چرا گربه ها پرخاشگری می کنند؟


چرا گربه ها پرخاشگری می کنند؟

گربه ها یکی از پر جمعیت ترین حیوانات شهری هستند که هزاران سال است با انسان همزیستی داشته و به عنوان حیوان خانگی شناخته می شوند. در این میان گاهی این موجودات ملوس و دوست داشتنی رفتارهای خشن و پرخاشگرانه خطرناکی از خود بروز می دهند. دانشمندان طی...

گربه ها یکی از پر جمعیت ترین حیوانات شهری هستند که هزاران سال است با انسان همزیستی داشته و به عنوان حیوان خانگی شناخته می شوند. در این میان گاهی این موجودات ملوس و دوست داشتنی رفتارهای خشن و پرخاشگرانه خطرناکی از خود بروز می دهند. دانشمندان طی مطالعات جدید خود به بررسی این موضوع پرداختند.

به گزارش سیناپرس، گربه ها از منظر جانورشناسی به گروه های بازیگوش، تهاجمی و میانی طبقه بندی شده است که شناخت این موضوع ممکن است به صاحبان این حیوانات کمک کند بین بازی و دعوای واقعی آن ها تمایز قائل شوند.

بررسی های انجام شده نشان می‌ دهد:گربه‌ ها ممکن است ترکیبی از رفتار های بازیگوشی و تهاجمی را به طور همزمان داشته باشند که اگر توسط صاحب آن هامدیریت نشود، می‌تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود.

به گزارش سیناپرس، برای بررسی دقیق تر این موضوع، نوئیما جادوش مکووا (Noema Gajdoš Kmecová) و همکارانش ۱۰۵ کلیپ ویدیویی را که از یوتیوب و مستقیماً از صاحبان گربه از تعامل بین ۲۱۰ گربه تهیه شده بود، ارزیابی کردند.

بر اساس مشاهدات اولیه ، نویسندگان شش دسته رفتار قابل مشاهده شامل کشتی، تعقیب و ایجاد سر و صدا را در این گربه ها جمع ‌آوری کردند. در ادامه این اطلاعات برای ارزیابی این جانور استفاده شد. به این ترتیب گربه ها بر اساس فراوانی تکرار یک رفتار و مدت زمان آن به شش رفتار گروه بندی شدند. این شش گروه رفتاری در سه شاخه کلی «بازیگوش» (تعامل دوستانه). اگونیست یا پرخاشگر (تعاملات تهاجمی) و متوسط (ترکیبی از هر دو رفتار بازیگوش و پرخاشگرانه).

به گزارش سیناپرس، طی این مطالعه بیش از نیمی از گربه ها (56.2٪ یا ۱۱۸ گربه) توسط نویسندگان به عنوان بازیگوش در تعامل توصیف شدند، 28.6٪ (۶۰ گربه) به عنوان پرخاشگر و 15.2٪ (۳۲ گربه) به عنوان دارای رفتار متوسط از نظر پرخاشگری شناخته شدند.

نویسندگان همچنین دریافتند:رفتارهایی مانند کشتی گرفتن بین گربه ها ی گروه بازیگوش بیشتر است، در حالی که ایجاد سر و صدا و تعقیب در گروه گربه های پرخاشگر به مراتب بیشتر بود.

به گزارش سیناپرس،گروه میانی، دارای ویژگی های هر دو گروه فوق الذکر درحد کمتر بوده و رفتار این گروه ارتباط نزدیک تری با گروه بازیگوش نشان می داد. در این میان گروه میانی مبادله طولانی مدت رفتارهایی مانند دراز کشیدن به پشت با شکم به سمت بالا، هجوم آوردن، تعقیب کردن و نزدیک شدن و نظافت یکدیگر را نشان دادند.

نویسندگان پیشنهاد می ‌کنند که این ترکیب از رفتارهای بازیگوش و پرخاشگرانه ممکن است منعکس‌ کننده اختلاف کوتاه‌ مدت در رفتار اجتماعی بین گربه‌ ها باشد، نه از هم گسیختگی در رابطه این جانور اهلی. پژوهشگران همچنین اعلام کردند که شناسایی تنش بالقوه بین گربه‌ ها ممکن است به صاحبان این جانوران کمک کند تا از مشکلات بیشتر جلوگیری کنند. به همه صاحبین گربه ها توصیه می شود تلاش کنند تا بررسی شود حیوان آن ها در کدام گروه دسته بندی می شود

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Scientific Reports منتشر شده است.

مترجم: نداجوادهراتی

منبع: natureasia

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه حیوانات خانگی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان