طرز تهیه 12 ادویه مخصوص مرغ | انواع چاشنی برای روش های مختلف پخت مرغ
بهترین ادویه مرغ چیست؟ بهترین چاشنی برای مرغ کدام است؟ چه ادویهای مرغ را خوشمزهتر میکند؟ همه اینها سوالاتی است که اگر میخواهید یک زرشک پلو با مرغ، جوجه کباب، یا مرغ زعفرانی و یا حتی هر خورش یا خوراکی که با مرغ میپزید، طعم...
بهترین ادویه مرغ چیست؟ بهترین چاشنی برای مرغ کدام است؟ چه ادویهای مرغ را خوشمزهتر میکند؟ همه اینها سوالاتی است که اگر میخواهید یک زرشک پلو با مرغ، جوجه کباب، یا مرغ زعفرانی و یا حتی هر خورش یا خوراکی که با مرغ میپزید، طعم به یاد ماندنی داشته باشد، احتمالا از خودتان میپرسید. ادویههای مختلفی برای طعمدار کردن مرغ وجود دارند که با آنها میتوانید بوی نامطبوع مرغ را بگیرید. در این مقاله از مجله فیدیلیو طرز تهیه ادویه مرغ به چند روش و انواع چاشنی برای زرشک پلو با مرغ، ادویه مرغ مجلسی، ادویه مرغ زعفرانی و … را به شما معرفی خواهیم کرد.
بهترین ادویه مرغ چیست؟
با گوشت مرغ میتوانید غذاهای متنوعی درست کنید، از مرغ مجلسی گرفته تا مرغ زعفرانی، زرشک پلو با مرغ، جوجه کباب، چلو مرغ یا مرغ بریان، همه و همه برای خوشمزه شدن نیاز به ادویه و چاشنی دارند. اما چه ادویه ای مرغ را خوشمزه میکند؟ شما میتوانید ادویههای مرغ را درست کنید و در یک بطری در جای خشک و خنک نگه دارید و در زمان آشپزی، به مرغ اضافه کنید. در ادامه طرز تهیه ادویه مرغ مجلسی برای درست کردن انواع خورش و غذا با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه ادویه مرغ مجلسی (روش اول)
- تخم گشنیز: ۵ قاشق مرباخوری
- زیره سبز: ۲ قاشق مرباخوری
- پودر فلفل قرمز: ۲ قاشق مرباخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
- زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری
- پودر پیاز: ۱ و نیم قاشق مرباخوری
- پودر دارچین: ۱ و نیم قاشق مرباخوری
- هل: ۲ یا ۳ عدد
روش تهیه ادویه مخصوص مرغ مجلسی
برای درست کردن «ادویه مرغ مجلسی» ابتدا در یک تابه، تخم گشنیز، زیره سبز، هل، دارچین و دانههای فلفل سیاه را بریزید و روی حرارت کمی تفت دهید تا عطر آنها خارج شود ولی نسوزند.
بعد که این ادویهها از دما افتادند، آنها را در آسیاب بریزید و پودر کنید. بقیه ادویهها مثل پودر پیاز، پودر زنجبیل، زردچوبه، پودر فلفل قرمز و نمک را هم اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. این ادویه را در شیشه تمیز و دربسته بریزید و در جای خشک و خنک و به دور آفتاب، نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص مرغ کنتاکی (روش دوم)
- پودر پیاز: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر رزماری خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر ریحان خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر آویشن: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر جعفری خشک: نصف قاشق مرباخوری
- پودر فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری
- پودر فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری
روش تهیه ادویه برای طعمدار کردن مرغ کنتاکی
در ترکیب این ادویه که بهترین طعمدهنده مرغ کنتاکی است، از سبزیهای معطر خشک در کنار برخی ادویهها استفاده میشود. باید سبزیهای خشک شامل آویشن، جعفری، رزماری و ریحان کاملا پودر شده و با ادویهها شامل فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر و پودر پیاز ترکیب و با هم مخلوط شوند.
سپس آنها را در ظرف ادویه دربدار بریزید و در جای خنک، خشک و به دور از نور آفتاب، نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه ادویه مرغ سوخاری (روش سوم)
- پودر سیر: ۲ قاشق مرباخوری
- پودر فلفل پاپریکا: ۲ قاشق مرباخوری
- ریحان خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر آویشن: ۱ قاشق مرباخوری
- تخم کرفس: ۱ قاشق مرباخوری
- دانه خردل: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر فلفل سفید: ۱ قاشق مرباخوری
- پونه کوهی: نصف قاشق مرباخوری
- پودر فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
روش تهیه ادویه برای مرغ سوخاری
برای درست کردن «ادویه مخصوص مرغ سوخاری»، سبزیهای خشک شامل آویشن، پونه کوهی و ریحان را به ادویههای دیگر مثل پاپریکا، پودر سیر، دانه خردل آسیاب شده، تخم کرفس آسیاب شده، پودر زنجبیل، پودر فلفل سیاه و پودر فلفل سفید اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
میتوانید کمی آرد هم اضافه کنید تا از چسبیدن آنها به هم جلوگیری کند. این ادویه را در هنگام طعمدار کردن مرغ سوخاری، به تکههای مرغ اضافه کنید و بعد مرغ را به مواد سوخاری، آغشته کرده و سوخاری کنید.
مواد لازم برای ادویه مرغ زعفرانی (روش چهارم)
- پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری
روش تهیه ادویه مرغ زعفرانی مجلسی
برای درست کردن «ادویه مرغ زعفرانی»، کافی است پودر دارچین، پودر سیر، پودر لیمو، پودر فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کنید و حداقل نیم ساعت قبل از پختن مرغ، با مرغها ماساژ دهید. سپس به اندازه دلخواه زعفران دمکرده هم به مرغها بیفزایید.
البته میتوانید میزان ادویهها را به دلخواه خود، کمتر یا بیشتر از اندازههای توصیه شده و بنا به ذائقه خود تغییر دهید. سپس مرغ زعفرانی طعمدار شده را بپزید.
مواد لازم برای تهیه ادویه چلو مرغ رستورانی (روش پنجم)
- زیره سبز یا سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری
- ریحان خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- پونه کوهی خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- رزماری خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- ترخون خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر آویشن: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل پاپریکا: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر پیاز: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری
- هل و میخک: ۲ تا ۳ عدد
روش تهیه ادویه چلو مرغ مجلسی و رستورانی
برای درست کردن «ادویه چلو مرغ» به روش رستورانی، باید سبزیهای معطر خشک و ادویهها را آسیاب کنید. سپس ادویه ترکیب چلو مرغ با مخلوط کردن پودر فلفل سیاه، فلفل قرمز، لیمو عمانی، دارچین، زیره سبز، رزماری، تخم گشنیز، میخک، هل، آویشن، پاپریکا، پودر پیاز، پودر زردچوبه، پودر زنجبیل و … را درست کنید.
در این روش هم میتوانید میزان مواد مورد استفاده در این ادویه ترکیبی برای چلومرغ را به اندازه دلخواه خود تغییر دهید.
مواد لازم برای ادویه جوجه کباب و جوجه گریل (روش ششم)
- پودر گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر جعفری: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر پیاز: ۱ قاشق مرباخوری
- پاپریکا دودی: ۱ قاشق مرباخوری
- گرد لیمو عمانی: ۱ قاشق مرباخوری
- میخک: ۳ عدد (آسیاب شده)
- تخم گشنیز: ۱ قاشق مرباخوری
- ریشه جوز هندی: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- میوه جوز هندی: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر رازیانه: ۱ قاشق مرباخوری
- شنبلیله خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- هل سبز: ۳ عدد (آسیاب شده)
- زیره سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- سماق: نصف قاشق مرباخوری
- دارچین: نصف قاشق مرباخوری
- خردل سفید: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک دریایی: ۱ قاشق مرباخوری
روش تهیه ادویه مرغ گریل، مرغ بریان یا جوجه کبابی
در ترکیب «ادویه مرغ بریان یا گریل»، تقریبا از حدود ۲۲ ادویه استفاده میشود که اگر میخواهید خودتان در خانه آن را تهیه کنید، بهتر است همه را ابتدا به یک نسبت (مثلا نصف یا یک قاشق مرباخوری) با هم ترکیب کنید و بعد در صورت دلخواه، هر ادویهای که میخواهید طعم آن برجستهتر باشد، مقدار آن را بیشتر در نظر بگیرید.
البته بهتر است ادویههایی مثل سماق، دارچین و پودر کاری را زیاد استفاده نکنید چون باعث تغییر طعم یا حتی تلخ شدن گوشت میشود.
برای مزهدار کردن مرغ کبابی، مرغ گریل شده یا جوجه کباب، بسته به میزان مرغی که دارید، ۱ قاشق (چایخوری یا غذاخوری) از ادویه را به همراه دیگر چاشنیهای مرغ کبابی مثل ماست، آبلیمو، زعفران دمکرده، پیاز، سیر، سس مایونز و … را اضافه کنید و مواد را به مدت ۲ تا ۸ ساعت در مواد استراحت دهید. سپس آنها را جوجه کباب یا گریل کنید.
مواد لازم برای ادویه زرشک پلو با مرغ (روش هفتم)
- هل: ۲ عدد
- دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر فلفل پاپریکا: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زیره: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری
- زرشک: به میزان دلخواه
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- گلاب: به مقدار دلخواه
روش تهیه ادویه مخصوص زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ پای ثابت غذاهای مجلسی ایرانی است و گرفتن بوی زهم مرغ در غذای مهمانیها، مهارت فوقالعادهای میخواهد. برای درست کردن این ادویه مخصوص زرشک پلو، میتوانید میزان ادویهها را به دلخواه خود تغییر دهید. در ضمن گلاب، زعفران و زرشک هر چند جزو ادویههای زرشک پلو با مرغ نیستند ولی از چاشنیهای زرشک پلو با مرغ محسوب میشوند و جزو جدانشدنی آنها هستند.
از زعفران میتوانید هم روی مرغهای در حال پخت بریزید و هم برنج سفید را با زعفران خوشعطر و خوشطعم کنید. زرشک را هم با گلاب بخیسانید و در کره تفت دهید.
برای اینکه ادویه زرشک پلو با مرغ را همیشه در دسترس داشته باشید، هل و دارچین را آسیاب و الک کنید و سپس به دیگر ادویهها مثل پودر فلفل پاپریکا، پودر سیر، پودر زردچوبه، فلفل سیاه، پودر زیره و نمک اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. به اندازه کافی از این ادویه را به مرغ بزنید تا مزهدار شود و سپس آن را با پیاز تفت دهید. یا در حین تفت دادن مرغها با پیاز و مرغ، ادویه را اضافه کنید.
مواد لازم برای ادویه اکبر جوجه (روش هشتم)
- پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر زردچوبه: ۱ و نیم قاشق مرباخوری
- پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
روش تهیه ادویه مخصوص اکبر جوجه
بهترین ترکیب ادویه برای اکبر جوجه علاوه بر چاشنی رب انار که هنگام سرو در کنار اکبر جوجه قرار داده میشود ترکیب گفته شده در بالا است. برای درست کردن ادویه مخصوص اکبر جوجه این مواد را با هم ترکیب کرده و به مرغ در حال پخت اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه ادویه مرغ ترش
- پودر زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر پیاز: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر سیر: نصف قاشق غذاخوری
روش تهیه ادویه مرغ ترش (روش نهم)
این ادویه به مرغ طعم ترش میدهد و اگر از پودر لیمو در آن استفاده نکردید، میتوانید آبلیمو یا آب نارنج را برای مزهدار کردن مرغ به کار ببرید. پودر سیر، پودر زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پیاز، نمک و پودر لیمو را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس به اندازه لازم، این ادویه را به مرغ خود قبل از پخت اضافه کنید.
مواد لازم ادویه مرغ تندوری (روش دهم)
- دانه گشنیز: ۸ قاشق سوپخوری
- هل سبز: ۳ عدد
- زیره سبز: ۲ قاشق سوپخوری
- پودر فلفل قرمز: نصف قاشق سوپخوری
- زردچوبه: ۲ و نیم قاشق سوپخوری
- پودر پیاز: ۱ و نیم قاشق سوپخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق سوپخوری
- پودر دارچین: ۱ و نیم قاشق سوپخوری
- نمک دریا: نصف قاشق چایخوری
روش تهیه ادویه مرغ تندوری (یازدهم)
برای تهیه این ادویه جنوبی و اصالتا هندی، کافی است دانه گشنیز، دانه هل، زیره سبز و دارچین را ابتدا روی حرارت در یک تابه تفت دهید. سپس آنها را در آسیابکن برقی، پودر کنید. این ترکیب را با پودر پیاز، پودر سیر، پودر فلفل قرمز و نمک دریا مخلوط کرده و روی مرغ استفاده کنید.
سوالات متداول دربارهی بهترین ادویه برای مرغ
بهترین ادویه برای مرغ ربی چیست؟
برای درست کردن مرغ ربی به روش رستورانی از این ترکیب ادویه مرغ استفاده کنید:
- پودر زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری
- پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
- پودر لیمو: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: به مقدار لازم
این ادویه را بهعنوان بهترین طعم دهنده مرغ ربی همزمان با تفت رب گوجه به آن اضافه کرده و همراه با رب به مرغ اضافه کنید.
ترکیب ادویه مرغ چابهاری چیست؟
چابهاریها یک ادویه مخصوص برای مزهدار کردن مرغ دارند که شامل مخلوطی مساوی از زیره، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه، هل سیاه، هل سبز، برگ بو، گلرنگ، سیر، لیمو خشک، ستاره انیس یا گل بادیان، میخک و زردچوبه است. این مواد را با هم آسیاب کرده و ادویه مرغ را با آن درست میکنند.
ادویه مرغ را چه زمانی اضافه کنیم؟
معمولا برای مرغهایی مثل جوجه کباب، مرغ گریل، مرغ سوخاری و … که مرغها نیاز به مزهدار شدن قبل از پخت دارند، ادویه باید قبل از پخت، به مرغها اضافه شود. ولی برای تهیه مرغ زعفرانی، زرشک پلو با مرغ، خورش مرغ و … ادویه را در زمان تفت دادن مرغ با پیاز و روغن، اضافه کنید. در مجموع زمان اضافه کردن ادویه به مرغ به غذایی که میخواهید با مرغ درست کنید هم بستگی دارد.
سس و چاشنی برای مرغ چی استفاده کنیم؟
بهترین ادویه و چاشنیها برای مرغ در این مقاله به طور کامل گفته شد. شما بسته به ذائقه و نوع غذایی که میخواهید با مرغ درست کنید میتوانید از سس مایونز، سس چیلی، سس تند، سس سبزیجات و … برای طعمدار کردن یا در کنار انواع مرغ، بهعنوان چاشنی استفاده کنید.
سخن پایانی
بهترین ادویه و چاشنیها برای مرغ برای گرفتن بوی زهم مرغ و خوش طعم کردن مرغ بسته به اینکه قصد دارید به چه روشی مرغ را درست کنید یکی از ترکیبات گفته شده در این مقاله است. شما از چه ادویهای برای خوشمزهتر کردن طعم مرغ استفاده میکنید؟ برای ادویه جوجه کباب از چه ترکیباتی استفاده میکنید و فکر میکنید طبق تجربه بهترین زمان اضافه کردن ادویه به مرغ در چه مرحلهای از پخت است؟