پلتفرم طاقچه از دسترس خارج شد: میلیونها کاربر از دسترسی به کتابهای خود محروم شدند
اگرچه وزارت ارشاد برخورد با طاقچه را به علت عدم مجوز عنوان کرده، اما برخی آن را مرتبط با حواشی اخیر این پلتفرم میدانند.
پلتفرم خرید آنلاین کتاب صوتی و الکترونیکی «طاقچه»، دقایقی پیش از دسترس خارج شد و میلیونها کاربر از حق دسترسی به کتابهای خود محروم شدند.
به نظر میرسد از دسترس خارج شدن طاقچه، در راستای اعلام وزارت ارشاد مبنی بر اینکه طاقچه مجوز ندارد، صورت گرفته است؛ اگرچه برخی علت اصلی را حواشی پیش آمده پیرامون این پلتفرم در شبکههای اجتماعی میدانند.
بررسیهای دیجیاتو نشان میدهد در حال حاضر حتی با ابزارهای تغییر آیپی نیز امکان دسترسی به سایت و اپلیکیشن طاقچه وجود ندارد.
این در حالی است که مسدودسازی اخیر، حق کاربران این پلتفرم را پایمال کرده است. طاقچه با انتشار گزارش عملکرد سال 1400 خود از همکاری این این پلتفرم با حدود 1900 ناشر از سال 1393 تا پایان قرن خبر داده است. این پلتفرم حدود 7 میلیون نصب، بیش از یک میلیون کاربر فعال در ماه و همچنین مطالعه بیش از 585 هزار کتاب توسط حدود 80 هزار کاربر را در کارنامه عملکرد سال 1400 خود دارد.
بر اساس پیگیریهای دیجیاتو از دسترس خارج شدن طاقچه، بدون هیچ اخطاری قبلی برای این مجموعه رخ داده است.
مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی عصر روز گذشته اعلام کرد ممانعت از فعالیت انتشار محتوای فرهنگی بدون مجوز از وزارت فرهنگ را در دستور کار خود قرار داده است. این نهاد همچنین اذعان داشت بر اساس اسناد بالادستی و در راستای «ساماندهی سکوهای نشر کتاب دیجیتال» از فعالیت طاقچه ممانعت به عمل میآورد.
چند روز پیش تصویری از چند کارمند استارتاپ طاقچه منتشر شد. با فاصله کمی، خبرگزاری فارس در کمپینی اعلام کرد که این پلتفرم باید به دلیل مسئله حجاب تحریم شود. این خبر طبعا در شبکههای اجتماعی واکنشهای متفاوتی از دو سوی ماجرا داشت و چند ناشر نیز اعلام کردند ارتباط خود با این پلتفرم را قطع میکنند.
درپی این حواشی طاقچه نیز بیانیهای منتشر کرد و به نظر میرسید این موضوع همینجا به پایان میرسد اما روز گذشته، دستیار رئیس مجلس در شبکه فیلتر شده توییتر، موضوعی بحث برانگیز مبنی بر جریمه این پلتفرم پس از تصویب لایحه حجاب و عفاف را مطرح کرد.
گفتنی است دیجیکالا، ازکی و طاقچه از جمله استارتاپهایی هستند که طی روزهای اخیر بابت حجاب کارکنانشان با پلمب، لغو مجوز یا مسدودسازی روبه رو شدند. انجمن فینتک شب گذشته با انتشار بیانیهای، ضمن مخالفت با اقدام سلبی صورت گرفته با استارتاپها، این دست اقدامات را مانعی بزرگ و بحرانزا بر سر راه توسعه بخش خصوصی دانست که نتیجهای جز ناامیدی و افزایش مهاجرت نخواهد داشت.
منبع: دیجیاتو