2 شاخص مهم در انتخاب برگزیدگان «نشان عالی دانش»
رییس دانشگاه تهران در مورد نحوه انتخاب برگزیدگان «نشان عالی دانش» گفت: در انتخاب این چهرهها بیشتر کیفیت مد نظر بوده است. با وجود اینکه شاخصهای کمی مثل ارجاع مقالهها و تعدد مقالههای بینالمللی جزو ملاکهای ما بوده؛ ولی شاخصهایی که برای انتخاب غلبه داشته است، بحث شاگردپروری و اثرگذاری اجتماعی بوده است.
دکتر سید محمد مقیمی در گفتوگو با ایران اکونومیست، در پاسخ به این سوال که آیا در روند انتخاب افراد با دانشگاههای دیگر همکاری شده است؟ گفت: دانشگاههای مختلف در شوراهای علمی و کارگروههای مختلف حضور داشتند و با دانشگاهها برای معرفی اساتید نامهنگاری کردیم. بنابراین دانشگاههای مختلف در این موضوع نقش داشتند و انشالله در دورههای بعد، مشارکت آنها بیشتر خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که انتخاب اساتید برگزیده به روش کمی بوده یا کیفی؟ توضیح داد: در انتخاب این چهرهها بیشتر کیفیت مد نظر بوده است. باوجود اینکه شاخصهایی کمی مثل ارجاع (citation) مقالهها و تعدد مقالهها بینالمللی جزو ملاکهای ما بوده؛ ولی شاخصهایی که برای انتخاب غلبه داشته است، بحث شاگردپروری و اثرگذاری اجتماعی بوده است.
بیشتر بخوانید: نخستین نشان عالی دانش به ۱۲ چهره دارای مرجعیت علمی اهدا شد
رییس دانشگاه تهران در مورد چگونگی احصای شاخصهای کیفی مثل شاگردپروری و اثرگذاری اجتماعی گفت: کارگروههایی داریم که هم مستندات را دیدند و هم اثرگذاری اجتماعی این چهرهها را شاهد بودند. کارگروههای تخصصی، شناخت کامل از این اساتید داشتند و واقف به این موضوع هستند که اثرگذاری اجتماعی دارند؛ نه اینکه تنها مقاله آنها را بشمارند. بخشی از آنها مستندات است و بخش عمده این انتخاب، قضاوت علمی کارگروههای خبره است.