طرز تهیه شیرینی پاولوا
پاولوا، یک دسر بر پایه مرنگ است که به نام بالرین روسی (آنا پاولوا) نامگذاری شده است. این دسر بافت نرم و سبک و کاور ترد و کرانچی دارد.
مواد لازم شیرینی پاولواشیرینی پاولوا
توت فرنگی ۲ پیمانه
سفیده تخم مرغ ۶ عدد بزرگ
پودر قند ½، ۱ پیمانه
شکر ¼ پیمانه
سرکه سفید ۲ قاشق چای خوری
نشاسته ذرت ½، ۱ قاشق غذاخوری
کرم تارتار ½ قاشق چای خوری
وانیل ½ قاشق چای خوری
نمک مقداری
خامه زده شده به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی پاولوا
سینی فر را در ردیف میانی فر قرار دهید و فر را روی دمای ۱۳۵ درجه سانتی گراد روشن کنید.
روی سینی فر را با کاغذ شیرینی پزی یا کاغذ روغنی بپوشانید.
در کاسهای کوچک نشاسته ذرت و شکر را با هم ترکیب کنید.
در کاسه بزرگ مخلوط کن، سفیده تخم مرغ، کرم تارتار (به جای کرم تارتار میتوانید از ترکیب وانیل و سرکه استفاده کنید)، و نمک را برای ۲ تا ۳ دقیقه بزنید. ابتدا با سرعت کم شروع کنید، سپس مرحله به مرحله سرعت را به متوسط افزایش دهید تا پف کند و فرم مخروطی شکل نرمی بگیرند و حبابهای سفیده تخم مرغ خیلی کوچک و یک دست شوند.
سرعت را بالاتر ببرید، آهسته و به تدریج مخلوط نشاسته ذرت و شکر را در آن بپاشید. چند دقیقه بعد از این که مواد خشک افزوده شدند، به آرامی وانیل و سرکه را در آن بریزید (اگر از کرم تارتار استفاده نکردید). سرعت را کمی بیشتر کنید تا مخلوط براق شود و وقتی همزن را بالا میبرید، مخروطهای سفت و نوک تیز تشکیل شود (۴ یا ۵ دقیقه).
مخلوط سفیده تخم مرغ را با قاشق در ۸ تا ۱۰ قالب گرد که قطر ۷.۵ سانتی متری دارند، بریزید و روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانیده بودید، بگذارید. با پشت قاشق حفرهای در وسط قالب ایجاد کنید که وقتی مرنگ پخت سس توت فرنگی را داخل آن بریزید
سینی را در فر قرار دهید. دمای فر را به ۱۲۰ درجه سانتی گراد کاهش دهید. آن را برای ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید تا مخلوط خامهای ترد شده و بیرون آن خشک و سفید شده باشد و داخل آن نرم و خامهای باشد.
طی پخت حداقل ۱ بار آن را چک کنید. اگر به نظر رسید که دارند رنگ میگیرند یا ترک بر میدارند، دما را ۲۵ درجه کم کنید و سینی را بچرخانید تا مرنگهای روی سینی رنگ یکسانی بگیرند.
به آرامی قالبها را از روی سینی فر بردارید و روی صفحه مشبکی بگذارید تا سرد شوند. اگر محیط خانه و منطقه زندگی شما مرطوب نباشد، میتوانید آنها را در ظرفی دربسته در دمای اتاق تا ۱ هفته نگه دارید.
وسط شیرینی را میتوانید با مواد و سسهای مورد علاقه تان پر کنید.
برای درست کردن سس توت فرنگی؛ توت فرنگی تازه یا یخ زده را با ¼ پیمانه شکر در تابهای با اندازه متوسط و روی شعله متوسط حرارت دهید.
۱ یا ۲ بار آن را هم بزنید تا ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذرد، این زمان به این بستگی به این دارد که توت فرنگیها چقدر از هم وا میروند. آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید سرد شود.
سوراخهای روی پاولوا را با سس توت فرنگی سردشده پر کرده و نوش جان کنید.
با این میزان مواد ۱۰ عدد پاولوا آماده میشود.
توت فرنگی ۲ پیمانه
سفیده تخم مرغ ۶ عدد بزرگ
پودر قند ½، ۱ پیمانه
شکر ¼ پیمانه
سرکه سفید ۲ قاشق چای خوری
نشاسته ذرت ½، ۱ قاشق غذاخوری
کرم تارتار ½ قاشق چای خوری
وانیل ½ قاشق چای خوری
نمک مقداری
خامه زده شده به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی پاولوا
سینی فر را در ردیف میانی فر قرار دهید و فر را روی دمای ۱۳۵ درجه سانتی گراد روشن کنید.
روی سینی فر را با کاغذ شیرینی پزی یا کاغذ روغنی بپوشانید.
در کاسهای کوچک نشاسته ذرت و شکر را با هم ترکیب کنید.
در کاسه بزرگ مخلوط کن، سفیده تخم مرغ، کرم تارتار (به جای کرم تارتار میتوانید از ترکیب وانیل و سرکه استفاده کنید)، و نمک را برای ۲ تا ۳ دقیقه بزنید. ابتدا با سرعت کم شروع کنید، سپس مرحله به مرحله سرعت را به متوسط افزایش دهید تا پف کند و فرم مخروطی شکل نرمی بگیرند و حبابهای سفیده تخم مرغ خیلی کوچک و یک دست شوند.
سرعت را بالاتر ببرید، آهسته و به تدریج مخلوط نشاسته ذرت و شکر را در آن بپاشید. چند دقیقه بعد از این که مواد خشک افزوده شدند، به آرامی وانیل و سرکه را در آن بریزید (اگر از کرم تارتار استفاده نکردید). سرعت را کمی بیشتر کنید تا مخلوط براق شود و وقتی همزن را بالا میبرید، مخروطهای سفت و نوک تیز تشکیل شود (۴ یا ۵ دقیقه).
مخلوط سفیده تخم مرغ را با قاشق در ۸ تا ۱۰ قالب گرد که قطر ۷.۵ سانتی متری دارند، بریزید و روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانیده بودید، بگذارید. با پشت قاشق حفرهای در وسط قالب ایجاد کنید که وقتی مرنگ پخت سس توت فرنگی را داخل آن بریزید
سینی را در فر قرار دهید. دمای فر را به ۱۲۰ درجه سانتی گراد کاهش دهید. آن را برای ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید تا مخلوط خامهای ترد شده و بیرون آن خشک و سفید شده باشد و داخل آن نرم و خامهای باشد.
طی پخت حداقل ۱ بار آن را چک کنید. اگر به نظر رسید که دارند رنگ میگیرند یا ترک بر میدارند، دما را ۲۵ درجه کم کنید و سینی را بچرخانید تا مرنگهای روی سینی رنگ یکسانی بگیرند.
به آرامی قالبها را از روی سینی فر بردارید و روی صفحه مشبکی بگذارید تا سرد شوند. اگر محیط خانه و منطقه زندگی شما مرطوب نباشد، میتوانید آنها را در ظرفی دربسته در دمای اتاق تا ۱ هفته نگه دارید.
وسط شیرینی را میتوانید با مواد و سسهای مورد علاقه تان پر کنید.
برای درست کردن سس توت فرنگی؛ توت فرنگی تازه یا یخ زده را با ¼ پیمانه شکر در تابهای با اندازه متوسط و روی شعله متوسط حرارت دهید.
۱ یا ۲ بار آن را هم بزنید تا ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذرد، این زمان به این بستگی به این دارد که توت فرنگیها چقدر از هم وا میروند. آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید سرد شود.
سوراخهای روی پاولوا را با سس توت فرنگی سردشده پر کرده و نوش جان کنید.
با این میزان مواد ۱۰ عدد پاولوا آماده میشود.