قرص ویتامین کودکان، موارد استفاده


متخصصان بر سر این که آیا دادن مکمل مولتی ویتامین / مینرال روزانه به همه بچه‌ها فکر خوبی هست یا خیر اختلاف نظر دارند. مثلا آکادمی بیماری‌های اطفال امریکا (AAP) توصیه می‌کند که فقط در صورت تجویز پزشک به کودک خود مکمل بدهید. APP معتقد است از آنجا که بیشتر مواد غذایی از این نظر غنی هستند، بیشتر کودکان به مکمل احتیاجی نخواهند داشت.

قرص ویتامین کودکان، موارد استفاده

شاید شما هم جزو والدینی هستید که می‌خواهید مصرف مولتی‌ویتامین و قرص ویتامین کودکان را جزو برنامه غذایی فرزندتان قرار بدهید، در این صورت، این مطلب می‌تواند به شما کمک کند.
در این مقاله، این مطالب را می‌خوانید:

  • کدام بچه‌ها به مکمل‌های ویتامین نیاز دارند؟
  • شش ویتامین برتر برای کودکان
  • به دنبال غذاهای تازه برای یافتن بهترین ویتامین‌ها باشید

ویتامین‌ها و کودکان سالم
شاید به این اعتقاد دارید که هر کودک به صورت روزانه به خوردن یک مکمل ویتامین نیازمند است. اما آیا واقعیت دارد؟
لزوما چنین نیست، چون در حالت ایده‌آل، بچه‌ها باید ویتامین‌های خود را از یک رژیم غذایی سالم و متعادل دریافت کنند که شامل موارد زیر است:

  • شیر و فرآورده‌های لبنی مانند پنیر و ماست
  • مقدار زیادی میوه تازه و سبزیجات برگ‌دار و سبز
  • پروتئین مانند مرغ، ماهی، گوشت و تخم‌مرغ

غلات کامل مانند جو دوسر و برنج قهوه‌ای

کدام بچه‌ها به مکمل‌های ویتامین نیاز دارند؟

مصرف وعده‌های غذایی کاملا منظم و خانگی همیشه امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل متخصصان اطفال ممکن است مصرف مکمل مولتی‌ویتامین روزانه را برای این موارد توصیه کنند:

کودکانی که وعده‌های غذایی منظم و متعادل ساخته شده از غذاهای کامل و کامل را نمی‌خورند.
- افراد ریزخوار که به سادگی غذای کافی نمی‌خورند.
- کودکانی که بیماری‌های مزمن پزشکی مانند آسم یا مشکلات گوارشی دارند، به‌خصوص اگر دارو مصرف می کنند. (اگر کودک شما از دارو استفاده می‌کند حتما قبل از شروع مکمل با پزشک کودک صحبت کنید)
- بچه‌هایی که مقدار زیادی فست‌فود ، غذای کنسروی و غذای فرآوری‌شده می‌خورند.
- بچه‌هایی که رژیم گیاهخواری یا وگان دارند (ممکن است به مکمل آهن احتیاج داشته باشند)، رژیم بدون لبنیات (ممکن است به مکمل کلسیم احتیاج داشته باشند) یا رژیم‌های غذایی محدود دیگر.
- کودکانی که مقدار زیادی نوشابه گازدار می‌نوشند که می‌تواند ویتامین‌ها و مواد معدنی را از بدن آنها خارج کند.


قرص ویتامین کودکان، موارد استفاده
شش ویتامین و ماده معدنی برای کودکان
می‌توانیم مصرف ویتامین‌ها را به عنوان یک سوپ فرض کنیم، سوپی به اسم سوپ الفبا. در سوپ الفبا که شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی است، ویتامین‌ها برای کودکان در حال رشد بسیار مهم هستند.

  • ویتامین A

    ویتامین A، باعث رشد و نمو طبیعی کودک می‌شود. ترمیم بافت و استخوان و پوست، تقویت چشم‌ها و پاسخ‌های ایمنی سالم بدن بر عهده ویتامین آ است.منابع خوب ویتامین A، شامل شیر، پنیر، تخم‌مرغ و سبزیجات زرد یا نارنجی مانند هویج است.

  • ویتامین B

    خانواده ویتامین‌های گروه B ،B2 ، B3 ، B6 و B12، به سوخت و ساز بدن، تولید انرژی و سیستم گردش خون و سیستم عصبی کمک می‌کنند. منابع خوب ویتامین B، شامل گوشت، مرغ، ماهی، آجیل، تخم‎مرغ، شیر، پنیر، لوبیا و سویا است.

  • ویتامین C

    ویتامین C، عضلات سالم، بافت همبند و پوست را تقویت می‌کند. منابع خوب ویتامین C، شامل مرکبات، توت‌فرنگی، کیوی ، گوجه‌فرنگی و سبزیجات سبز مانند کلم‌بروکلی است.
  • ویتامین D

    ویتامین D، باعث تشکیل استخوان و دندان می‌شود و به بدن در جذب کلسیم کمک می‌کند. منابع خوب ویتامین D، شامل شیر و ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد و ماهی خال‌مخالی است. بهترین منبع ویتامین D، نور خورشید است.
    کلسیم همزمان با رشد کودک به ساختن استخوان‌های او کمک می‌کند. منابع خوب کلسیم، شامل شیر، پنیر، ماست، توفو و آب پرتقال غنی‌شده با کلسیم است.
  • کلسیم

    کلسیم همزمان با رشد کودک به ساختن استخوان‌های او کمک می‌کند. منابع خوب کلسیم، شامل شیر، پنیر، ماست، توفو و آب پرتقال غنی‌شده با کلسیم است.
  • آهن

    آهن، عضله می‌سازد و برای گلبول‌های قرمز خون ضروری است. کمبود آهن در نوجوانان به ویژه در دختران پس از شروع قاعدگی، خطرناک است. منابع خوب آهن، شامل گوشت گاو و سایر گوشت‌های قرمز، بوقلمون، اسفناج ، لوبیا و آلو خشک است.

مگاویتامین‌ها
استفاده از مگاویتامین‌ها یا دوزهای زیادی از ویتامین‎ها، ایده خوبی برای کودکان نیست. دریافت مقدار زیادی از ویتامین‌های محلول در چربی (ویتامین‌های A ، D ، E و K) توسط بچه‌ها، می‌تواند برای آنها مضر باشد.

در مکمل مولتی ویتامین و مواد معدنی کودکان به دنبال چه مواردی باشید
گفتیم که بیشتر کودکان می‌توانند مواد مغذی کافی را از یک رژیم غذایی متعادل دریافت کنند. با این حال، مکمل‌ها هم مفیدند. به برچسب مکمل نگاهی بیندازید تا ببینید دارای چه ویتامین‌هایی است. لازم است این موارد را هم در نظر بگیرید:

  • دوز


    هنگام انتخاب یک مکمل برای کودک، سن کودک را در نظر بگیرید، زیرا برخی از محصولات برای کودکان نوپا تهیه شده‌اند، در حالی که برخی دیگر برای کودکان و نوجوانان بزرگ‌تر است.
    به دنبال محصولی با ارزش روزانه صد درصد ویتامین و مواد معدنی باشید. از دستورالعمل‌های سنی ذکر شده در بسته‌بندی محصول پیروی و با پزشک کودک صحبت کنید تا مطمئن شوید که این محصول و دوز دارو برای نیازهای کودک مناسب است.

  • کیفیت

    محصولی را انتخاب کنید که از مواد با کیفیت تهیه شده باشد.
    به بسیاری از ویتامین‌های صمغی، قند اضافه کرده‌اند، بنابراین ممکن است بخواهید در نظر بگیرید که چه نوع قندی (عسل، شکر، نیشکر و غیره) در آن استفاده می‌شود.
  • عناصر

    همیشه نگاهی به لیست مواد تشکیل‌دهنده مکمل کودک بیندازید تا بدانید دقیقا چه چیزی در مکمل و مواد معدنی، موجود است. به بسیاری از ویتامین‌های صمغی، قند اضافه کرده‌اند، بنابراین ممکن است بخواهید در نظر بگیرید که چه نوع قندی (عسل، شکر، نیشکر و غیره) در آن استفاده می‌شود. از محصولات دارای شیرین‌کننده‌های مصنوعی، رنگ‌های مصنوعی و طعم‌دهنده‌های مصنوعی خودداری کنید.
  • فرم


    مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی به اشکال مختلفی از جمله قرص‌های جویدنی، صمغ‌ها، مایع و پودر وجود دارد. اگر کودک شما دوست ندارد مکمل‌ها را بجود، به خرید یک محصول مایع یا پودری فکر کنید.
    قرص‌ها و آدامس‌های جویدنی برای کودکان بزرگ‌تر مناسب‌تر است.


قرص ویتامین کودکان، موارد استفاده
آنچه کارشناسان می‌گویند
بیشتر کودکان سالم و در حال رشد، به مکمل‌های غذایی احتیاج ندارند مگر اینکه رژیم غذایی محدودکننده، داشته باشند. ایده‌آل این است که با پزشک متخصص اطفال یا یک متخصص تغذیه صحبت کنید تا بفهمید کودک شما چه ویتامینی باید دریافت کند.
مثلا بسیاری از مولتی‌ویتامین‌های استاندارد کودکان، حاوی آهن یا مقدار کافی کلسیم نیستند، که ممکن است در رژیم غذایی کودکان مشکل ایجاد کنند.
تا زمانی که در خوراندن مکمل به کودکتان زیاده‌روی نکرده باشید، مصرف روزانه مکمل‌ها هیچ ضرری ندارد.
مکمل‌ها جایگزین غذای خوب نیستند و استفاده از آنها نباید توجیهی برای ادامه رژیم ضعیف غذایی باشد. اگر کودکتان خوب غذا نمی‌خورد، به او مکمل بدهید، اما باید اقداماتی را هم برای بهبود عادات غذایی وی انجام دهید.
اگر می‌دانید که کودک پیش‌دبستانی شما رژیم غذایی متعادلی برای برطرف کردن نیازهای هرم غذایی‌اش ندارد، استفاده از مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌ها به صورت روزانه ضرری ندارد. فقط سعی کنید بیشتر از یک بار در روز به کودک مکمل ندهید.

اگر درباره تغذیه کودک یا حتی خودتان، سئوالی دارید، از متخصصان کلینیک نی نی بان کمک بگیرید.

منبع: webmd


دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ