طرز تهیه نان قابلمهای ساده
پخت نان در آشپزخانه یکی از بهترین لذت هاست که اغلب کسانی که به آشپزی علاقه دارند بارها آن را تجربه نموده اند. اغلب نان ها داخل فر یا تنور تهیه می شوند. اما جالب است بدانید شما می توانید به راحتی داخل قابلمه نیز نان خوشمزه ای بپزید.
نانها از مواد مصرفی روزانه ما هستند. آشنایی با روشهای مختلف برای پخت انواع نان مانند نان سنگک، نان بربری، نان شیر مال و …برای شما امکان رسیدن به تجربهای تازه در پخت نان خانگی را فراهم میکند. اگر چه ممکن است پخت نان در منزل دشوار و اندکی دردسر ساز است، اما این این تجربه جالب ارزش کمی سختی را دارد. همانطور که گفتم قصد داریم در این مطلب به ارائه طرز تهیه نان قابلمهای بپردازیم که یکی از نانهای مناسب برای صبحانه محسوب میگردد. اگر شما پخت نان خانگی در فر را تجربه کرده اید، پیشنهاد میکنیم این بار قابلمه را برای تهیه نان خانگی امتحان کنید و از این تجربه جدید لذت ببرید.
مواد لازم
شیر: نصف پیمانه
آرد سفید: دو پیمانه
ماست: نصف پیمانه
نمک: نصف قاشق چای خوری
بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
شکر: (در صورتی که بخواهید نان شما شیرین شود) یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه خشک: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان قابلمهای ساده
برای شروع طرز تهیه نان قابلمه ای، آرد و نمک را به همراه بکینگ پودر مخلوط کرده و حالا الک کنید. در ادامه ماست، روغن و شیر را داخل ظرفی مخلوط کنید. شکر و خمیر مایه را روی مخلوط آماده شده بپاشید. یک دقیقه اجازه دهید به همان حالت باقی بماند. اگر قرار است از این نان به عنوان نان صبحانه استفاده کنید، بهتر است فقط یک قاشق شکر به آن اضافه کنید. بعد از دو دقیقه مخلوط آرد را به مواد اضافه کنید. حالا مخلوط مواد را با قاشق چوبی به هم بزنید.
خمیر چسبنده را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. بهتر است آرد اضافی نریزید و اگر خمیر ما بسیار چسبنده است، مقداری آرد روی تخته کار بپاشید تا خمیر جمع شود و برای تست کردن چسبندگی خمیر از دست دیگری که در خمیر نیست، استفاده کنید.
خمیر نرم آماده شده را در ظرفی که از قبل چرب کرده اید، قرار دهید و روی آن را بپوشانید. در مرحله بعدی طرز تهیه نان قابلمه ای، خمیر را به مدت یک ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار دهید. این کار حجم خمیر را دو برابر میکند. زمانی که پف خمیر را خواباندید، آن را لوله کنید و با چاقو به ۸ یا ۱۰ تکه ببرید.
بهتر است بعد از طی زمان استراحت، با خمیر با ملایمت رفتار شود. خمیر را حتماً با چاقو برش بزنید. اگر میخواهید نان را داخل فر بپزید، فر را از همین الآن با دمای ۲۲۰ درجه گرم کنید. هر کدام از تکههای بریده شده را به عنوان یک چونه در نظر بگیرید و گرد کنید. روی این چونهها کمی آرد بپاشید و با یک پارچه روی آن را بپوشانید. آن را به مدت ۱۰ دقیقه در کناری قرار دهید.
در مرحله بعدی دستور پخت نان قابلمه ای، تابه را چرب کنید و روی حرارت قرار دهید. یک کاسه آب و برس را نیز در کنار خود قرار دهید. در صورت تمایل میتوانید از کنجد نیز استفاده کنید.
آن گاه برای شروع این مرحله از طرز تهیه نان قابلمه ای، یک چونه از زیر پارچه بیرون آورید.
چونه را روی سطح آرد پاشیده باز کنید. باید ۲ میلی متر ضخامت داشته باشد. میتوانید با نوک انگشت و دست روی آن خط بکشید. خمیر را با دست بلند کنید (از گوشه، نان را بلند کنید و دستتان را در زیر نان قرار دهید).
نان را در تابه قرار دهید. روی آن را با دست یا برس خیس کرده و روی آن سیاه دانه بریزید.
پختن نان در قابلمه در تابه را قرار دهید. بعد از ۳ الی ۴ دقیقه درب تابه را باز کنید. حبابهایی روی نان خواهید دید و نان قهوهای خواهد شد. نان را در همین مرحله از طرز تهیه نان قابلمه ای، برگردانید. پف کردن نان
اندازه این نانها کوچک است و در هر تابه تقریباً دو تا نان به اندازه کف دست جا خواهد گرفت. اگر مایل هستید نان بزرگتر باشد، چونهها را به جای ۸ تا ۱۰، ۴ تا ۵ در نظر بگیرید.
نکات مهم برای دستور پخت نان قابلمهای
آرد زیاد به خورد خمیر ندهید و برای رفع چسبندگی به روش گفته شده عمل کنید.
روی چونهها پارچه قرار دهید و بعد از برداشتن یک چونه، دوباره روی آن را بپوشانید.
قبل از پهن کردن خمیر، زیر آن را آرد بپاشید.
قبل از ریختن کنجد روی نان، کمی آب روی خمیر بزنید تا کنجد به آن بچسبد.
بعد از پختن هر نان، تابه را از روی حرارت بردارید و کف آن را چرب کنید تا برای پخت نان بعدی آماده شود (خمیر را در آن قرار دهید و خیس و کنجد پاشی کنید).
اگر بخواهید این نان را در فر تهیه کنید، باید درجه آن را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و یک کاسه آب نیز داخل فر بگذارید.
برای شیرین شدن نان باید از سه قاشق شکر استفاده کنید.
منبع: آرگا
مواد لازم
شیر: نصف پیمانه
آرد سفید: دو پیمانه
ماست: نصف پیمانه
نمک: نصف قاشق چای خوری
بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
شکر: (در صورتی که بخواهید نان شما شیرین شود) یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه خشک: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان قابلمهای ساده
برای شروع طرز تهیه نان قابلمه ای، آرد و نمک را به همراه بکینگ پودر مخلوط کرده و حالا الک کنید. در ادامه ماست، روغن و شیر را داخل ظرفی مخلوط کنید. شکر و خمیر مایه را روی مخلوط آماده شده بپاشید. یک دقیقه اجازه دهید به همان حالت باقی بماند. اگر قرار است از این نان به عنوان نان صبحانه استفاده کنید، بهتر است فقط یک قاشق شکر به آن اضافه کنید. بعد از دو دقیقه مخلوط آرد را به مواد اضافه کنید. حالا مخلوط مواد را با قاشق چوبی به هم بزنید.
خمیر چسبنده را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. بهتر است آرد اضافی نریزید و اگر خمیر ما بسیار چسبنده است، مقداری آرد روی تخته کار بپاشید تا خمیر جمع شود و برای تست کردن چسبندگی خمیر از دست دیگری که در خمیر نیست، استفاده کنید.
خمیر نرم آماده شده را در ظرفی که از قبل چرب کرده اید، قرار دهید و روی آن را بپوشانید. در مرحله بعدی طرز تهیه نان قابلمه ای، خمیر را به مدت یک ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار دهید. این کار حجم خمیر را دو برابر میکند. زمانی که پف خمیر را خواباندید، آن را لوله کنید و با چاقو به ۸ یا ۱۰ تکه ببرید.
بهتر است بعد از طی زمان استراحت، با خمیر با ملایمت رفتار شود. خمیر را حتماً با چاقو برش بزنید. اگر میخواهید نان را داخل فر بپزید، فر را از همین الآن با دمای ۲۲۰ درجه گرم کنید. هر کدام از تکههای بریده شده را به عنوان یک چونه در نظر بگیرید و گرد کنید. روی این چونهها کمی آرد بپاشید و با یک پارچه روی آن را بپوشانید. آن را به مدت ۱۰ دقیقه در کناری قرار دهید.
در مرحله بعدی دستور پخت نان قابلمه ای، تابه را چرب کنید و روی حرارت قرار دهید. یک کاسه آب و برس را نیز در کنار خود قرار دهید. در صورت تمایل میتوانید از کنجد نیز استفاده کنید.
آن گاه برای شروع این مرحله از طرز تهیه نان قابلمه ای، یک چونه از زیر پارچه بیرون آورید.
چونه را روی سطح آرد پاشیده باز کنید. باید ۲ میلی متر ضخامت داشته باشد. میتوانید با نوک انگشت و دست روی آن خط بکشید. خمیر را با دست بلند کنید (از گوشه، نان را بلند کنید و دستتان را در زیر نان قرار دهید).
نان را در تابه قرار دهید. روی آن را با دست یا برس خیس کرده و روی آن سیاه دانه بریزید.
پختن نان در قابلمه در تابه را قرار دهید. بعد از ۳ الی ۴ دقیقه درب تابه را باز کنید. حبابهایی روی نان خواهید دید و نان قهوهای خواهد شد. نان را در همین مرحله از طرز تهیه نان قابلمه ای، برگردانید. پف کردن نان
اندازه این نانها کوچک است و در هر تابه تقریباً دو تا نان به اندازه کف دست جا خواهد گرفت. اگر مایل هستید نان بزرگتر باشد، چونهها را به جای ۸ تا ۱۰، ۴ تا ۵ در نظر بگیرید.
نکات مهم برای دستور پخت نان قابلمهای
آرد زیاد به خورد خمیر ندهید و برای رفع چسبندگی به روش گفته شده عمل کنید.
روی چونهها پارچه قرار دهید و بعد از برداشتن یک چونه، دوباره روی آن را بپوشانید.
قبل از پهن کردن خمیر، زیر آن را آرد بپاشید.
قبل از ریختن کنجد روی نان، کمی آب روی خمیر بزنید تا کنجد به آن بچسبد.
بعد از پختن هر نان، تابه را از روی حرارت بردارید و کف آن را چرب کنید تا برای پخت نان بعدی آماده شود (خمیر را در آن قرار دهید و خیس و کنجد پاشی کنید).
اگر بخواهید این نان را در فر تهیه کنید، باید درجه آن را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و یک کاسه آب نیز داخل فر بگذارید.
برای شیرین شدن نان باید از سه قاشق شکر استفاده کنید.
منبع: آرگا