طرز تهیه چند نوع آش ماست +فیلم


طرز تهیه چند نوع آش ماست +فیلم

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،آش ماست انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آش ماست ساده، آش ماست ترکی، آش ماست کردی، آش ماست شمالی، آش ماست با گوشت، آش ماست بدون گوشت، آش ماست مازندرانی، آش ماست تهرانی اشاره کرد. در آش ماست...

طرز تهیه چند نوع آش ماست +فیلمبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،آش ماست انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آش ماست ساده، آش ماست ترکی، آش ماست کردی، آش ماست شمالی، آش ماست با گوشت، آش ماست بدون گوشت، آش ماست مازندرانی، آش ماست تهرانی اشاره کرد.

در آش ماست معمولا از اسفناج و برگ‌های سیر استفاده می‌کنند. این آش را هم به صورت گرم و هم سرد می‌توان میل کرد. در ادامه شما را با طرز تهیه چند نوع آش آشنا می‌کنیم.
طرز تهیه آش ماست گرگانی
مواد لازم:
۴ عدد کدو سبز
۵۰۰ گرم سبزی (اسفناج، جعفری، گشنیز و برگ سیر تازه)
۱ و ۱/۲ پیمانه برنج
۲ پیمانه ماست ترش
۱ قاشق غذاخوری نعناع
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور تهیه
مرحله اول
برنج را حداقل به مدت ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید. برگ سیر تازه را شسته و ریز خرد کنید. در یک قابلمه برنج را به همراه آب و نمک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید. پس از اینکه چند قل زد، برگ سیر تازه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کاملا نرم شوند.
مرحله دوم
کدو‌ها را به صورت حلقه حلقه برش دهید. بقیه سبزی‌ها را شسته و ریز خرد کنید. سپس آن‌ها را به همراه کدو‌ها به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه به آرامی بپزد. در یک کاسه، ماست را به همراه مقداری آب با چنگال خوب هم بزنید تا ازهم باز شود.
سپس آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هر از چند گاهی هم بزنید تا ته نگیرد و رقیق شود. در ۱۵ دقیقه آخر پخت آش، مقداری نعنا بریزید، سپس از روی حرارت بردارید و به ظرف سرو مورد نظر انتقال دهید.
نکات مهم و ترفند‌ها
این آش را می‌توان با لپه یا عدس نیز طبخ کرد.
اگر از ماست محلی چکیده برای این آش استفاده کنید، بهتر است.
برای تزیین می‌توانید به دلخواه مقداری نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ روی آن بریزید.
بهتر است اجازه دهید آش حداقل به مدت ۹۰ دقیقه خوب بپزد و جا بیفتد.
طرز تهیه آش ماست مازندران بدون گوشت
آش ماست مازندران یا آش ماست گلوگاه یک آش خوشمزه و مقوی است که بدون گوشت درست میشود. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتان قرار بگیرد.
مواد لازم برای تهیه آش ماست مازندران
رشته مخصوص آش ۱/۳ بسته
کشک پاستوریزه ۱/۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۱۰ حبه
سبزی آشی ۱ کیلوگرم
ساقه اسفناج خرد شده ۵۰۰ گرم
کدو سبز ۳ عدد متوسط
ماست ۱ کیلوگرم
نخود فرنگی آماده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
دستور پخت آش ماست مازندران (گلوگاه)
طرز تهیه آش ماست مازندران
۱. سبزی آش را تمیز کرده خوب بشورید و خرد کنید. (در حد خرد شدن کفایت میکند نیاز به ریز کردن زیادی نیست.)
۲. ساقه‌های اسفناج را نیز حسابی شسته و آماده کنید. (ساقه اسفناج به شدت طعم اش را خوشمزه میکند و سرشار از آهن است.)
۳. کدو را شسته و در بالا به شکل بعلاوه برش بزنید و به قطعات کوچک تقسیم کنید. (اندازه دلخوا می‌باشد.)
۴. قابلمه‌ای مناسب بردارید، سبزی خورد شده ساقه اسفناج کدوسبز و نخودسبز را داخل آن ریخته و درحدی آب بریزد که تقریبا آب مواد را در بربگیرد.
۵. قابلمه را روی حرارت بگذارید به نقطه جوش که رسید شعله را کمی ملایم کنید در حد متوسط که در حال جوش مواد نیم پز شود.
۶. در این فاصله پیاز‌ها را پوست گرفته خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کرده و پیاز داغ درست کنید.
۷. سیر‌ها را نیز خرد کرده و در روغن تفت داده تا سیر داغتان نیز حاضر شود.
۸. بعد از ۴۵ دقیقه که از پخت گذشت رشته‌ها را نصف کرده و به قابلمه اضافه کنید خوب هم بزنید تا رشته‌ها بهم چسبیده نشود.
۹. همزمان که رشته در حال پخت است مقداری از سیر داغ و پیاز داغ را به همراه کشک یه مواد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کشک به خرد مواد برود.
۱۰. نمک، فلفل را به میزان دلخواه اضافه کنید و طعمش را بچشید تا باب میلتان شود.
۱۱. نعنا داغ را را درست کرده کمی از آن را به قابلمه اضافه کنید. (در حین درست کردن نعنا می‌توانید به آن زردچوبه بزنید.)
۱۲. وقتی حسابی آش حلیم زد جا افتاد و مواد پخته شد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شده و از دما بیفتد.
۱۳. به یک کیلو ماست یک پیمانه آب بیافزاید و خوب با همزن دستی هم بزنید. (بهتراست ماست ترش باشد.)
۱۴. ماست را به محتویات قابلمه که کمی از دما افتاده کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا ماست نبرد.
۱۵. آش را داخل کاسه سرو ریخته روی آن را با نعنا داغ پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.
آش ماست کردی
طرز تهیه چند نوع آش ماست +فیلمیکی از انواع آش ماست، آش ماست کردی است.
در ادامه طرز تهیه آش ماست کردی برای دو نفر را معرفی می‌کنیم.
مواد لازم برای پخت آش ماست کردی عبارتند از:
سه لیوان ماست
چهار عدد پیاز
یک لیوان برنج
نصف لیوان لپه
پنج عدد سیر
چهارصد گرم سبزی آش (سبزی آش: تره، گشنیز، جعفری و نعنا)
دویست گرم گوشت چرخ کرده
مراحل طرز تهیه آش ماست کردی به صورت زیر است:
مرحله اول
در ابتدا باید چند ساعت پیش از پخت آش، ماست، لپه‌ها را خیس کرده تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز‌ها را پوست بگیرید و بشویید و سپس آن‌ها را به صورت خلالی خرد کنید. سپس در یک قابلمه با اندازه مناسب کمی روغن ریخته و بعد از داغ شدن روغن پیاز‌های خلال شده را اضافه کنید.
بعد از اینکه پیاز‌ها نرم و شیشه‌ای شدند زردچوبه را افزوده و با پیاز تفت دهید و بعد لپه‌های خیس خورده را نیز به قابلمه پیاز افزوده و تفت دهید.
سپس چهار لیوان آب اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بسته تا لپه‌ها با حرارت ملایم به خوبی بپزند.
مرحله سوم
در این مرحله برنج را شسته و همراه با چهار لیوان آب در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد و لعاب بیندازد.
مرحله چهارم
سیر‌ها را پوست کنده و همراه با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بکوبید. سیر‌های کوبیده شده و لپه پخته شده را به برنج اضافه کنید.
مرحله پنجم
حال نوبت سبزی آش ماست یعنی مقدار مساوی از تره، گشنیز، جعفری و نعنا را پاک کرده و سپس بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن برود. سپس سبزی را ریز خرد کنید.
سبزی آش را نیز به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید تا آش جا بیفتد.
در مدت پخت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم
در طول زمانی که آش ماست کردی شما آماده می‌شود، پیاز را پوست کنده و بشویید و سپس رنده کنید و آب پیاز را گرفته و آن را همراه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و سپس گوشت قلقلی‌ها را آماده کنید. این گوشت قلقلی‌ها را در روغن تفت دهید و در اواخر پخت آش ماست آن‌ها را همراه با یک پیاز سرخ شده به آش ماست اضافه کنید.
مرحله هفتم
در آخر وقتی آش ماست شما آماده شد به آن ماست بیفزایید و نوش جان کنید.
طرز تهیه آش ماست بدون گوشت
یکی دیگر از انواع آش ماست، آش ماست بدون گوشت است. آش ماست بدون گوشت سبک‌تر است پس می‌توانید از این آش ماست به عنوان پیش غذا استفاده کنید.
در ادامه به معرفی طرز تهیه آش بدون گوشت می‌پردازیم.
مواد لازم برای طرز تهیه آش ماست بدون گوشت عبارتند از:
یک لیوان عدس
نصف لیوان نخود
نصف لیوان برنج نیم دانه
پانصد گرم سبزی آش
سه لیوان ماست
یک عدد تخم مرغ
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان مورد نیاز
مراحل طرز تهیه آش ماست بدون گوشت به صورت زیر است:
مرحله اول
در ابتدا باید نخود و عدس را از پیش خیس کنید تا نفخ حبوبات شما گرفته شود و سپس نخود و عدس را جداگانه بپزید. بعد از اینکه نخود و عدس آش، ماست را جداگانه پختید، آن‌ها را با هم ترکیب کرده و به آن‌ها آب اضافه کنید. به جای آب می‌توانید در آش ماست از آب مرغ و یا آب قلم استفاده کنید.
مرحله دوم
در این مرحله برنج نیم‌دانه را پاک کرده و به نخود و عدس و آب اضافه کنید.
مرحله سوم
سبزی آش را پاک کرده و شسته و سپس بعد از اینکه آب سبزی رفت آن را ساطوری کرده و ریز کنید. سبزی آش ماست را نیز به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم
پیاز را پوست کنده و بشویید و سپس به صورت خلالی خرد کنید. پیاز‌ها را همراه با زردچوبه و نمک و فلفل تفت دهید و به آش، اضافه کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله ماست را همراه با یک عدد تخم مرغ مخلوط کنید و به آش اضافه کرده و مدام هم بزنید تا تخم مرغ نبندد و بریده بزیده نشود.
مرحله ششم
بعد از آماده شدن آش ماست، آن را از روی حرارت بردارید و با نعنا داغ و سیرداغ تزئین کنید.
آش ماست مازندرانی
از دیگر انواع آش ماست می‌توان به آش ماست مازندرانی اشاره کرد.
مواد لازم برای این طرز تهیه آش ماست عبارتند از:
یک چهارم لیوان عدس
یک چهارم لیوان برنج
یک کیلو رشته
یک لیوان سبزی آش
یک کیلو ماست
نصف لیوان لوبیا چیتی پخته یا نصف لیوان نخود و لوبیا
پیاز داغ به میزان فراوان
سیرداغ به میزان مورد نیاز
نعنا داغ به میزان مورد نیاز
طرز تهیه آش ماست مازندرانی به این صورت است که ابتدا برنج را پاک کرده و بگذارید با دو لیوان آب به خوبی بپزد و له شود. در ادامه سبزی آش ماست را پاک کرده و خرد کنید و به برنج پخته شده اضافه کنید. بعد از اینکه سبزی و برنج پخته شدند، ماست را به کمک آب رقیق کرده و به آش بیفزایید.
طرز تهیه چند نوع آش ماست +فیلمشعله گاز را زیاد کرده و مدام آش ماست مازندرانی را هم بزنید تا جوش بیاید در غیر این صورت ممکن است ماست ببرد.
بعد از اینکه آش به جوش آمد شعله گاز را کم کنید. در ادامه حبوبات، رشته، مقداری از پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک را به آش، ماست خود بیفزایید و هم بزنید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد. سپس آش ماست مازندرانی خود که آماده شده است را از روی حرارت برداشته و به کمک پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
طرز تهیه آش ماست ساده
یکی دیگر از انواع آش ماست، آش ماست ساده است. در ادامه به معرفی طرز تهیه آش ماست ساده می‌پردازیم.
مواد لازم برای طرز تهیه آش، ماست ساده عبارتند از:
یک پیمانه عدس
نصف پیمانه نخود
نصف پیمانه برنج نیم دانه
سه پیمانه ماست
نیم کیلو سبزی آش (سبزی آش شامل: جعفری، گشنیز، تره، اسفناج، شوید، نعنا)
نمک و فلفل به نیزان مورد نیاز
پیاز داغ به میزان مورد نیاز
طرز تهیه آش ماست ساده به این صورت است که ابتدا نخود و عدس را از شب قبل خیس کرده تا نفخ آن گرفته شود. نخود را در ظرفی جداگانه نیم پز کنید و عدس را نیز برای مدت زمان پنج دقیقه با کمی آب بجوشانید و بعد آب آن را خالی کنید. نخود و عدس پخته شده را با آب، آب مرغ یا آب قلم داخل یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید و درب قابلمه را گذاشته تا نوش بیاید.
بعد از اینکه نخود و عدس پخته شد، برنج نیم دانه را اضافه کنید.
سبزی آش، را پاک کرده، شسته و ساطوری کرده و به قابلمه آش ماست ساده خود اضافه کنید. پیاز داغ، نمک و فلفل را به آش، ماست ساده خود اضافه کنید و درب قابلمه را گذاشته تا به خوبی بپزد و آش شما جا بیفتد.
بعد از اینکه تمام مواد موجود در آش، شما پخت ماست را همراه با یک عدد تخم مرغ (تخم مرغ اختیاری است) حل کرده و به آش خود اضافه کنید و مدام هم زده تا ماست نبرد. بعد از اینکه ماست به خوبی در آش حل شد، آش ماست شما آماده است.
طرز تهیه آش ماست مازندرانی و خواص آن
منبع: فیدیا، وان تاچ فود، غفاری دیت

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق