رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری‌ها+ توصیه‌های تغذیه‌ای برای هپاتیت


رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری‌ها+ توصیه‌های تغذیه‌ای برای هپاتیت

باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این خبر شما را با تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به مشکلات هپاتیت آشنا کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭی‌های ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.

ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامین‌های مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.

اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آن‌ها هم ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.

رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری‌ها+ توصیه‌های تغذیه‌ای برای هپاتیت

ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎی ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺍی ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ غذایی بیماران ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ ‪

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تغذیه مناسب برای افرادی که هپاتیت دارند، اظهار کرد: ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭی ﺍﻏﻠﺐ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﻛﻢ ﺍﺷﺘﻬﺎیی، ﺗﻬﻮﻉ ﻭ ﺍﺳﺘﻔﺮﺍﻍ، ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺑﺎ ﻛﺎﻫﺶ ﻭﺯﻥ ﻣﻮﺍﺟﻪ می‌ﺷﻮﺩ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ‫ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻭﺯﻥ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺭﻓﺘﻪ ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻮﺩ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ، ﻣﻮﺍﺩ ﭘﺮﻭتئینی ﺑﺎ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪﺭﺍﺕ ﺷﺎﻣﻞ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻧﺎﻥ ﻭ ﻏﻼﺕ ‫ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﺷﻮﺩ.

بیشتر بخوانید: همه آنچه باید درباره هپاتیت بدانید/ ابتلای یک میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به این بیماری کبدی

‫وی ادامه داد: ﺗﻮﺻﻴﻪ می‌شود، ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ رفتگی آب ﺑﺪﻥ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ دهید، ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ محدودیتی ﺩﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ برخی بیماری‌ها ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ باشند.

این متخصص داخلی بیان کرد: ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ ﺣﺎﺩ، ﺑﺎﻳﺪ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺣﺎﻭی ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی ﻣﺘﻨﻮﻉ ﻭ ﻣﺘﻌﺎﺩﻝ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ؛ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﻣﺴﺌﻠﻪ بیﺍﺷﺘﻬﺎیی ﺷﺪﻳﺪ، ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻬﻮﻉ ﻭ ﺍﺳﺘﻔﺮﺍﻍ ﻭ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻧﺎکافی انرژی و ‫ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﺍﺯ ﺭﺍه ﺩﻫﺎﻥ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺖ؛ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻭﺟﻮﺩ ﻛﻢ ﺍﺷﺘﻬﺎیی ﻭ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻬﻮﻉ، ﻭﻋﺪه ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﺑﺴﻴﺎﺭی ﺍﺯ‫ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﻭﻋﺪه ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯ ﻣﺤﺴﻮﺏ میﺷﻮﺩ.

ارغوانی گفت: ﺯﻣﺎنی ﻛﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺭﻭﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺭﺍ ﺷﺮﻭﻉ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ، تغذیه ﺑﻪ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﻣﺘﻨﺎﻭﺏ ﻭ ﺑﺎ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻢ ﺑﺎ ‫ﻏﺬﺍﻫﺎی ﻧﺮﻡ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﻨﺪ؛ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﭘﺮ ﻛﺎﻟﺮی ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻛﻨﻴﺪ، ۳۰-۳۵ ﻛﻴﻠﻮ کالری ﺑﻪ ﺍﺯﺍی ﻫﺮ ﻛﻴﻠﻮ ﮔﺮﻡ ﻭﺯﻥ ﺑﺪﻥ، ﻣﻴﺰﺍﻥ‫ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪﺭﺍﺕ ﺩﺭﻳﺎفتی ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻴﻦ ۵۰-۵۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺑﺎﺷﺪ.

رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری‌ها+ توصیه‌های تغذیه‌ای برای هپاتیت

بیشتر بخوانید: همه آنچه که درباره هپاتیت باید بدانید

این متخصص داخلی ادامه داد: ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻛﻨﻴﺪ، ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺤﺪﻭﻳﺖ ﻣﺼﺮﻑ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﻏﺬﺍی ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪﺍی ﺁﻣﺎﺩه ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ تحریک اﺷﺘﻬﺎی ﺍﻭ ﺷﻮﺩ، ﻏﺬﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺠﻢ ﻛﻢ ﻭ‫ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﺑﻴﺸﺘﺮ (۶-۵ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ) ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻏﺬﺍﻫﺎی ﭘﺮ ﻛﺎﻟﺮی ﭘﺮ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﻭ ﺣﺎﻭی ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﺑﺎﻻ ﺭﺍ معرفی کنید.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند