از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی


از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی

ثبت بیش از 15 هزار ایده در سامانه بچه‌های مسجد، اجرای طرح ملی «هوای تازه» در گام دوم انقلاب و برگزاری 10 هزار نشست بصیرتی درباره سردار سلیمانی در مساجد مجهز به کانون فرهنگی هنری ازجمله اخبار حوزه مسجد در 7 بهمن ماه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در هفتمین روز از بهمن ماه ۹۸:

قرآن و عترت و کتاب‌خوانی اولویت نخست کانون‌های مساجد در رویداد ملی «فهما»/ ثبت بیش از ۱۵ هزار ایده در سامانه بچه‌های مسجد

از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی

حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب‌رضا ارزانی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه پایان مهلت شرکت در نخستین رویداد ملی «فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران)» به معنای توقف فعالیت سامانه «بچه های مسجد» نیست، اظهار کرد: با پایان مهلت ارسال آثار کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به نخستین دوره این رویداد در چهارم بهمن ماه، آنچه از روز پنجم بهمن در این سامانه ثبت شده، در دوره بعدی این رویداد ملی لحاظ می شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تاکید کرد: تلاش آن است که با فعالیت مستمر و دائمی سامانه بچه های مسجد، این پورتال به عنوان زیست بوم مجازی اعضا و فعالان کانون های مساجد، محل ثبت و ضبط فعالیت، اشتراک تجربیات و تعامل آنها و ایجاد شبکه گسترده بچه های مسجد در عرصه های مختلف باشد. با این نگاه سامانه بچه های مسجد در عرصه های دیگر از بامداد پنجم بهمن به کار خود ادامه داده است.

وی درباره میزان استقبال کانون های مساجد و اعضا و فعالان آنها از شاخص های هشت‌گانه نخستین رویداد ملی «فهما»، بیان کرد: اولویت نخست کانون ها، شاخص قرآن و عترت بوده که رقابت بالایی در آن بین فعالان مسجدی صورت گرفته و بیشترین امتیاز به آن اختصاص یافته است، پس از آن استقبال بالایی از شاخص کتاب و کتابخوانی به عمل آمده که تجهیز بیش از 14 هزار کانون مسجدی به کتابخانه های باز و مخزن‌دار، در این باره تاثیرگذار بوده است.

حجت الاسلام دکتر ارزانی با اشاره به استقبال بالای فعالان و اعضای کانون های مساجد از بخش عرضه طرح ها و ایده ها در این رویداد ملی، گفت: انتظار این سطح از استقبال و ارسال اثر را نداشتیم اما در این بخش بیش از 15 هزار طرح و ایده در سامانه بچه های مسجد به ثبت رسیده است.

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: همچنین در بخش سرود و تئاتر مسجدی نیز کارهای فاخری به سامانه بچه های مسجد ارسال شده است.

وی با بیان اینکه کانون های مساجد حتی از مناطق محروم در نخستین رویداد ملی «فهما» حضوری ممتاز داشته اند، ابراز کرد: چنان که کانون هایی از بشاگرد و نیز سیستان و بلوچستان که این روزها درگیر سیل‌زدگی است در سامانه بچه های مسجد امتیازات بالا کسب کرده اند. علاوه بر این، کانون های محل فعالیت اهل سنت نیز درخشش خوبی در این طرح به ویژه در شاخص قرآن و عترت داشته اند.

حجت الاسلام دکتر ارزانی در پایان خاطرنشان کرد: علی رغم برخی تصورات مبنی بر کمکاری بچه های مسجد در حوزه فضای مجازی، آنها در این شاخص نیز فعالیت های خوب و اثرگذاری دارند که خروجی کار آنها در حوزه هایی همچون خانواده، اعتیاد، آسیب های اجتماعی و ... دسته بندی و تقدیم مراجع ذی‌صلاح همچون صداوسیما می شود.

بازخوانی سرودهای انقلاب در مساجد/ اجرای طرح ملی «هوای تازه» در گام دوم انقلاب

از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی

«سعید سعادتی» با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تعالی بخشیدن به هنر موسیقی کشور و ضرورت پرداختن به سرودهای ارزشی و انقلابی، به خبرنگار ستاد ارتباطات فهما گفت: رهبر معظم انقلاب(حفظه الله) در اسفند ماه سال ۱۳۶۹ فرمودند: " بعد از انقلاب، سرودهای خوب و آهنگ‌های بسیار خوبی در جهت ارزش‌های انقلابی ساخته شد؛ ولی در سال‌های اخیر، رشد این‌گونه آهنگ‌ها کم شده است. این هم حیف است. باید آهنگ‌های خوب ساخته شود، شعرهای خوب و چیزهای جدید اجرا گردد و همه‌ی آنها ناظر به ارزش‌های انقلابی باشد."

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی مساجد کشور افزود: معظم له در خرداد ماه ۱۳۹۵ نیز در دیدار با جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب، بیان فرمودند:"سرود مثل هوای تازه، مثل هوای بهاری نفوذ می کند، هیچ لازم نیست وادار بشوند کسانی که آنرا ترویج کنند، تقریظ بنویسند، شعر بگویند، نه! خود سرود وقتی که خوب تنظیم شد _اثر می کند_. ما این را امروز کم داریم، امروز بنظر می رسد که ما به این احتیاج داریم."

سعادتی، اظهار کرد: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با عنایت به منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، «جشنواره سرود صدای انقلاب» را با محوریت بازخوانی سرودهای انقلابی در گام دوم انقلاب برگزار می کند.

وی سرود انقلاب اسلامی ایران را یکی از درخشان‌‌ترین اتفاقات هنری جهان معاصر خواند و ابراز کرد: سرود از مردمی‌‌ترین مصنوعات ادبی است که با طیف وسیعی از مردم ارتباط برقرار می‌‌کند. در عصر حاضر که دشمن از قدرت غول های رسانه ای خود برای نفوذ و تحمیل فرهنگ بیگانه استفاده می‌کند، برخورداری از گروه‌های سرود در سنگر مساجد که پایگاه و خاستگاه اصلی انقلاب است؛ می‌تواند ابزار مناسبی برای ادامه مبارزه باشد.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی مساجد کشور، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و تأکیدات معظم له که قسمت اعظمی از آن خطاب به جوانان است، بیان کرد: نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد به ویژه نوجوانان و جوانان مسجدی در این عرصه بسیار مهم و استراتژیک است. تجربه ارزشمند بچه های مسجد در اجرای گروه سرود ۴۰ هزار نفری کانون های مساجد و طرح ملی هوای تازه، بستر را برای گام بعدی فراهم کرده است تا متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب، شاهد بازخوانی سرودهای خاطره انگیز انقلابی از حنجره های نوجوانان و جوانانی باشیم که آینده این نظام و انقلاب را رقم می زنند.

وی اجرای دسته‌‌جمعی و همگانی، بازگو کردن احساسات جمعی و ملی یک قوم و ملت را از قابلیت های فوق العاده سرود خواند و تاکید کرد: در تاریخ انقلاب سرود، عامل ایجاد وحدت کلمه و شورآفرینی در نیروهای مردمی و راهپیماییها بود که امروز به عنوان خاطره ای مشترک و زنده در اذهان ما به جای مانده است. این میراث ارزشمند باید بازخوانی شده و سینه به سینه به نسل های آینده منتقل شود.

سعادتی در پایان با اشاره به جنبه رقابتی، حماسی، اجتماعی و جمعی جشنواره ملی صدای انقلاب، خاطرنشان کرد: علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده آیین نامه و دریافت قطعه سرود می توانند به نشانی www.bachehayemasajed.ir مراجعه کنند.

برگزاری ۱۰ هزار نشست بصیرتی درباره سردار سلیمانی در مساجد مجهز به کانون فرهنگی هنری

از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی

حجت الاسلام« امیر ارزانی»، مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرافراز اسلام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، به خبرنگار ستادارتباطات فهما گفت: بروز و ظهور شخصیت کاریزماتیک و بی‌بدیلی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی که در تمامی عرصه ها تأثیرگذار بود از سرچشمه اصیل و زلال معنویت، ایمان و اخلاص نشأت می‌گیرد.

وی با اشاره به عشق و ارادت ویژه ای که این سردار رشید اسلام به بزرگ بانوی اسلام حضرت صدیقه کبری(س) داشتند، اظهار کرد: بیت‌الزهرا(س) منزل موقوفه سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در کرمان است که این شهید بزرگوار برای برگزاری مراسم و عزاداری فاطمیه در آن تاکید فراوان داشتند.

مدیرکل هماهنگی امور ستادی و ریاست کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به اهتمام ویژه سردار سلیمانی بر مراسم عزاداری ایام فاطمیه و حضورشان در مراسم بیت الزهرا(س)، ابراز کرد: ایشان نمونه انسان تربیت شده در مکتب فاطمی بودند. شجاعت، تواضع، بصیرت و ولایت مداری از بارزترین خصایص شخصیتی حاج قاسم بود که نشان از تربیت فاطمی و کوثری ایشان دارد.

حجت الاسلام امیر ارزانی، بیان کرد: عشق و ارادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به حضرت فاطمه زهرا(س) و اقتدا به همین فرهنگ غنی فاطمی بود که این شهید والامقام را به شخصیتی جهانی و استکبارستیز مبدل کرد.

وی به آخرین توصیه های سردار سلیمانی در خصوص عزاداری ایام فاطمیه اشاره و اذعان کرد: همان گونه که سردار گفتند:« فاطمیه سال دیگر نیستم». ایام فاطمیه امسال متفاوت از سال های گذشته است اما به برکت خون پاک سردار دل‌ها، رنگ و بوی عجیب فاطمی و عاشورایی دارد.

مدیرکل هماهنگی امور ستادی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در ادامه با بیان اینکه مسجد خاستگاه اصلی این تربیت اصیل اسلامی و روحانی است، تصریح کرد: این سردار رشید اسلام از برجسته‌ترین تربیت یافتگان مکتب مسجد بود. ایشان مسجد را خط مقدم دفاع از اسلام و انقلاب و ولایت و قرارگاه اصلی صیانت از ارزش ها می دانست.

وی این شهید والامقام را یاور ولایت و مصداق بارز مومن انقلابی خواند و بیان کرد: شهید سلیمانی بسیار اثرگذار تر و قدرتمندتر از حاج قاسم سلیمانی در سطح بین المللی به عنوان یک الگوی طراز اسلامی و مسجدی در قلب‌های مسلمانان و آزادیخواهان جهان نفوذ کرده است.

حجت الاسلام امیر ارزانی با تأکید بر تبیین ابعاد شخصیتی سردار دلها و ترویج اهداف و آرمان‌های این شهید والامقام، ابراز کرد: نسل جوان ما باید در بستر امن و معنوی مساجد با چنین تربیت اصیل اسلامی پرورش یابند تا مانند شخصیت اسطوره‌ای، بی‌بدیل و درخشان شهید حاج قاسم سلیمانی ذخیره‌ای برای نظام مقدس اسلامی و جهان اسلام باشند.

وی حاج قاسم سلیمانی را یادگاری ارزشمند از نسلی برشمرد که از بطن مساجد برخاسته، با جریان انقلاب پیش رفته، جنگ تحمیلی را مدیریت کرده و جریان مقاومت را در کشورهای اسلامی شکل داده و استکبار را به ستوه آوردند به گونه‌ای که در هر عرصه‌ای با حضور مقتدرانه و با بصیرت خود نقشه‌های دشمنان اسلام را نقش بر آب کرده و خواب آنان را آشفته کردند.

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، این شهید والامقام را جهادگری غیور و بصیر خواند و گفت: استکبارستیزی و حضور فعال و شبانه‌روزی در جبهه های مقاومت برای حفظ و حراست از کیان اسلامی از بارزترین ویژگی های حاج قاسم سلیمانی بود که امروز در اذهان ملت ایران به عنوان اسوه مقاومت، رزمنده ای پویا، مدافع‌حرم، حافظ امنیت، معلم اخلاق و پدری مهربان و دلسوز برای ملت های مسلمان جهان نقش بسته است.

وی با اشاره به برنامه های گسترده ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش، گفت: ویژه برنامه‌های یادبود این شهید والامقام با محوریت کانون های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور از شب شهادت سردار سرافراز اسلام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش در روز جمعه ۱۳ دی آغاز شده و تا اربعین این شهدای والامقام ادامه دارد.

حجت الاسلام امیر ارزانی، با اشاره به اجرای طرح تلاوت نور و قرائت سراسری سوره مبارکه فجر بعد از نماز مغرب و عشاء و هدیه آن به روح مطهر شهید به مدت ۴۰ شب در بیش از ۱۰ هزار مسجد دارای کانون فرهنگی هنری، اظهار کرد: همزمان با شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ۲۴ هزار باب از مساجد دارای کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور سیاهپوش شدند.

وی با اشاره به پخش آیات قرآن کریم از مأذنه های مساجد در روز عروج این شهید والامقام، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد با برپایی بیش از ۲ هزار حجله عزا مقابل مساجد و کوچه هاو استقرار ۵ هزار ایستگاه صلواتی، ایام شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) و این سردار رشید اسلام کانون های فرهنگی هنری مساجد را گرامی داشتند.

حجت الاسلام امیر ارزانی از برگزاری بیش از ۸ هزار مراسم یادبود وعزاداری این شهید والامقام با برپایی محافل قرآنی، نوحه خوانی و سینه زنی در کانون های فرهنگی هنری مساجد خبر داد و گفت: بیش از ۱۰ هزار نشست بصیرتی و جلسات سخنرانی با محوریت ائمه جمعه و جماعات در خصوص سرداران مقاومت به ویژه شهدای حادثه تروریستی بغداد در مساجد دارای کانون فرهنگی هنری برگزار شد.

وی با اشاره به پویش سردار آسمانی که توسط بچه های مسجد در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی با هشتک #سردار_آسمانی و انتقام سخت به راه افتاده است، ابراز کرد: مشارکت بیش از ۱۸۰ هزار نفر از مدیران و اعضای محترم کانون های فرهنگی هنری مساجد در این پویش در سایت بچه های مسجد بسیار چشمگیر و قابل توجه است .

حجت‌الاسلام امیر ارزانی در ادامه با اشاره به تکریم خانواده معظم شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم در بین الصلاتین و سرکشی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد از خانواده های معظم شهدا، ابراز کرد: ستادهای مردمی در مساجد به منظور بزرگداشت یاد و نام سردار آسمانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به صورت خودجوش و محوری در کانونهای مساجد تشکیل شده است.

وی با اشاره به حضور مدیران ستاد هماهنگی استان‌ها در منازل شهدا و تفقد و دلجویی از آنان، ابراز کرد: اجرای سرود های حماسی و برگزاری جلسات شعرخوانی به مناسبت شهادت این سردار بزرگ و همچنین انجام تبلیغات محیطی و فضا سازی با تصاویر سردار حاج قاسم سلیمانی به صورت ویژه در سراسر کشور به انجام رسیده است.

توقف حمایت‌های مالی عربستان از ساخت مساجد برون‌مرزی

از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی

به نقل از «صدی نت»، «محمد بن عبدالکریم عیسی»، وزیر سابق دادگستری عربستان اعلام کرد: این کشور حمایت مالی خود را از مساجد برون مرزی متوقف خواهد کرد و هم اکنون زمان آن رسیده مساجد محلی، امور خود را اداره کنند.

وی که هم اکنون دبیرکل انجمن جهانی اسلام نیز است، گفت: عربستان دیگر برای ساخت مساجد در خارج کشور هزینه نخواهد کرد و این مسئله به ویژه شامل مساجد سوئیس می شود و دیگر کشورها نیز از این امر مستثنی نخواهند بود.

محمد بن عبدالکریم عیسی به روزنامه فرانسوی «Valeurs»، خاطرنشان کرد:‌ اقدامات مشابهی در سراسر جهان اتخاذ خواهد شد. در هر کشور، یک اداره محلی در ارتباط با مقام‌های ملی ایجاد می ‌شود. این کار به دلایل امنیتی ضرورت دارد. ما اگر مطمئن شویم مساجد به دست افراد صالح اداره می شوند، دیگر در این امور مداخله نخواهیم کرد.

گشایش درهای همه مساجد کبک به روی غیرمسلمانان در ۲۹ ژانویه

از ‌آخرین دستاوردهای طرح ملی «فهما» تا میزبانی کانون‌های مساجد از 10 هزار نشست بصیرتی

به نقل از «montreal.citynews»، درهای همه مساجد کبک در آستانه سالروز حمله تروریستی به یکی از مساجد این ایالت در روز 29 ژانویه سال 2017 میلادی به روی مردم باز شد.

هدف از باز شدن درهای همه مساجد کبک به روی شهروندان این ایالت،آشنا کردن مردم با اسلام و همسایگان مسلمان است.

به گفته متولیان مساجد کبک ،در مراسم درهای باز مساجد به سوالات همه افراد در مورد دین مبین اسلام پاسخ داده می شود تا آگاهی آنها نسبت به ارزش های اسلامی افزایش پیدا کند.

رهبران مذهبی کبک می گویند: حمله به مسجد کبک در سال 2017 میلادی ریشه در جهل مردم نسبت به اسلام و مسلمانان دارد که پدیده ای به نام اسلام هراسی را نیز به وجود آورده است.

باز شدن درهای مساجد کبک به روی مسلمانان همزمان با برگزاری مراسم هفته آگاهی اسلامی در کانادا،انجام شده است.

مسلمانان در مونترال کانادا برای زنده نگه داشتن یاد قربانی های این حادثه و همچنین آگاه کردن اذهان عمومی از چالش هایی که پیش روی مسلمانان در سراسر جهان و در کانادا وجود دارد، هفته آگاهی اسلامی را از روز 25 ژانویه آغاز کردند.

مسجد کبک در روز 29 ژانویه سال 2017 میلادی هدف یک حمله تروریستی قرار گرفت که در آن تعداد زیادی از نمازگزاران جان خود را از دست داده و تعداد زیادی نیز زخمی شدند.

پایان پیام/9

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

همکاری مسجد ها در واکسیناسیون عمومی و ضد عفونی کردن محلات/ برگزاری جشن میلاد حضرت عبدال...