آغاز دوباره صادرات خودرو؛ چراغی که به خانه روا نیست!


آغاز دوباره صادرات خودرو؛ چراغی که به خانه روا نیست!

طی هفته‌های اخیر، اخبار جدیدی در مورد ازسرگرفته‌شدن صادرات خودرو منتشر شد. براساس این اخبار، دنا پلاس به سوریه، وانت نیسان زامیاد به کنیا و پژو 207 اتوماتیک به روسیه صادر شده‌اند. برخی از این اخبار را خبرگزاری‌های داخلی منتشر کرده‌اند، درحالی‌که اخبار دیگر مربوط به صادرات خودروی ایران توسط رسانه‌های خارجی منتشر شده است.

بااین‌حال، واکنش کاربران به انتشار این اخبار یکسان بوده. کاربران ایرانی عقیده دارند در شرایطی که بازار به خودروهای جدید نیاز دارد، صادرات خودرو مصداق بارز ضرب‌المثل قدیمی است که می‌گوید: چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است!

گفته‌های کاربران ایرانی را نمی‌توان اشتباه دانست. تاکنون حدود سه میلیون نفر در جریان مرحله اول و دوم عرضه یکپارچه خودرو ثبت‌نام کرده‌اند. موعد تحویل بسیاری از خودروهای متقاضیان به نیمه دوم سال 1402 یا سال 1403 موکول شده است. از سوی دیگر، حتی در بازار خودروهای تجاری نیز آشفتگی‌هایی مشاهده می‌شود. بسیاری از خریداران وانت نیسان زامیاد موفق به دریافت اتومبیل خود نشده‌اند؛ چرا که سازمان استاندارد اجازه شماره‌گذاری این خودروها را نمی‌دهد. اختلاف قیمت در بازار خودروهای تجاری نیز وجود دارد و عرضه این خودروها به‌طور منظم انجام نمی‌شود. بنابراین طبیعی است که مصرف‌کنندگان ایرانی از صادرات خودرو در شرایط فعلی آزرده‌خاطر باشند.

صادرات خودروی دنا به سوریه

پس از برقراری آرامش نسبی در سوریه، خودروسازان ایرانی درحال بازگشت به بازار این کشور هستند. ایران‌خودرو و سایپا در بازه‌های پیشین، سمند، پژو 405 و پراید را به بازار این کشور عرضه کرده بودند. حال ایران‌خودرو قصد دارد تا دنا پلاس را به این کشور بفرستد. ایران‌خودرو در این کشور خط تولیدی دارد که به نام سیامکو مشهور است. خط تولید ایران‌خودرو در سوریه طی دوران جنگ داخلی این کشور متوقف شده بود.

حال بنابر اظهارات بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران، خط تولید ایران‌خودرو در سوریه مجدداً کار خود را شروع می‌کند و صادرات خودرو به این کشور آغاز خواهد شد. هنوز قیمت دنا پلاس در سوریه مشخص نیست اما قیمت خودروهای ایرانی در کشورهای عربی همچون عراق، سوریه و لبنان همواره خبرساز بوده است.

نیسان زامیاد در کنیا

خبر صادرات خودرو نیسان زامیاد به کنیا در تیرماه 1402 منتشر شد. اکنون که حدود یک ماه از آن تاریخ گذشته است، نخستین نمونه‌های صادراتی این خودرو به کنیا رسیده‌اند. این خودرو با برند Kifaru و با فاصله محوری بیشتر در این کشور مونتاژ خواهد شد. علاوه‌براین، نیسان وانت در کنیا دیگر با رنگ آبی به تولید نمی‌رسد و نمونه‌های تولیدی در این کشور طلایی‌رنگ هستند.

نکته جالب درخصوص نسخه‌های صادراتی وانت نیسان به کنیا، استفاده از رنگ آستر ED برای این خودرو است. نمونه‌های داخلی وانت نیسان فاقد این رنگ آستر هستند و به همین دلیل پس از مدتی دچار پوسیدگی بدنه می‌شوند.

صادرات خودرو پژو 207 در روسیه

برگ آخر صادرات خودروی ایران طی مدت اخیر، فروش پژو 207 اتوماتیک ایران‌خودرو در روسیه بوده است. این خودرو هم‌اکنون با قیمت 1,069,000 روبل (582,605,000 تومان) توسط شبکه نمایندگی Rolf در این کشور عرضه می‌شود. البته قیمت اولیه این خودرو در روسیه 1,489,000 روبل (811,505,000 تومان) بوده است که با در نظر گرفتن تخفیف 420000 روبلی (228,900,000 تومان) به حدود یک میلیون روبل کاهش یافته است.

این خودرو با دو سال گارانتی به مشتریان روس عرضه می‌شود. به‌نظر نمی‌رسد هیچ خودرویی طی چند دهه اخیر با تخفیف چشمگیر توسط خودروسازان ایرانی به مشتریان داخلی فروخته شده باشد. بااین‌حال، برای مشتریان روس قضیه متفاوت است!

خبر صادرات پژو 207 به روسیه را خبرگزاری kpiz.ru منتشر کرده است.

منبع: دیجیاتو



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر