طرز تهیه کلم پلو با کوفته ریزه


کلم پلو غذایی سنتی است که از ترکیب کلم و گوشت با برنج درست می‌شود. این غذا طعم و عطر خوبی دارد و معمولا با سالاد شیرازی یا ترشی سرو شده تا طعم بهتری پیدا کند.

طرز تهیه کلم پلو با کوفته ریزه
به منظور تهیه این غذا برای شش الی هفت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه معرفی می‌شود، نیاز دارید.

مواد لازم
کلم برگ یک و نیم کیلوگرم
برنج یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
زعفران دم کرده سه الی چهار قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
نمک، فلفل سیاه، دارچین و روغن به میزان لازم

دستور تهیه:

پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط نمایید. سپس مقداری فلفل سیاه و نمک به آن اضافه و کوفته ریزه درست کنید.
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و کوفته ریزه‌ها را سرخ کنید. با اینکار کوفته‌ها هنگام پخت، متلاشی نمی‌شود.
نصف لیوان آب، زردچوبه و دارچین به کوفته‌ها اضافه کنید و اجازه دهید که روی حرارت ملایم بپزد.
برگ‌های پلاسیده دور کلم را جدا کرده و کلم را کاملا ریز خرد کنید.
کلم خرد شده را همراه با یک الی دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد و آب آن تبخیر شود.
هنگامی که آب کلم پخت و آب آن نیز تبخیر شد، مقداری روغن به آن اضافه کرد و کمی تفت دهید.
کوفته‌ها و زعفران دم کرده را به کلم سرخ شده اضافه کنید و به آرامی بهم بزنید تا کلم و گوشت رنگ زعفران را بگیرد.
برنج را که از چند ساعت قبل خیس کرده‌اید، آبکش کنید.
کف یک قابلمه را چرب کرده و نان بیندازید، سپس یک سوم از برنج را در قابلمه بریزید.
نصف کلم و کوفته‌ها را روی برنج قرار دهید.
نصف برنجی که باقی مانده را اضافه کرده و مابقی کوفته و کلم را روی آن قرار دهید.
اکنون هرچی که از برنج مانده است، اضافه کنید.
روی قابلمه دم کنی قرار داده و درب آن را ببندید تا کلم پلو دم بکشد. در این مرحله باید حرارت ملایم باشد و پس از ۱۰ دقیقه از شعله پخش کن، استفاده کنید.

گاهی یک قاشق غذاخوری پودر لیموعمانی یا دو قاشق غذاخوری پودر قوره را به کوفته ریزه و کلم اضافه می‌کنند.
چند نکته:

کلم هنگام پخت بوی چندان مطبوعی ندارد، بنابراین حتما آن را کاملا آبپز کنید تا بوی آن گرفته شود و غذا عطر خوبی داشته باشد.
اگر یک ساعت الی یک ساعت و نیم پس از آنکه برنج را روی حرارت ملایم قرار دادی تا دم بکشد، هنوز خام بود، حدود یک سوم لیوان آب دور برنج بریزید و درب آن را ببندید. بخار آب باعث می‌شود که پلو دم بکشد.
منبع: مجله ستاره

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جملات و متن تبریک روز جهانی خلبان به همسرم و عشقم + عکس نوشته و استوری