدا کردن دوستان جدید باشد.

تاثیر موسیقی‌های مورد علاقه‌ی خود را فراموش نکنید

زمانی که سفر می‌کنید، هیچ چیز بهتر از موسیقی نمی‌تواند روحتان را تسکین ببخشد، به خصوص آهنگ‌هایی که خاطرات شیرین را به یاد شما می‌آورند. به خودتان زمان بدهید تا افکارتان را سامان داده و خود را با شرایط جدید وفق بدهید. گوش دادن به موسیقی می‌تواند شما را در این راه یاری کند.

ارتباط خود را با دوستانتان حفظ کنید

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درماندوستان خوب، باید در چنین شرایطی به داد هم برسند. پس ارتباط خود را با آنها حفظ کنید و درباره‌ی نگرانی‌ها و مشکلاتتان با آنها درد و دل کنید.جملات الهام‌بخش بنویسید و باورشان داشته باشید

بد نیست بدانید که ترس، تنها یک تفکر است که گاهی به مغز شما خطور می‌کند. پس دست به کار شوید و برای خودتان پوستر‌هایی از جملات الهام‌بخش و مثبت درست کنید و در معرض دیدتان قرار دهید؛ نقل‌قول‌های دلگرم‌کننده‌ای مانند: ” تو می‌تونی از پسش بر بیای!” و یا سایر جملات الهام‌بخشی که امید را در دلتان زنده می‌کند و شما را به ادامه‌ این مسیر پر‌پیچ‌و‌خم، دلگرم می‌کند.

ورزش کنید و به خورد و خوراکتان اهمیت بدهید

یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای غلبه بر مشکل افسردگی، ورزش کردن و حفظ تناسب اندام است. پس به ورزش روزانه‌ی خود اهمیت بدهید و از وسایل در دسترس‌تان برای این کار نهایت استفاده را ببرید. مثل راه‌پله‌ها؛ حتی اگر همسایه‌ها با تعجب نگاهتان می‌کنند. می‌توانید از تمام کارهای روزانه‌تان یک تمرین ورزشی بسازید. مثلا، راه دورتری را برای رفتن به سوپرمارکت انتخاب کنید.

قدردان موفقیت‌های کوچک خود باشید

موفقیت‌های کوچکی که به دست می‌آورید را دست کم نگیرید؛ موفقیت‌هایی مانند باز کردن یک حساب بانکی، سوار اتوبوس شدن و پیاده شدن در ایستگاه درست، راهنمایی کردن یک نفر در اتوبوس برای پیدا کردن مسیر. این اتفاقات کوچک، اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهند و احساس قدرتمند بودن و شکست‌ناپذیری را در شما زنده می‌کنند.

اگر در طول مدت اقامتتان، ناامیدی به سراغ شما آمد با یادآوری این مطلب که شما راهی طولانی برای رسیدن به این نقطه طی کرده‌اید و سختی‌های زیادی کشیده‌اید، می‌توانید افکار منفی را از خود دور کنید. درمان افسردگی و استرس در طب سنتی

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمان

افسردگی : استرس و افسردگی پس از مهاجرت: دلایل و درمانامروزه روش های درمان و داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی غالباً اثر درمانی نداشته و تنها علایم بیماری را تسکین می دهد. در طب سنتی با استفاده از تکنولوژی های نوین، درمان بدون عارضه بیماری ها با استفاده از گیاهان دارویی موثر، که دارای مکانیسم اثر ساده ای می باشند بسیاری از مشکلات روحی خصوصاً افسردگی به سرعت درمان می شوند. یکی از این فرآورده های گیاهی، سایکودایجست است که از ۹ گیاه دارویی تشکیل شده است و سبب رفع استرس و نگرانی و ایجاد شادابی و نشاط می شود. اما باید توجه داشت که تنها مصرف دارو کافی نیست و باید پیش نیازهای درمانی نیز رعایت شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله سایکودایجست را مطالعه کنید و یا از مشاورین ما بهره گیرید.

منبع
برگرفته از سایت بی بی سی
گردآوری
دکتر سارا بخشائی


دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ