روز قدس روز شکوه همبستگی و بیداری مسلمانان / تجدید میثاق با فلسطینی های مظلوم در روز قدس


روز قدس روز شکوه همبستگی و بیداری مسلمانان / تجدید میثاق با فلسطینی های مظلوم در روز قدس

این روز یک رویداد تاریخی است که یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در حمایت از ملت مظلوم فلسطین از سوی امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی مطرح و شکل گرفته است. امام خمینی (ره)...

این روز یک رویداد تاریخی است که یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در حمایت از ملت مظلوم فلسطین از سوی امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی مطرح و شکل گرفته است.

امام خمینی (ره) در 16 مرداد سال 1358 هجری شمسی اعلام کردند: "من طى سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم که اکنون، این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینى شدت بخشیده است و به ویژه در جنوب لبنان به قصد نابودى مبارزان فلسطینى پیاپى خانه و کاشانه ایشان را بمباران مى کند."

وی در ادامه افزودند: "من از عموم مسلمانان جهان و دولتهاى اسلامى مى خواهم که براى کوتاه کردن دست این غاصب وپشتیبانان آن، به هم بپیوندند و جمیع مسلمانان جهان را دعوت مى کنم آخرین جمعه ماه رمضان را که از ایام قدر است و مى تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان " روز قدس " انتخاب و طى مراسمى همبستگى بین المللى مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونى مردم مسلمان فلسطین اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزى مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم."

مسلمانان جهان در آخرین جمعه ماه رمضان با فلسطینی ها تجدید میثاق می کنند

روز قدس روز شکوه همبستگی و بیداری مسلمانان / تجدید میثاق با فلسطینی های مظلوم در روز قدس

امام راحل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مسئله فلسطین را از مهمترین مسائل اصلی امت اسلامی عنوان کردند و برای این مسئله یک روز جهانی اختصاص دادند. بر همین اساس می بینیم که مسلمانان جهان در آخرین جمعه ماه مضان با حضور در خیابانها و سر دادن شعارهای ضد صهیونیستی با فلسطینیها تجدید میثاق می کنند.

بر اساس این گزارش، چهار ماه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذشت؛ که امام خمینی (ره) با اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز همبستگی با ملت فلسطین دوباره مسئله فلسطین را که جنگ سال 1967 (جنگ رژیم صهیونیستی علیه کشورهای عربی) مسئله فلسطین را به حاشیه برده بود، به متن هدایت و در مقابل چشمان امت اسلامی قرار دادند.

برخی کشورهای عربی که بعد از شکست در جنگ 1967 مقابل رژیم صهیونیستی هویت خود را از دست داده بودند و از مسئله آزادسازی مسجدالأقصی غافل شده بودند؛ اما مسئله فلسطین همیشه در فکر و عمل امام خمینی (ره) باقی ماند و علیرغم اینکه مشغول مقابله با نظام شاهنشاهی و سرکوب آن بودند، در هر مناسبتی تاکید میکردند که مسئله اصلی اسلام آزادسازی فلسطین است. حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله آزادسازی فلسطین از مهمترین محورهای سیاست خارجی ایران قرار گرفت.

علیرغم تحریمهایی که کشورمان به خاطر سیاستهای ضد صهیونیستی متحمل شده است تا به امروز که 44 سال از اعلام روز جهانی قدس می گذرد، مسئله فلسطین برای این کشور حائز اهمیت است.

با اعلام روز جهانی قدس مسئله فلسطین مجددا در کانون توجه بسیاری از کشورهای اسلامی قرار گرفت و به تبع آن گروههای مقاومت اسلامی در این کشورها شکل گرفت. با وجود اینکه رسانه های غربی تلاش می کنند با تبلیغات منفی خود ارزش این روز جهانی را پایین بیاورند اما روز جهانی قدس ثمره داده است و ثمره آن نشر فرهنگ مقاومت در بین امتهای اسلامی است و به زودی این فرهنگ از طریق ایجاد هسته های مقاومت در لبنان و فلسطین برای مقابله با رژیم صهیونیستی که روزی به اسطوره شکست ناپذیری معروف بود، بعد از آزادسازی لبنان در سال 2000 به سست تر از خانه عنکبوت تبدیل شد، عملیاتی میشود.

روز جهانی قدس به معنای احیای ارزشها و مبارزات ضد صهیونیستی

مقاومت فلسطین مثل گذشته نیست؛ مبارزه محدود به پرتاب سنگ و کوکتل موتولوف نیست بلکه به موشکهای کوتاه برد و میان برد تبدیل شده است. نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین به صورت حرفهای آموزش نظامی دیده اند و در جنگ اخیر سربازان صهیونیستی از قدرت نیروهای مقاومت فلسطینی به هراس افتادند.

روز جهانی قدس به معنای احیای ارزشها و فرهنگ اسلامی در ظلم ستیزی و مبارزات ضد صهیونیستی است؛ چرا که تنها فرهنگ و ارزشهای اسلام، توان مبارزه با ظلم و استکبار و استعمار را دارد.

روز جهانی قدس، یعنی تک تک مسلمانان، حتی با دست خالی و مشتهای گره کرده خود، با پشتوانه ایمان و معنویت، میتوانند نیرویی مؤثر بر علیه اسرائیل غاصب و صهیونیسم بین الملل باشند.

در راهپیمایی روز قدس پایداری و وفاداری به آرمان های انقلاب و امام، ولایت پذیری و استقامت در دفاع از فلسطین و قدس شریف با گام های استوار و مشت های گره کرده امت فهیم و همیشه در صحنه کشورمان هویدا می شود.

قدس زمان انسجام میان اهل تشیع و تسنن برای حمایت از فلسطین به عنوان پاره تن اسلام است؛روز قدس شعار مردم و راهپیماییان حول یک محور می چرخد در این آیین فریادها و انزجار به سوی دشمنی مشترک و غده ای سرطانی به نام رژیم غاصب ، ظالم صهیونیست است.

قدس پایتخت ابدی فلسطین است

راهپیمایی با شکوه روز جهانی قدس برای نابودی رژیم غاصب و ظالم صهیونیست همزمان درکشورمان در سایر کشورها در حمایت از مردم مظلوم فلسطین برگزارمی شود.

بنابراین گزارش ، مردم روزه دار در این مراسم با سر دادن شعارهایی همچون «مرگ بر اسراییل و مرگ بر آمریکا» انزجار خود را از این جنایتکاران نشان داده و مظلومیت مردم فلسطین را به گوش جهان می رسانند.

دراین روز پیر و جوان ، زن و مرد از اقشار مختلف جامعه برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین به میدان می آیند تا به رژیم صهیونیستی و آمریکا و حامیان آنها اعلام کنند که قدس پایتخت ابدی فلسطین است و مسلمین جهان به زودی در قدس نماز جماعت خواهند خواند.

راهپیمایی و تظاهرات مردم در کشورهای اسلامی

این روز جهانی اکنون همه ساله در سراسر ایران قبل از برگزاری مراسم نماز جمعه در آخرین جمعه ماه رمضان با راهپیمایی و تظاهرات مردم در حمایت از فلسطین برپا می شود و در بسیاری از کشورهای اسلامی نظیر لبنان، اندونزی، مالزی، پاکستان، ترکیه، بحرین، عراق و برخی کشورهای غیر اسلامی همانند انگلیس و آمریکا مردم در حمایت از فلسطین تظاهرات برگزار می‌کنند.

حال با توجه به جهانی شدن روز قدس و برپایی این مراسم سیاسی در بسیاری از کشورهای جهان از سوی مردم، تشکل ها و موسسات مردم نهاد (NGO) و حتی احزاب و گروه‌های سیاسی- حزبی این سوال مطرح است که چرا این روز جهانی هر سال گسترده تر و باشکوه‌تر از گذشته برگزار می‌شود و دلیل اصلی تمایل و اشتیاق ملل مختلف دنیا به این موضوع چیست؟

برای پاسخ به این سئوال بنیادین می توان ده‌ها دلیل و عامل شمرد ولی به طور خلاصه به چند دلیل مهم اشاره می‌شود:

1 - برگزاری باشور و نشاط هر ساله روز جهانی قدس نشان می‌دهد که انگیزه امام خمینی(ره) در مبارزه با استکبار و نظام سلطه به درستی هدفگذاری شده و این نگاه راهبردی هر سال دقیق تر و عمیق تر می‌شود.

2 - رهبر انقلاب بر این باور بوده که هر نوع مبارزه با مظاهر و هواداران آمریکا می‌تواند به معنای مبارزه با سیاست‌های جاه طلبانه کاخ سفید باشد و بنابراین، این سیاست هنوز ادامه دارد!

3 - کمک و دستگیری از محرومان و مستضعفان جهان و مظلومان یکی از اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از نگاه امام خمینی(ره) بود و اینک پس از 44 سال از پیروزی انقلاب این اصل مهم توسط دوستداران امام دنبال می‌شود.

4 - دوراندیشی رهبر انقلاب در نجات یک سرزمین اسلامی از دست غاصبان و اشغالگران از جمله نکاتی است که در دنیا به دلیل زشتی پدیده اشغال مورد توجه افکار عمومی است و این نگاه عمیق هر سال در روز قدس مورد تایید قرار می‌گیرد.

5 - روز جهانی قدس روز به صحنه آمدن قدرت کشورهای اسلامی و مسلمانان در قبال سیاست تهدید و ارعاب رژیم صهیونیستی است و لذا امام خمینی(ره) این روز را روز بازگشت عظمت و عزت و قدرت جهان اسلام در برابر اسرائیل طراحی کرده است.

6 - ی عرب و غیر عرب بوده است که در چهار جنگ معروف اعراب و اسرائیل به نمایش درآمده ولی حضرت امام (ره) بر این باور بود که باید روح جدیدی در مبارزات علیه اسرائیل شکل بگیرد که اساس آن معنویت باشد. و برای همین مشاهده می‌شود که مبارزات اعتقادی در سرزمین های اشغالی علیه اسرائیل شکل گرفته و تا امروز مردم فلسطین موفق به تشکیل یک جبهه مقاومت پیروزمندانه در قبال تل آویو شده اند.

7- ایجاد انسجام و همگرایی اسلامی در برابر اسرائیل پس از چند دهه شکست و واگرایی از جمله اهداف روز جهانی قدس بوده که حضرت امام(ره) فرمود اگر مسلمانان هر یک، یک سطل آب بریزند اسرائیل را آب خواهد برد.

8 - در نگاه امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر حاضر در جهان اسلام مواجهه با اسرائیل یک اصل اساسی بوده چرا که این رژیم سرطانی در تلاش برای اضمحلال و فروپاشی جهان اسلام تلاش می کند و لذا برای مقابله مبارزه همیشگی ضرورت دارد.

سخن آخر اینکه نوآوری و ابداع حضرت امام (ره) در روزگار خویش چشم انداز بلندی در قبال نگاه مردم جهان برای مبارزه با اسرائیل ارائه داد که تاکنون آثار مهمی داشته و این فرآیند می تواند به تفکر «اسرائیل باید از بین برود» منتهی شود.


روز قدس روز شکوه همبستگی و بیداری مسلمانان / تجدید میثاق با فلسطینی های مظلوم در روز قدس

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم ازدواج عروس 85 ساله ثروتمند با پسر 25 ساله در ایران / رسوایی شرم آور را ببینید