تاثیر قرص اورژانسی، روی بی‌بی‌چک


تاثیر قرص اورژانسی، روی بی‌بی‌چک

یک ماه پیش رابطه داشتم از قرص اورژانسی استفاده کردم میخواستم بدونم آیا قرص اورژانسی باعث میشه تست بارداری یا بی بی چک اشتباه بشه؟

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: سلام من یک ماه پیش رابطه داشتم و مقدار کمی از منی همسرم به واژن من خورد و چون خارج از شهر بودیم امکان خرید قرص وجود نداشت …۴روز پیش هم رابطه داشتیم اما اینبار از قرص اورژانسی استفاده کردم. .میخواستم بدونم ایا قرص اورژانسی باعث میشه تست بارداری یا بی بی چک اشتباه بشه؟

پاسخ دکتر شیرین نیرومنش، متخصص زنان و زایمان:
خیر دوست عزیز اگر پریود شما عقب افتاد باید آزمایش بتا دهید، از عوارض قرص های هورمونی، اختلال در سیکل های قاعدگی است.
تاثیر قرص اورژانسی، روی بی‌بی‌چک
مهمترین مطالب در این باره
خانم ها توجه کنید:
قرص های اورژانسی نقل و نبات نیست که تا به رایطه جنسی خودتون مشکوک شدید، مثل شکلات یکیشو بخورید. این قرص ها فقط در شرایط اورژانس اونم سالی یکی دوبار باید استفاده شود نه ماهی دو تا سه بار!! پس یکم به فکر بدنتون باشید. مصرف بی رویه این قرص های اورژانسی عملکرد تخمدان و رحم را مختل میکنه . پس حتما یک روش پیشگیری از بارداری مطمعن را برای خودتان انتخاب کنید و تنها در موارد اورژانس نه از روی تنبلی قرص لونژیل را مصرف کنید.

بازم دقت کنید:
اگر قرص تا 72 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده مصرف شود، از حاملگی جلوگیری می کند. اگر در حال حاضر باردار هستید این دارو اثری نخواهد داشت.
قبل از مصرف لونژیل این مطالب را بدانید:
- اگر به قرص لونژیل حساسیت دارید، نباید از آن استفاده کنید.
- اگر باردار هستید، نباید از این دارو استفاده کنید. قرص پیشگیری از بارداری لونژیل بعد از بارداری (زمانی که تخمک بارور به رحم متصل شده است) باعث سقط نمی شود.
- اگر به طور منظم از داروها برای تشنج، سل، یا ایدز استفاده می کنید، قبل از مصرف لونژیل با پزشک یا داروساز صحبت کنید. بعضی از داروها باعث می شوند قرص لونژیل به عنوان قرص اورژانسی تاثیر کمتری داشته باشد.
- ممکن است لونژیل تولید شیر مادر را کاهش دهد. اگر به نوزاد شیر می دهید به پزشک خود بگویید.
- قرص اورژانسی پیشگیری از بارداری لونژیل برای افراد کمتر از 17 سال تجویز نمی شود.
روش پیشگیری از بارداری لونژیل برای استفاده به عنوان یک روش معمول کنترل زایمان در نظر گرفته نمی شود و نباید به منظور کنترل زایمان به مدت طولانی مصرف شود. در خصوص فرمهای مختلف قرص های جلوگیری از بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

قرص لونژیل چگونه عمل میکند؟
شواهد نشان می دهد قرص لونژیل منجر به عوامل زیر می شود:
1- تخریب تخمک گذاری:
مطالعات نشان می دهند قرص لونژیل مانع تخمک گذاری می شود یا تخمک گذاری را به تاخیر می اندازد. اگر قرص لونژیل قبل از تخمک گذاری مصرف شود، مانع از افزایش هورمون لوتئینیزه (LH)، رشد و بلوغ فولیکول و یا آزاد شدن تخمک می شود. این مکانیزم اصلی فعالیت قرص لونژیل است.
2- مانع از لانه گزینی نمی شود:
دو مطالعه اثربخشی قرص لونژیل را با تایید روز چرخه توسط تجزیه و تحلیل هورمونی برآورد کرده اند. در این مطالعات، زنانی که قبل از تخمک گذاری قرص اورژانسی مصرف کردند، باردار نشدند، در حالی که بارداری فقط در خانم هایی که قرص اورژانسی را در روز تخمک گذاری یا بعد از آن مصرف کردند رخ داد. این مطالعات نشان میدهد قرص اورژانسی قادر به جلوگیری از تخمک گذاری نیستند.
مطالعات به بررسی اینکه آیا قرص اورژانسی تغییراتی در ویژگی های بافتی و بیوشیمیایی اندومتری ایجاد می کنند پرداخته اند. اکثر مطالعات نشان می دهد که قرص اورژانسی لونژیل بر روی اندومتری تاثیری ندارد و هیچ مکانیسمی برای جلوگیری از لانه گزینی وجود ندارد. یک مطالعه نشان داد لونژیل از کاشت نطفه بر روی پوشش رحم جلوگیری نمی کند . مطالعات حیوانی نشان داد که قرص اورژانسی لونژیل باعث جلوگیری از لانه گزینی تخمک های بارور بر روی پوشش رحم نمی شود.
3- ممکن است اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد:
مطالعات اولیه نشان داد قرص اورژانسی لونژیل باعث ضخیم شدن مخاط دهانه رحم می شود و به این شیوه با حرکت اسپرم تداخل ایجاد می کند. با این وجود مطالعات نشان داد قرص لونژیل در دوزهای مورد استفاده برای EC اثر مستقیمی بر عملکرد اسپرم ندارد. مطالعات اخیر نشان داد در صورتی که اسپرم پس از 28-24 ساعت پس از مصرف این قرص در دستگاه تناسلی خانم قرار بگیرد، تحت تاثیر قرص لونژیل قرار نمی گیرد.
شواهد جدید در مورد اثر متقابل اسپرم و پروژسترون نشان دهنده یک اثر مخرب احتمالی غلظت بالای پروژسترون قرص لونژیل بر عملکرد اسپرم است که ممکن است اسپرم را در غیاب تخمک فعال کند و یا با جهت گیری حرکت اسپرم تداخل ایجاد کند.
4- تأثیری بر بارداری ندارد:
دو مطالعه بر روی خانم هایی که در چرخه خود قرص اورژانسی لونژیل مصرف کرده اند تفاوتی بین نتایج حاملگی زنانی که قرص را مصرف کرده بودند و آن هایی که مصرف نکرده بودند نشان نداد. متغیرها عبارت بودند از سقط جنین، وزن جنین هنگام تولد، ناهنجاری ها، و نسبت جنسیت، که نشان می دهد قرص اورژانسی لونژیل بر حاملگی ثابت شده حتی در مراحل اولیه تاثیر نمی گذارد.
حقایق دیگر:
پیشگیری از بارداری اورژانسی مانند قرص سقط جنین اولیه نیست. قرص اورژانسی لونژیل تنها در چند روز اول پس از مقاربت موثر هستند؛ قبل از اینکه تخمک از تخمدان خارج شود و قبل از اینکه اسپرم تخمک را بارور کند. سقط جنین در مرحله اولیه بارداری مجاز است، اما نیاز به داروی دیگری دارد. قرص اورژانسی لونژیل نمی توانند بر بارداری ثابت شده تاثیر بگذارند یا آن را متوقف کنند یا به جنین در حال رشد آسیب برسانند.
تاثیر قرص اورژانسی، روی بی‌بی‌چک
عوارض جانبی قرص لونژیل (اووسیز)
عوارض جانبی که شما باید در اسرع وقت به پزشک خود گزارش دهید:
عوارض شدید به طور معمول دیده نمی شود اما امکان بروز عوارض جانبی شدید وجود دارد بنابراین در مورد این مسئله با پزشک خود صحبت کنید.
عوارض جانبی که معمولا به مراقبت های پزشکی نیاز ندارند (در صورت ادامه یا ناراحتی به پزشک یا متخصص مراجعه کنید):
- درد شکم یا گرفتگی
- حساسیت پستان (احساس سنگینی)
- سرگیجه
- حالت تهوع
- لکه بینی
- پریود نامنظم
- افسردگی
- ورم و تغییرات وزن

خانم ها حواستون باشه:
اگر با مصرف قرص حالت تهوع میگیرید، بهتره نیم ساعت قبل و 4 تا 6 ساعت بعد از مصرف هر دوز از قرص لونژیل یک داروی ضد تهوع بخورید.اگر تا دوساعت بعد از مصرف قرص استفراغ کردید، باید مجدد مصرف کنید .
قرص لونژیل (اووسیز) می تواند با داروهای دیگر تداخل داشته باشد:
این دارو را با هیچ یک از داروهای زیر مصرف نکنید:
- آمپرنواویر
- بوسنتان
- فوزامدرنیر
این دارو همچنین ممکن است با داروهای زیر نیز تداخل داشته باشد:
- aprepitant
- داروهای باربیوتراپ برای خوابیدن یا درمان تشنج
- bexarotene
- griseofulvin
- داروهایی که برای درمان تشنج استفاده می شوند مانند کاربامازپین، اتوتین، فبلامات، اکسکروبازپین، فنیتوئین، توپیرامات
- مدافینیل
- پیوگلیتازون
- ریفابوتین
- ریفامپین
- ریفپنتین
- بعضی از داروها برای درمان عفونت اچ آی وی استفاده می شوند مانند آتاازانویور، اندینوویر، لوپیناویر، نلفینوویر، Tipranavir، ریتوناویر
- مخمر سنت جان
- وارفارین
هدف ما این است که به شما اطلاعات مربوطه را ارائه دهیم. با این حال، از آنجا که داروها در هر فرد به صورت متفاوت اثر می گذارد، نمی توانیم اطمینان حاصل کنیم که این اطلاعات شامل همه تداخلات احتمالی می باشد. این اطلاعات جایگزین مشاوره پزشکی نیست. همیشه با پزشک خود در رابطه با تداخلات احتمالی با تمام داروهای تجویزی، ویتامین ها، گیاهان و مکمل ها و داروهای بدون نسخه که مصرف می کنید صحبت کنید.
نحوه مصرف قرص لونژیل (اووسیز)
این قرص خوراکی است. پزشک شما ممکن است بخواهد قبل از استفاده از قرص ها از آزمایش سریع حاملگی استفاده کند. بلافاصله پس از داشتن رابطه جنسی بدون محافظت، ترجیحا در 24 ساعت اول، اما نه بعد از 72 ساعت (3 روز)، دارو را مصرف کنید. دستورالعمل های ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود را دقیقا دنبال کنید. قرصهای اضافی را مصرف نکنید قرص های اضافی خطر ابتلا به بارداری را کاهش نمی دهد، اما ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.
این قرص با دو دوز مختلف در بازار وجود دارد:
- لونژیل 0.75 میلی گرمی
- لونژیل 1.5 میلی گرم
روش استفاده :
- اگر دوز 0.75 میلی گرمی را استفاده می کنید، یا دو 2 عدد باهم مصرف کنید یا بین هر عدد 12 ساعت فاصله بندازید.
- اگر دوز 1.5 میلی گرمی را استفاده می کنید، یک عدد قرص کافی است.
دقت کنید قرص ها باید بلافاصله بعد از نزدیکی مشکوک و در اسرع وقت مصرف شود.
مشورت با پزشک قبل از مصرف قرص لونژیل (اووسیز)
اگر یکی از شرایط زیر را دارید باید به پزشک اطلاع دهید:
- مشکلات قند خون، مانند دیابت
- سرطان سینه، سرطان دهانه رحم، سرطان تخمدان، رحم، واژن، یا خونریزی غیرعادی واژینال
- فیبروئیدها
- بیماری کبد
- مشکلات قاعدگی
- سردردهای میگرنی
- یک واکنش غیر معمول یا آلرژیک به لونورژسترل، داروهای دیگر، غذاها، رنگ ها یا مواد نگهدارنده
- باردار بودن یا تلاش برای بارداری
- شیردهی به نوزاد
تاثیر قرص اورژانسی، روی بی‌بی‌چک

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تاج عالم