فیلترینگی که هزینه های زیادی آفرید


فیلترینگی که هزینه های زیادی آفرید

انسداد و نفی تنها راه حل مبارزه با آسیب های احتمالی شبکه های اجتماعی نیست، بلکه با فعال کردن ناگریز فیلترشکن ها، آسیب های بیشتری را متوجه جامعه می کند؛ مساله ای که از دید کاربران توییترمتولیان فیلترینگ باید پاسخگوی آن باشند.

فیلترینگی که هزینه های زیادی آفرید




کاربران شبکه اجتماعی توییتر در 24 ساعت گذشته اظهارات رییس جمهوری در انتقاد از فیلترینگ، مستند تازه صدا و سیما در مورد اعترافات «اسماعیل بخشی» کارگر نیشکر هفت تپه و «سپیده قلیان» فعال اجتماعی بازداشت شده در جریان اعتراضات کارگری اهواز و هشتگ های برجسته کاربران در حمایت از جمهوری اسلامی را بازتاب دادند.
این گزارش به بررسی محتوای تولید شده با این محورها در توییتر پرداخته است.

**ناکارآمدی رویکردهای انسدادی در برخورد با شبکه های اجتماعی
اظهارات اخیر رییس جمهوری در جمع وزیر و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در انتقاد از فیلترینگ، مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت.
بخش هایی از اظهارات روحانی مبنی بر اینکه «باید قبول کنیم که اشتباه کردیم فکر کردیم اگر بگوییم استفاده از فلان امکان ممنوع بوده و فیلتر است همه به آن گوش می‌کنند. دیدیم که پس از فیلتر هر امکانی، فیلترشکن آن ایجاد شد» «راه پیشگیری از مخاطرات ابزارهای ارتباطی جدید، فیلترینگ نیست»، « رسانه آزاد نداریم، فقط یک صدا و سیمای دولتی داریم و مردم برای دسترسی آزادانه‌تر به اطلاعات به استفاده از موبایل و دسترسی به فضای مجازی از طریق آن، هجوم آورده اند »، « ما فیلتر کردیم با فیلترشکن چه کار کنیم فیلترشکن را فیلتر کنیم فیلترشکن روزانه می‌آید.... نتیجه چه شد؟ همه ضرر کردیم.» بیش از سایر بخش ها توجه کاربران را جلب کرد.
بخشی از کاربران به نقد اظهارات روحانی از این جهت پرداختند که دولت در بحث فیلترینگ در جایگاه «متهم» قرار دارد، نه «شاکی». روزنامه نگاری نوشت: «آقاجان! چرا به ما میگی؟! تو رئیس جمهوری نه رهبر اپوزیسیون؛ خب فیلتر نکن، رسانه‌ها را آزاد بگذار.»
برخی دیگر اما در برابر این رویکرد ایستادند و اظهارات روحانی را به «مقاومت در برابر فیلترینگ» تعبیر کردند. در توییتی آمده است: « بعد از صحبت‌های امروز روحانی درباره فیلترینگ، یک عده علیه او توییت می کنند که خودت فیلتر کردی! متوجه نیستید روحانی داره مقاومت می کند؟»
به نوشته یک کاربر، « حسن روحانی گفته، در این یک سالی که تلگرام فیلتر شد همه ضرر کردیم. در این اختلال یک‌ساله‌ی تلگرام، فقط و فقط جبهه‌ی انقلاب ضرر کرد و ملت را در تلگرام با ضدانقلاب تنها گذاشت! باشد که عبرت بگیریم.»
تعدادی فعالیت مدیران و مسوولان در توییتر را با سیاست فیلترینگ در تضاد دانستند و خود مسوولان را به بی قانونی متهم کردند. گروهی هم فعالیت تلگرامی و توییتری مسوولان را نشان دهنده عدم تطبیق و تناسب قوانین جمهوری اسلامی با واقعیات جامعه دانستند.

**طرح سوخته صدا و سیما در آیینه نقد کاربران
انتشار مستند «طرح سوخته» با موضوع اعترافات «اسماعیل بخشی» کارگر نیشکر هفت تپه و «سپیده قلیان» فعال اجتماعی که در جریان اعتراضات کارگری اهواز بازداشت شده بودند موجی از واکنش ها را در فضای مجازی برانگیخت؛ واکنش هایی که با بازداشت دوباره این دو نفر شدت بیشتری گرفت.
کاربران با هشتگ هایی چون «#طرح_سوخته»، «#صدا_سیما»، «#اسماعیل_بخشی»، «#سپیده_قلیان» و ... به این موضوع پرداختند.
بسیاری از کاربران این مستند را یک طرفه، جانبدارانه و غرض ورزانه دانستند. کاربری نوشت: « بارها بارها اسماعیل بخشی در اعتراضات و اعتصابات اعلام کرد که از هیچ گروه داخلی و خارجی حمایت نمی شود و نمی کند و بارها و بارها از رهبری تقاضای پیگیری کردند.نشان ندادن همین صحبت ها در این مستند، گواه بر این است که این فیلم ساختگی است.»
بسیاری از کاربران به همین واسطه به آنچه رویکردها و شیوه های «غیر بی طرفانه» صدا و سیما خواندند اعتراض کرده و خواهان اصلاح رفتار رسانه ای شدند که از بیت المال ارتزاق می کند.
همچنین برخی از فاصله بسیار زیاد روایت رسمی و غیر رسمی از وقایع اینچنینی نوشتند و عدم اعتماد بخشی از جامعه به «روایت رسمی» را از چالش های بزرگ دانستند.
کاربران همچنین با اشاره به آزادی سریع «غلامحسین کرباسچی» دبیر کل حزب کارگزاران، خواستار آزادی بخشی و قلیان بر اساس همین الگو شدند.

**هشتک هایی برای دفاع از جمهوری اسلامی
در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، کاربران توییتر با هشتگ هایی چون «#چهل_سال_سازندگی»، «#بعثت_انقلاب» و ... دستاوردهای کشور در حوزه های مختلف را برجسته کردند.
ارتقای رتبه علمی کشور در جهان و منطقه یکی از مسایلی بود که کاربران از آن به عنوان سند افتخار جمهوری اسلامی ایران نام بردند. به نوشته کاربران قرارگیری در رتبه 17 جهانی و رتبه نخست منطقه از نظر تولید علم، قابل تقدیر است.
برخی رشد توانمندی کشور در حوزه فناوری را مبنای تمجید از جمهوری اسلامی قرار دادند. کاربری نوشت: «هم اکنون ما شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از فناوری‌ها نه تنها خودکفا شده بلکه به کشور صادر کننده خدمات فنی مهندسی در حوزه‌های صنعت نفت، کشاورزی، بهداشت، سدسازی، تراکتورسازی، هسته‌ای، خودروسازی، سلول‌های بنیادین و ... تبدیل شده است.»
برخی دیگر رشد پزشکی کشور را مورد توجه قرار دادند. کاربری آورد: «ایران در زمره 3 کشور پیشرو در پیوند مغز استخوان،در درمان ناباروری رتبه سوم جهان، ارتوپدی و پیوند اعضاء رتبه چهارم جهان ،رتبه هفتم در تولید داروی بیماری های خاص،رتبه چهارم در درمان ژنتیک و جزو 5 کشور جهان در کاشت حلزون شنوایی است.»
کاربران توییتر افزایش شاخص امید به زندگی، افزایش تعداد اختراعات در کشور، تبیین و ارتقای نقش زنان در جامعه، تقویت نگاه جهادی به خدمت رسانی به مردم، افزایش توان نظامی و قدرت موشکی، خودکفایی در تولید بنزین، افزایش طول جاده های احداث شده، گسترش راه های ارتباطی اصلی و فرعی، رشد میزان صادرات نفتی و غیرنفتی، گسترش گازرسانی و برق رسانی و آبرسانی به روستاها، ریشه کنی بیماری های واگیردار، رشد نرخ باسوادی، افزایش ظرفیت بنادر و حمل و نقل دریایی و ... را محورهای موفقیت در چهل ساله گذشته عنوان کردند.
برخی کاربران ذیل این هشتک کاستی های مدیریت کلان کشور را مطرح کردند. کاربری وضعیت انحصار خودرو در داخل و افزایش قابل توجه قیمت آن را مبنای انتقاد قرار داد.
منبع: ایرنا

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک