22 شهرک و ناحیه صنعتی در چهارمحال و بختیاری در حال احداث است


22 شهرک و ناحیه صنعتی در چهارمحال و بختیاری در حال احداث است

شهرکرد- ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری گفت: در 2 سال اخیر راه‌اندازی 22 شهرک و ناحیه صنعتی متناسب با پتانسیل‌های استان در دستور کار قرار گرفته است.

حمیدرضا فلاح روز شنبه در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی افزود: ناحیه صنعتی بادام در سامان، ناحیه صنعتی تولید پوشاک در یانچشمه و ناحیه صنعتی تولید صنایع غذایی در کیار از جمله این شهرک‌ها و نواحی صنعتی است.

وی با بیان اینکه نواحی صنعتی جدید در تمامی نقاط استان پراکنده شده است، اظهار داشت: این نواحی که بیشتر به صورت تخصصی است در ایجاد اشتغال و رونق تولید در استان نقش بسزایی دارد.

فلاح در ادامه به ناحیه صنعتی فرش استان اشاره کرد و گفت: برای این ناحیه سه محل نهایی در نظر گرفته شد که پس از ارزیابی نهایی مقرر شد تا این ناحیه تخصصی در منطقه چالشتر با اختصاص ۴۲ هکتار زمین راه‌اندازی شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه محدوده در نظر گرفته شده در اراضی ملی است و نیاز به مجوز راه و شهرسازی دارد، اظهار داشت: تاکنون مکاتبات بسیاری با راه و شهرسازی انجام شده و منتظر استعلام نهایی از این اداره‌کل هستیم.

فلاح با بیان اینکه برای دریافت مجوز شهرک و ناحیه صنعتی به ۱۸ استعلام از دستگاه‌های مختلف نیاز است، تصریح کرد: برای شهرک تخصصی فرش مجوز محیط‌زیست، آب منطقه‌ای و دامپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است و منتظر جواب استعلام این دستگاه‌ها هستیم.

وی افزود: با دریافت مجوزهای لازم، در ظرف یک سال تمامی زیرساخت‌های شهرک تخصصی فرش را ایجاد می‌کنیم.

تکمیل زنجیره تولید در شهرک تخصصی فرش استان

رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به جزییات شهرک تخصصی فرش استان اشاره کرد و گفت: در این شهرک تمامی زنجیره تولید فرش از تولید پشم تا فروش و صادرات انجام می‌گیرد.

علیرضا جیلان با بیان اینکه ۸۵ درصد فرش تولیدی در استان ارزش صادراتی دارد، تصریح کرد: با راه اندازی شهرک تخصصی فرش ارزش افزوده ناشی از فروش فرش برای بافنده محاسبه می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرک تخصصی فرش کاربری اقامتگاهی و توریستی نیز دارد، افزود: در این شهرک که مقرر شده به مساحت ۴۲ هکتار ایجاد شود بازاچه‌های فروش، موزه فرش، نمایشگاه، تالار گفت‌وگو و مجموعه‌های اقامتی پیش‌بینی شده است که نقش مهمی در جذب گردشگر ایفا می‌کند.

رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: ایجاد چنین شهرکی در کشور کم‌نظیر است و بی‌شک نقش مهمی در اقتصاد استان ایفا می کند.

به گزارش ایرنا، فرش چهارمحال و بختیاری مطابق با معاهده بین‌المللی لیبسون که جمهوری اسلامی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ به آن ملحق شد، به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسید و در سال ۹۶ نیز لوح ثبت جهانی فرش بختیاری با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران در شهرکرد رونمایی شد.

بیشترین فرش‌های چهارمحال و بختیاری را قالی شهرکرد، قالی قهفرخ (فرخشهر)، یلمه بروجن، گبه ریزباف اردل، فرش بختیاری مناطق عشایری و بختیاری‌نشین و فرش چالشتری تشکیل می‌دهد.

بر اساس نظر برخی از محققان، طرح‌فرش «سرو» و «کاج» که به عنوان اصلی‌ترین طرح آریایی مطرح است از نمونه‌های بارز طرح‌های قالی این استان به شمار می‌رود.

کاربرد رنگ‌های زیبا با استفاده از عصاره گل‌ها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرح‌ها و نقش‌های متنوع، انتخاب رنگ، ثبات گیاهی گرم رنگ‌ها، پرز بلند، دقت در بافت و قیمت مناسب در جهان از دیگر ویژگی‌های فرش این استان به شمار می‌رود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه چهارمحال و بختیاری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شعر سنگ قبر | 130 متن برای سنگ مزار درگذشتگان پدر و مادر و دیگران