پیشنهاد آشپزی آخر هفته آرگا با منوی ایلامی
آشپزی آخر هفته با منوی ایلامی بسیار جذاب و لذیذ می باشد و شما می توانید اطلاعات خوبی در این زمینه کسب نمایید. برای این که منوی خوشمزه ای برای آخر هفته داشته باشید این مطلب را بخوانید.
آشپزی آخر هفته با منوی ایلامی به شما کمک می کند تا بتوانید غذای خوشمزه ای برای آخر هفته خود و اطرافیانتان تدارک ببینید. در ادامه همراه ما باشید تا منوی ایلامی بسیار خوشمزه را برای شما بررسی کرده و طرز تهیه پیش غذا، غذای اصلی و دسر خوشمزه ایلامی را برایتان بررسی کنیم.
مواد لازم برای آبگوشت بامیه
- گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۲ عدد
- بامیه ۴۰۰ گرم
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
- ادویه های دیگر یک قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به میزان نیاز
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه آبگوشت بامیه لذیذ ایلامی
برای تهیه این آبگوشت کافی است دو قاشق غذا خوری روغن را درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و بعد از این که روغن داغ شد می توانید پیاز ها را خلالی خرد کرده و درون روغن تفت دهید. بعد از این که پیاز ها کمی نرم شدند می توانید زردچوبه و ادویه ها را به همراه فلفل سیاه به پیاز ها اضافه کنید و هم بزنید. بعد از این که ادویه ها تفت خوردند می توانید گوشت ها را اضافه کنید و چند دقیقه ای تفت دهید و زمانی که رنگ گوشت برگشت می توانید رب را نیز اضافه کرده و صبر کنید تا خوشرنگ تر شده و خامی آن گرفته شود.
بعد از تفت خوردن رب می توانید چهار لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید و سپس درب آن را بگذارید تا گوشت پخته شود. بهتر است شعله را نیز کاهش دهید تا گوشت به آرمی پخته شود. در این میان می توانید بامیه ها را نیز آماده نمایید. برای این کار کافی است تا مقداری روغن درون تابه بریزید و بامیه ها را در آن سرخ کنید. بامیه ها حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان می برد تا به صورت کامل پخته شوند.
بعد از دو ساعت که گوشت ها پخته شدند می توانید بامیه ها را به غذا اضافه کرده و بگذارید چند دقیقه ای بپزد و بعد مزه غذا را امتحان کنید و به آن نمک بزنید و بگذارید ۱ ساعت دیگر گوشت ها و بامیه ها با یکدیگر بپزند. بعد از این مدت سمان دیگر آبگوشت شما آماده می باشد و شما می توانید آن را با نان و مخلفات و سبزی خوردن میل نمایید.
مواد لازم برای دنده پلو
- دنده گوسفند یک کیلو گرم
- برنج شش پیمانه
- نمک به میزان نیاز
- فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
- پیاز سرخ شده سه قاشق سوپ خوری
- زیره سابیده شده ۲ قاشق غذا خوری
- دارچین یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه دنده پلو ایلامی
یکی دیگر از غذا های بسیار خوب ایلامی ها دنده پلو می باشد و بسیار مقوی است. برای تهیه این غذای ایلامی باید ابتدا مقداری روغن را درون قابلمه بریزید و بگذارید با مقداری زردچوبه پخته شود. زمانی که روغن به جوشیدن افتاد می توانید دنده ها را نمک زده و از سمت چربی دنده ها کف قابلمه بچینید. در این حال باید شعله گاز بسیار کم باشد.
در عین حال می توانید برنج خود را نیز آماده نمایید و بعد از این که آن را آبکش کردید برنج ها را روی دنده ها ریخته و لا به لای آن پیاز داغ و زیره و دارچین را نیز اضافه کنید و در قابلمه را به همراه دم کنی بگذارید. این غذا را باید با شعله ملایم دو ساعت دم کنید و بعد می توانید دنده پلو را درون دیس برگردانید و از خوردن این غذای بسیار خوشمزه لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه گوجه پونه
- ‘گوجه فرنگی ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- پونه ۴ ساقه کوچک
- کره دو قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زرد چوبه به اندازه نیاز
- نخم مرغ دو عدد
نکته : در این غذا تخم مرغ به صورت اختیاری می باشد و شما می توانید ان را درون غذا های خود بزنید یا اصلا از آن استفاده نکنید.
طرز تهیه گوجه پلوی ایلامی
برای تهیه این غذای بسیار خوب کافی است تا ابتدا پیاز ها را به صورت خلالی خرد نمایید و در مقداری کره آن را تفت دهید. زمانی که پیاز های شما طلایی شدند می توانید گوجه ها را نیز خرد کرده و به پیاز ها بیفزایید. خوب گوجه ها را تفت دهید تا آب آن ها کشیده شده و با کره سرخ شدند پونه را اضافه کنید تا تفت بخورند. .
تخم مرغ ها را در ظرفی جدا هم بزنید تا لختگی آن ها باز شود و در ظرفی دیگر که با روغن داغ شده آماده می باشد بریزید و خوب ظرف را بگردانید تا تخم مرغ ها در همه جای ظرف پخش شوند. مواد تفت داده را روی تخم مرغ ها بریزید و درب ظرف را بگذارید و حرارت را به حداقل برسانید و بگذارید ۵ الی ۷ دقیقه دیگر این مواد با یک دیگر بپزند و زمانی که عطر پونه ها بلند شد می توانید غذای خود را سرو کنید.
نکته : یادتان باشد که بهتر است این غذا را با روغن محلی و حیوانی تهیه کنید تا خاصیت زیادی داشته باشد.
اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با منوی کرمانی و منوی اصفهانی نیز آشنا شوید و غذا های متنوعی را برای آخر هفته ها تدارک ببینید.
منبع : آرگا