خوراک نخود با مواد متنوع!
نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
مواد لازم:
نخود آبگوشتی 150 گرم برنج 100 گرم بلغور گندم 200 گرم آرد 2 قاشق سوپخوری روغن مخصوص سرخکردنی 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه) پیاز خردکرده 1 عدد درشت نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم کرفس و اسفناج خردکرده 300 گرم رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری گوجهفرنگی رنده کرده 2-3 عدد درشت گوشت چرخکرده 300 گرم جعفری ریز خردکرده 200 گرم
طرز تهیه:
1-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در کاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. آن را کنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
2-سپس نخود، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر کنید تا نخود بپزد. اینک کرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
3-حالا گوشت چرخکرده را همراه با کمی نمک، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
4-اکنون از مایه فراهمکرده – بلغور و برنج- به اندازه یک گردو بردارید و به صورت توپی در دست شکل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد کنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شکل توپ در آورید.
5- حالا کوفتهها را در خوراک بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراک همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در کردستان علاوه بر گوشت چرخکرده از گوشت گوسفند خرد کرده نیز در این خوراک استفاده میکنند.
نخود آبگوشتی 150 گرم برنج 100 گرم بلغور گندم 200 گرم آرد 2 قاشق سوپخوری روغن مخصوص سرخکردنی 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه) پیاز خردکرده 1 عدد درشت نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم کرفس و اسفناج خردکرده 300 گرم رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری گوجهفرنگی رنده کرده 2-3 عدد درشت گوشت چرخکرده 300 گرم جعفری ریز خردکرده 200 گرم
طرز تهیه:
1-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در کاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. آن را کنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
2-سپس نخود، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر کنید تا نخود بپزد. اینک کرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
3-حالا گوشت چرخکرده را همراه با کمی نمک، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
4-اکنون از مایه فراهمکرده – بلغور و برنج- به اندازه یک گردو بردارید و به صورت توپی در دست شکل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد کنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شکل توپ در آورید.
5- حالا کوفتهها را در خوراک بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراک همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در کردستان علاوه بر گوشت چرخکرده از گوشت گوسفند خرد کرده نیز در این خوراک استفاده میکنند.
منبع : وبسایت آشپز باشی