شناخت بانک مرکزی از ارزهای دیجیتالی در چه حد است؟


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داده که بانک مرکزی اطلاعات دقیقی از مساله ارزهای دیجیتالی ندارد و از آن غفلت کرده است. «محمدرضا پورابراهیمی» باور دارد که این عدم آگاهی باعث شده که بانک مرکزی به جای آنکه متولی رمزینه پول‌ها در کشور باشد، فقط نظاره‌گر این موضوع بوده است. به گزارش فاوانیوز به نقل از دیجیاتو، این نماینده مجلس تاکید کرده که در...

شناخت بانک مرکزی از ارزهای دیجیتالی در چه حد است؟
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داده که بانک مرکزی اطلاعات دقیقی از مساله ارزهای دیجیتالی ندارد و از آن غفلت کرده است. «محمدرضا پورابراهیمی» باور دارد که این عدم آگاهی باعث شده که بانک مرکزی به جای آنکه متولی رمزینه پول‌ها در کشور باشد، فقط نظاره‌گر این موضوع بوده است.

به گزارش فاوانیوز به نقل از دیجیاتو، این نماینده مجلس تاکید کرده که در همان ابتدای امر و آغاز راه ارزهای دیجیتالی، هشدارهای لازم به بانک مرکزی داده شده ولی این سازمان آنها را نادیده گرفته است.
شناخت بانک مرکزی از ارزهای دیجیتالی در چه حد است؟
پیش از این اظهارات، «محمدجواد آذری جهرمی» نیز در برخی سخنرانی‌های خود به طور تلویحی به مساله ناآگاهی مسئولین مرتبط به حوزه ارزهای دیجیتالی و حتی بلاکچین اشاره داشته و بارها به لزوم مطالعه و گسترش این نوع ارزها تاکید کرده بود. تاکیدات جهرمی با وجود مخالفت‌های ضمنی بانک مرکزی در این‌باره بوده و بسیاری از کارشناسان باور دارند که جبهه‌گیری بانک مرکزی در برابر ارزهای دیجیتالی ناشی از عدم درک درست این سازمان نسبت به گستردگی و کارکردهای این فناوریست.
«علی نوذری» فعال حوزه بیت کوین در گفتگو با دیجیاتو از علم نامحدود پشت این سیستم می‌گوید و خبر می‌دهد که او و سایر همکارانش، عمدتا در خرید و فروش‌های جزیی فعالیت می‌کنند ولی اگر بانک مرکزی بخواهد وارد مساله شود مستلزم مطالعه وسیع و گسترده در باب بیت کوین است که متاسفانه این عمل تا امروز رخ نداده است:
«صحبت‌هایی که از مسئولاین این سازمان به بیرون درز می‌شود مشخص می‌کند که میزان ناآگاهی درباره بیت کوین بسیار زیاد است. برخی مسئولین فکر می‌کنند که بیت کوین یعنی پول دزدیده شده از حساب دیگران و یا برخی دیگر آن را مساوی با پولشویی می‌دانند. در جلسات و کارگاه‌های مختلفی که با برخی شرکت‌های دولتی یا نیمه دولتی درباره بیت کوین داشتیم، اولین اظهار نظری که از سوی کارمندان ارائه می‌شود درباره نحوه هک کردن است! این موارد نشان می‌دهد که بیت کوین با تعریف اشتباهی به ذهن مردم و دولتی‌ها آمده.»
شناخت بانک مرکزی از ارزهای دیجیتالی در چه حد است؟
نوذری باور دارد هنوز بسیاری از دولتی‌ها تفکیکی بین بیت کوین و اتریوم و سایر ارزهای مجازی قائل نمی‌شوند و جملگی آنان را به نام بیت کوین می‌شناسند. این کارشناس معتقد است که بیت کوین هیچ‌گاه نخواهد مرد و دولت‌ها ناگزیر باید به آن ورود کنند:
«از آنسو فعالان این حوزه هم تصور دارند که بیت کوین و سایر ارزهای مجازی ساخته شده تا دولت‌ها و نفوذ آنها روی ارز دست مردم را کاهش دهد. این باور غلط نیست ولی دولت‌های مهمی چون آمریکا هم به زیرکی وارد کار شدند و توانستند ورق بازی را به نفع خود برگردانند. بیت کوین آن ناشناس مجهول الهویه‌ای که همه تصور می‌کنند نیست و مانند پول‌های کاغذی در آن کلاهبرداری و صداقت وجود دارد.»
او تاکید می‌کند که دولت‌ها باید بیشتر به دنبال مداخله باشند تا مقابله ولی متاسفانه بانک مرکزی ما فعلا سیاست مقابله را پیش گرفته است. نوذری می‌پذیرد که خاستگاه ارزهای دیجیتال را وب تاریک و مسائل خلافکاری است اما می‌گوید که رمزینه پول امروزی با آن منشا اولیه خود فاصله زیادی گرفته است:
«قوانین مالیاتی این ارزها از دیگر مسائلیست که احتمالا باعث نگرش منفی دولتی‌ها به رمزپول‌ها می‌شو چرا که همین الان هم بسیاری از شرکت‌های داخلی که با این نوع ارزها سروکار دارند از ترس مالیات و دیگر موارد، از فاش کردن هویتشان خودداری می کنند. بیت کوین در حال پیشرفت است و ممکن است فراگیرتر شود. اگر این اتفاق بیفتد، در نهایت دولت مجبور به استفاده از این پول شود، به ویژه اگر بخشی از تحریم ها باقی بماند، می تواند به عنوان راهی برای نقل و انتقال پول از طریق بانک ها به ایران مورد استفاده قرار گیرد.»
شناخت بانک مرکزی از ارزهای دیجیتالی در چه حد است؟به گفته اکثر کارشناسان هنوز قوانین درست و منطقی پیرامون بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال وجود ندارد و بزرگترین مشکل این مسائل همین فقدان قوانین شفاف است. شاید اگر کارشناسان خبره وارد مبحث شوند و بتوانند قوانینی برای آن تدوین کنند، بهتر بتوان با فناوری جدید ارزهای رمزنگاری شده برخورد کرد تا مقابله به مثل کردن با آن.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق