در توهین به مقدسات چه واکنشی باید داشت؟/مجازات اعدام یا 10سال حبس


در توهین به مقدسات چه واکنشی باید داشت؟/مجازات اعدام یا 10سال حبس

توهین به مقدسات از آن اتفاقاتی است که واکنش به آن می‌تواند برای همه ما چالش برانگیز باشد. سراغ امیرعلی صفا کارشناس حقوقی و فعال رسانه‌ای رفتیم تا از نحوه واکنش و مجازات قضایی آن بگوید.

در توهین به مقدسات چه واکنشی باید داشت؟/مجازات اعدام یا 10سال حبس
به گزارش فانوس، تلاش برای «دیده شدن» را شاید بشود یکی از معضل‌های اساسی دنیای مجازی دانست. اتفاقی که با پیدا شدن اینترنت و شبکه‌های اجتماعی نه تنها پررنگ شد بلکه حالا با گذشت روزها و ماه‌ها می‌توان آن را یکی از بحران‌های آدم‌ها در عصر جدید دانست. بحرانی که حالا بسیاری در گوشه گوشه این کره خاکی به آن دچارند و به لطف عالم مجازی کار افراد را به جایی می‌رسانند که برای مطرح کردن خودشان به هر تخته پاره‌ای چنگ بزنند و به هر وسیله‌ای هدف را برای خودشان توجیه کنند. هتاکی به مقدسات را شاید بشود یکی از پیامدهای این بحران بغرنج در این افراد دانست. اتفاقی که مواقع رخ دادنش از جانب عده‌ای می‌تواند واکنش‌های هیجانی زیادی را از سمت مردم به دنبال داشته باشد. واکنش‌های هیجانی که گاه می‌تواند پیامدهایی به همان اندازه مخرب با خود به همراه داشته باشد. «امیر علی صفا» در اینجا برایمان به عنوان یک فعال رسانه‌ای و یک کارشناس حقوقی درباره نحوه واکنش و مجازات حقوقی این اتفاق می‌گوید.

با نهی از منکر خود آن منکر را نشر ندهیم

امیرعلی صفا می‌گوید که بحث توهین به مقدسات در کشورهای مختلف نیز وجود دارد و تحت عنوان چیزی به نام نفرت پراکنی شناخته می‌شود برای همین هم موضوعی نیست که خاص کشور ما باشد. اما در ایران به خاطر شرایط فرهنگی و پررنگ بودن سنت و مذهب اتفاقاتی از این قبیل می‌تواند برد رسانه‌ای و به دنبال آن واکنش‌های بیشتری را با خود به همراه داشته باشد. چیزی که می‌شود گفت حتی سیاسی بازی های جناح‌های مختلف هم به آن دامن می‌زند و باعث می‌شود که هر حزب و دسته سیاسی بسته به منفعت جناح خودش یک موضوع را نادیده بگیرید یا از طرفی نسبت به آن واکنش‌های شدیدتری از خودش نشان بدهد.«من فکر می‌کنم واکنش نسبت به چیزی مثل توهین به مقدسات و یا هتاکی یک موضوع پیچیده است.موضوعی که باید فارغ از جوهای احساسی مورد پژوهش‌های دانشگاهی قرار بگیرد تا به یک راهکار اساسی درباره آن برسیم؛ اما نکته‌ اینجاست که ما در این مورد باید همه رفتارهایمان ذیل نهی منکر قرار بگیرد؛ آن هم به گونه‌ای که خود نهی از منکر باعث نشر آن منکر نباشد. چه بسا گاهی همین واکنش‌های احساسی اگر برای دشمن قابل پیش بینی باشد می‌تواند مسائلی را مطرح کند که با واکنش‌های دریافتی، از خود آن اتفاق عواقب بدتری داشته باشد.»

توهین به مقدسات چه مجازاتی دارد؟

شما هم حتما هراز چندگاهی با نمونه‌های مختلف رفتاری از جانب افراد مختلف رو به رو شده‌اید افرادی که هرکدام با انگیزه‌های گوناگون برای دیده شدن دست به کاری می‌زنند که مصداق بارز هتک حرمت در اذهان عمومی است. امیرعلی صفا جنس واکنش به توهین را متفوت می‌داند و می‌گوید که تجربه این‌چند روزه هم نشان داد که عدم‌هوشمندی در بازخورد دادن به یک موضوع می‌تواند باعث دیده شدن میلیونی یک طرح گرافیکی که در صفحه اینستاگرام‌ ۲۰۰۰فالووری منتشر شده بود، بشود. امیرعلی صفا با اشاره به صفحه جلد یک روزنامه که اخیرا بحث برانگیز شد و یا هتاکی علنی یک خواننده زیرزمینی گفت: «توهین به مقدسات اگر شامل "سب النبی" یعنی لعن و توهین علنی به انبیا و ائمه معصومین باشد اعدام است و در موارد دیگری می‌تواند چیزی به اندازه ۱۰ سال حبس منجر شود.»

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج