طرز تهیه آش هالاو با سبزیجات محلی
در گزارش زیر طرز تهیه آش هالاو را به شما آموزش میدهیم.
آش هالاو، یکی از معروفترین آشهای شهر سنندج است. به دلیل کوهستانی و سرسبز بودن این منطقه، اکثر مردم سنندج تمایل به طبخ غذاهایی با سبزیجات محلی و خوشبو دارند. به همین دلیل در اغلب غذاهای محلی سنندج شاهد انواع سبزیجات معطر و مخصوص هستیم که آش هالاو نیز یکی از این انواع خوراکهای خوشمزه است.
مواد لازم
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
برنج: به میزان لازم
نخود: ۳۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیب زمینی متوسط: ۵ عدد
آب غوره: به مقدار لازم
سبزیهای معطر نعناع، جعفری، برگ چغندر و پیازچه: ۱/۵ پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
آب ولرم: ۱ پیمانه
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل پخت
ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید (اسمال دایس کنید) و کمی تفت دهید.
سپس گوشت را به پیاز در حال تفت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
ادویههای لازم شامل زردچوبه و فلفل سیاه را همراه با حبوبات به قابلمه اضافه کنید.
پس از آنکه حبوبات و گوشت تقریبا نیم پز شد سبزیها را خرد کرده و به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
مجدد مقداری آب ولرم را نیز به ظرف اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا سبزیها نیز پخته شوند.
بعد از این که گوشت و حبوبات و سبزی پخته شد، سیب زمینیها را نیز خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
پس از نیم ساعت که سیب زمینیها پخته شد. آش شما اماده است، غلظت آش بستگی به سلیقه شما دارد.
بعد از طبخ کامل آش و خاموش کردن آن، آب غوره را طبق ذائقه خود به ظرف اضافه کنید.
منبع: غذالند