کشاورزان طارمی از فروش سبز زیتون خودداری کنند


کشاورزان طارمی از فروش سبز زیتون خودداری کنند

فرماندار شهرستان طارم گفت: زیتون سبز یک قیمت مشخصی داشته و مدت زمان نگه‌داری آن نیز کم است و این محصول اگر طبق استانداردهای مدنظر نگه‌داری نشود، بعد از مدتی کیفیت خود را از دست خواهد داد.

ستار صفری در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با ایجاد فرآوری محصولات کشاورزی و صنایع‌ تبدیلی در شهرستان طارم و با بیان اینکه برخی محصولات دارای مزیت نسبی بوده و برخی از محصولات نیز خاصیت تازه‌خوری دارند، اظهار کرد: بیشتر محصولات شهرستان طارم در فصل بهار و تابستان تقاضای تازه‌خوری دارند و خود مردم نیز در رابطه با این محصولات کم‌تر به سمت ایجاد ارزش افزوده حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بیشترین محصولاتی که در راستای ایجاد فرآوری آن‌ها اقداماتی صورت گرفته، محصول سیر و زیتون است، افزود: در سال‌های گذشته بیشترین میزان محصول زیتون به صورت سبز از این شهرستان خارج شده و افراد مختلف این محصول را به مرکز استان یا سایر استان‌ها مانند تهران، البرز، قزوین و استان‌های جنوبی ارسال می‌کردند ولی در طول ۵ تا ۶ سال اخیر با حمایت‌هایی که صورت گرفته ۵۰ واحد فرآوری با مشارکت بخش خصوصی یا پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت و سرمایه در گردش برای شهرستان ایجاد شده‌ است.

این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر برآورد ما این است که فرآوری ۷۰ تا ۸۰ درصد از محصول زیتون را در داخل این شهرستان توسط خود کشاورزان یا فرآوری‌کننده‌ها انجام دهیم، تصریح کرد: علاوه بر واحدهای فرآوری کننده زیتون در طارم، بالغ بر ۶۰۰ واحد خانگی در این منطقه نیز با ایجاد واحدهای کارگاهی در خانه، در مقیاس‌های کوچک (کمتر از ۲۰ تن) اقدام به فرآوری زیتون می‌کنند.

صفری با بیان اینکه زیتون سبز یک قیمت مشخصی داشته و مدت زمان نگه‌داری آن نیز کم است و این محصول اگر طبق استاندارهای مدنظر نگه‌داری نشود بعد از مدتی کیفیت خود را از دست داده و برای اقدامات بعدی نیز مناسب نبوده و به ضرر کشاورزان است، افزود: فرآوری محصول برای کشاورزان یا فرآوری‌کنندگان هزینه دارد ولی این کار علاوه بر افزایش قدرت چانه‌زنی و ایجاد ارزش‌افزوده برای فرد، در ایجاد اشتغال نیز موثر است.

فرماندار شهرستان طارم با بیان اینکه اوج زمان فرآوری‌های زیتون در این شهرستان از اواخر شهریورماه تا اواخر آذرماه است و حمایت‌هایی نیز برای ایجاد فراوری و ارزش‌افزوده در شهرستان صورت گرفته و ایجاد ارزش‌افزوده نیز رخ داده که این کار علاوه بر درآمدزایی برای شهرستان، نوعی ایجاد اشتغال نیز است، عنوان کرد: در بحث فرآوری ممکن است برخی از کشاورزان برخی از محصولات‌شان را به دلایلی مانند آفت‌زدگی نتوانند برای فرآوری استفاده کنند ولی در برخی موارد کشاورزان توان اقتصادی لازم را نداشته و مجبور به فروش سبز محصول خود هستند و در همین راستا باید کشاورزان را توانمند کنیم تا فرصت تاب‌آوری داشته‌ باشند و بتوانند در راستای ایجاد فرآوری نیز فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است کشاورزان تا جایی که امکان دارد محصول خود را به صورت سبز نفروشند، البته در طی سال‌های اخیر میزان خام‌فروشی زیتون در شهرستان کاهش و میزان فرآوری آن افزایش یافته‌ است.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه پنجشنبه 24 اسفند 1402 با معنی و تفسیر دقیق