باید برای مقابله با چالش‌های جهان اسلام آماده شویم


باید برای مقابله با چالش‌های جهان اسلام آماده شویم

تهران- ایرنا- «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشین عراق با اشاره به تلاش دشمنان برای ویرانی کشورهای اسلامی، بر لزوم آمادگی مقابله با چالش‌های کنونی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، همزمان با آغاز هفته وحدت، سی‌وپنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام» صبح روز سه‌شنبه (۲۷ مهرماه) با سخنرانی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری، حجت الاسلام حمید شهریاری دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و حضور جمعی از متفکران و اندیشمندان اسلامی از ۵۲ کشور جهان به صورت حضوری و مجازی و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تهران آغاز به کار کرد.

دشمنان به دنبال ایجاد ویرانی در کشورهای اسلامی هستند

عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق در مراسم افتتاحیه این کنفرانس با تبریک فرارسیدن سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) از حضور در کنفرانس وحدت ابراز خرسندی کرد و گفت: این کنفرانس در کشور ایران برگزار می‌شود، ایرانی که به تنهایی توانسته است در طول تاریخ بزرگترین علما از مکاتب و مذاهب مختلف را تربیت کند.

نخست وزیر پیشین عراق با اشاره به نام‌گذاری هفته وحدت در ۴۰ سال پیش توسط امام خمینی(ره) و برگزاری کنفرانس وحدت در این سال‌ها و همچنین تاکید رهبر معظم انقلاب بر مسئله وحدت، اظهار داشت: در عراق هم آیت‌الله سیدعلی سیستانی مرجع عالی‌قدر مردم عراق به ما فرموده است که اهل سنت از خود شما هستند.

وی با تاکید بر تلاش نیروهای خارجی و برخی عناصر داخلی برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان و ایجاد ترس و رعب میان آنها و همچنین فریب خوردن برخی پیروان مذاهب و علمای آنها تصریح کرد: دشمنان به دنبال ایجاد ویرانی در کشورهای اسلامی هستند تا سیطره بر آنها راحت‌تر شود.

عبدالمهدی از دخالت در امور داخلی ملت‌ها به عنوان جلوه‌ای از تلاش دشمنان برای به ضعف کشاندن کشورهای اسلامی نام برد و تصریح کرد: علی رغم این مسائل مسلمانان دستاوردهایی را در زمینه‌های مختلف در سطح جهان داشته‌اند.

وی با اشاره به این که طبق آمارهای غربی شمار مسلمانان در جهان به ۱.۹ میلیارد نفر می‌رسد، اظهار داشت: این آمار سهم بزرگی در جمعیت کل جهان دارد و دین اسلام نیز جزء پنج دین بزرگ جهان به شمار می‌رود.

نخست وزیر پیشین عراق در ادامه سخنان خود بر لزوم آمادگی برای مقابله با چالش‌های کنونی تاکید کرد و افزود: باید برای ایجاد وحدت و تقریب در سیاست‌های خود و در میان ملت‌هایمان تلاش کنیم.

باید برای مقابله با چالش‌های جهان اسلام آماده شویم

تفکر نژادپرستانه صهیونیستی بیشترین خطری است که امت اسلامی را تهدید می‌کند

بوعبدالله بوغلام‌الله رئیس مجلس اعلای الجزایر هم اظهار داشت:‌ امت اسلامی امروزه بیشترین نیاز را به بیداری دارد تا بتواند آگاهی درستی از توانایی‌های انسانی، اقتصادی و جغرافیایی خود علی‌الخصوص در زمینه‌های معنوی داشته باشد. لذا تأکید شده که فقط با پیشروی علمی و در سایه رهبری پیامبر گرامی اسلام (ص)، امت اسلامی می‌تواند به موفقیت خود دست یابد.

وی افزود: بیشترین خطری که ملت‌های مسلمان را تهدید می‌کند، تفکر صهیونیستی نژادپرستانه‌ای است که بر جامعه مسیحیت سایه افکنده و عقیده دارند که یهودیان از خون مسیحیت هستند و این باعث شده که یک سری مذاهب مسیحی دارای گرایش به یهودی، در جوامع مسیحی ظهور پیدا کنند، از جمله در آمریکا شاهد این مسئله هستیم

وی ادامه داد: یکی از افرادی که دارای گرایش صهیونیستی نژادپرستانه‌ای است دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا است. همانطور که شاهد بودیم ترامپ سعی داشت بین مسلمانان و اسرائیل نزدیکی ایجاد کند و به همین منظور سفارت خود را از تل‌آویو به قدس اشغالی که محل معراج پیامبر(ص) است منتقل کرد.

بوغلام الله ادامه داد: یکی از جلوه‌های این گرایش این است که همکاری و دوستی بین کشورهای اسلامی و رژیم نژادپرست صهیونیستی تحسین می‌شود و در عین حال همکاری بین کشورهای اسلامی از جمله رابطه الجزایر با ایران، زشت شمرده می‌شود.

وی از مسلمانان دعوت کرد از این گرایش که سعی دارد اسلام را صهیونیستی کند دور شوند همان طور که این بلا را بر سر مسیحیت آورده و آن را صهیونیستی کرده‌اند و این پدیده شوم در کشورهای اسلامی نیز نمود پیدا کرده است.

باید برای مقابله با چالش‌های جهان اسلام آماده شویم

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، هشت محور و موضوع سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم، آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیری و افراطی گری، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین، تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی، فلسطین و مقاومت اسلامی و بزرگداشت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری است.

هدف از برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در بین مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه‌های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه‌ کارهای مناسب در این خصوص است.

در این کنفرانس ۵۱۴ سخنرانی برگزار می شود که ۲۳۰ سخنرانی با حضور ۵۲ مهمان از ۱۶ کشور به صورت حضوری و ۱۸۰ سخنران از شخصیت های فرهنگی و سیاسی داخل کشور خواهد بود. همچنین۳۶۰ سخنرانی به صورت وبیناری است که شامل ۱۸۰ سخنرانی خارجی و بین المللی و ۱۸۰ سخنرانی ایرانی است. این سخنرانی ها از کانال های یک و دوی کنفرانس وحدت پخش می‌شوند.

بسیاری از این برنامه ها با همکاری وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نمایندگان مقام معظم رهبری در کشورها و ستاد کنفرانس ضبط شده که در کنفرانس پخش خواهد شد. ۲۴ نشست وبیناری نیز برگزار می شود که هر نشست با حضور ۱۵ سخنران از شخصیت های جهان اسلام خواهد بود که مجموعه افراد خارجی از ۳۹ کشور جهان است و برنامه سخنرانی ها به صورت زنده در فضای مجازی و در سایت مجمع تقریب مذاهب اسلامی پخش می شود.

۱۷ نفر از شخصیت های برجسته نیز به صورت حضوری در چهار جلسه سخنرانی خواهند کرد و این مراسم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار می شود. همچنین ۵۰ مقاله علمی که به دبیرخانه کنفرانس در دانشگاه مذاهب اسلامی، رسیده، در این کنفرانس مطرح می شود.

کنفرانس سی و پنجم دارای دو بخش علمی و اجرایی است که در بخش اجرایی کارگروه های محتوا و اطلاعات ملی، محتوا و اطلاعات بین المللی، تدوین و تولید و کارگروه رسانه و تبلیغات فعالیت می کنند.

برگزارکنندگان کنفرانس امسال سعی کرده اند اندیشمندانی از تمام مناطق جغرافیایی مانند آمریکای جنوبی، آفریقا، جنوب شرق آسیا، آسیای میانه و قفقاز را دعوت کنند و قرار است این سخنرانی ها در فضای مجازی به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی بارگذاری شود.

هفته وحدت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) مطرح شد و همه ساله از ۱۲ ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) به روایت اهل سنت آغاز می شود و تا ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت رسول خدا (ص) به روایت شیعیان ادامه خواهد داشت که امسال از ۲۷ مهر تا دوم آبان خواهد بود. در همین راستا کنفرانس بین المللی وحدت از سوی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

مجمع تقریب مذاهب اسلامی از سال ۶۹ به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شده، تاکنون ۳۴ دوره از کنفرانس وحدت برگزار شده است که اولین تا چهارمین کنفرانس وحدت قبل از تشکیل مجمع تقریب مذاهب در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شده است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


40 عکس نقاشی دخترانه جدید، ساده، زیبا، فانتزی و آسان برای پروفایل