فواید مصرف کیوی: کیوی میوه کوچکی به رنگ خرمایی می باشد که کرک های ریزی روی پوست آن قرار دارد و رنگ سبز بافت داخلی آن نیز بسیار زیباست. دانههای سیاه اموجود در آن، بافتی ترد به این میوه خوشطعم میدهد.
۱- درمان مشکلات قلبی عروقیکیوی به عنوان یکی از موثرترین مواد طبیعی در درمان مشکلات قلبی عروقی شناخته شده است.
این میوه حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ ، ۶ و مقادیر بالایی ویتامین E میباشد که :
حرکت خون در رگ هاو وضعیت شریان ها را بهبود بخشیدهو از ایجاد لخته در رگ های خونی جلوگیری می نماید.میزان فیبر بالای این میوه سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
کیوی همچنین حاوی یک آنتیاکسیدان پلیفنول به نام کوئرستین است، که به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می نماید.
۲- تقویت سیستم ایمنیمیزان ویتامین C کیوی دو برابر پرتقال می باشد.
و با توجه به اینکه یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود نقش مهمی در مبارزه با رادیکال های آزاد داشته و سبب تقویت سیتم ایمنی می گردد.
همچنین کیوی حاوی اسید فولیک می باشد که تولید گلبول های قرمز، سفید و پاتن ها را در بدن افزایش داده در نتیجه مقاومت بدن در برابر بیماری ها زیاد می شود.
۳- بهبود خلق و خو و افزایش میزان انرژیکیوی استرس را کاهش می دهد، مصرف آن به ما این امکان را می دهد تا احساسی بهتر و برای رویارویی با مشکلات و موانع زندگی روزانه، قوی تر باشیم.
این میوه حاوی مقادیر زیادی سروتونین می باشد که به تقویت حافظه و بهبود خلق و خو کمک می نماید. مصرف منظم آن خواب را آسان نموده و راه حل خوبی برای درمان افسردگی می باشد.
۴- بهبود سیستم گوارش و رفع یبوستحاوی مقادیر بسیار زیای فیبر می باشد که برای هضم ضروری است. با خوردن دو عدد کیوی ۴٫۲ گرم فیبر به رژیم غذایی خود اضافه نموده ایم که نقش بسیار موثری در هضم ایفا می نماید.
همچینین شامل مقادیر زیادی آنزیم آکتینیدین می باشد که به فرآیند هضم کمک می کند.
محققان با انجام آزمایشی بر روی ۲ مرد و ۲۲ زن (۲۰ تا ۵۵ ساله) که قبل از خواب در یک دوره چهار هفته ای ۲ کیوی مصرف نمودند گزارش کردند که ۴۱ درصد نسبت به افراد شاهد سریعتر به خواب رفته و ۱۵ درصد آنها خواب طولانی تری داشتند.
همچنین اگر به دلیل آسم دچار مشکل به خواب رفتن هستید، کیوی به راحتی آن را درمان می نماید.
دانشمندان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی دریافتند که آنزیم قدرتمند کیوی، اکتینیدین با کاهش گلبول های سفید خون (که به میزان بالاتری در بیماران مبتلا به آسم و آلرژی وجود دارد) علائم آسم را کاهش می دهد.
منبع: Foodprevent
ترجمه و گردآوری: دکتر افسانه امین غفوری