تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به زائران در مسیرهای ورودی مشهد به‌ کار گرفته می‌شود


تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به زائران در مسیرهای ورودی مشهد به‌ کار گرفته می‌شود

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: 70 درصد زائران از طریق جاده به این شهر سفر می‌کنند و از این رو باید از تمام ظرفیت‌های لازم به ویژه بقاع متبرکه بهره‌برداری شود.

حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد در دیدار با مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اظهار کرد: در معاونت زیارت استانداری خراسان رضوی چند کارگروه و کمیته فعال است که یکی از آن‌ کارگروه بقاع متبرکه است. البته لازم است این کارگروه فعالیت بیشتری داشته باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری با اشاره به کرونا که شرایطی را تقریبا برای تمام دستگاه‌ها به وجود آورد که برای مدتی دچار مشکل کرد، گفت: اکنون کرونا برای ما ناشناخته نیست و ما با استفاده از تجربه یک سال و اندی از کرونا باید در همه شرایط کرونایی برنامه‌ریزی لازم برای فعالیت‌های خود داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد زائران از طریق جاده به این شهر سفر می‌کنند، ادامه داد: از این رو باید از تمام ظرفیت‌های لازم در بخش جاده‌ای به ویژه بقاع متبرکه به عنوان میقات‌الرضا بهره برد؛ در این خصوص باید یک دستگاه محور قرار گیرد و مابقی دستگاه‌ها حول این دستگاه محور خدمات ارائه دهند.

گنابادی‌نژاد بیان کرد: باید برای زائری که قصد سفر به مشهد مقدس را دارد از ابتدا حرکت زائر، برنامه‌ریزی فرهنگی و معنوی صورت گیرد و در تمام طول مسیر از این برنامه‌ها بهره‌مند شود و نگران فراهم آوردن نیازهای خود در جاده نیز نباشد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع زائران پیاده گفت: ما در طول سال شاهد ورود زائران پیاده به مشهد مقدس هستیم اما اوج آن مربوط به دهه آخر صفر است. در حوزه این دسته از زوار دستگاه متولی و محور وجود ندارد؛ اگر چه جمعیت خدمتگذاران زائران پیاده در این زمینه فعال است اما کافی نیست. لازم است دستگاهی برای مدیریت امور این زائران محور قرار گیرد؛ سپس تشکل‌هایی مانند جمعیت خدمت‌گذاران زائران پیاده حول آن فعالیت کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری با اشاره بر ضرورت برگزاری جلسات برای این منظور و ارائه راهکارهای لازم گفت: مساله اقامت زائران نیز بسیار مهم است. اقامت‌های ارزان قیمت ظرفیت خوبی است اما باید این زائرسراها وقف شود؛ در غیر این صورت در آینده دچار مشکل خواهد شد. اگر چه برای اقامت ارزان قیمت ظرفیت زائرسراها، حسینیه‌ها، مدارس، امکانات شهرداری و در شرایط بحرانی حتی ورزشگاه‌ها وجود دارد اما باید برای ساماندهی موضوع جلسات بیشتری برگزار کرد.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره‌ کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی وی اضافه کرد: زائری که به مشهد مقدس مشرف می‌شود، به طور متوسط در ۲۴ ساعت تنها ۲ ساعت در حرم است و مابقی آن را در جایی بیرون از حرم سپری می‌کند؛ لذا باید برنامه‌ریزی لازم برای او در مدت زمانی که در خارج از حرم است نیز صورت گیرد.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

موکب‌داران در دهه آخر صفر ایمان را به نمایش گذاشتند