سدهای پیش‌روی سرمایه‌گذاران چگونه شکسته می‌شود؟


سدهای پیش‌روی سرمایه‌گذاران چگونه شکسته می‌شود؟

اگرچه مطابق آمارها رتبه کسب‌وکار اصفهان بهبود یافته، اما هنوز فعالان اقتصادی استان از سدها و سنگ‌هایی که پیش پای آنها انداخته می‌شود، گلایه دارند. البته به اعتقاد معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان، امروز ایجاد امنیت برای سرمایه‌گذاران، از هر اصلی مهم‌تر است.

امیررضا نقش در این‌باره به ایسنا، می‌گوید: در بحث شاخص‌های کسب وکار مجموعه، ۷۰ شاخصی وجود دارد که توسط اتاق بازرگانی تدوین شده و مطابق آن ارزیابی‌های خود را انجام می‌دهد، اما آنچه امروز در استان اصفهان مهم است، باید برای فعالان و صاحبان اقتصادی، امنیت سرمایه‌گذاری ایجاد کنیم.

وی ادامه می‌دهد: البته نوسانات قیمتی مواد اولیه فعالان تولید و اقتصاد باید کنترل شود تا کمتر در کسب وکار خود دچار مشکل شوند، از سوی دیگر مدیریت استان و نهادهای تصمیم‌گیر در بحث سهولت فروش و صادرات باید قوانین و مقررات حمایتی وضع کنند تا از آنها به نفع صاحبان کسب و کار استفاده کنیم.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان همچنین به برخی مشکلات کسب و کارها در ارتباط با تأمین سرمایه در گردش خود اشاره می‌کند و می‌افزاید: اگر رکودی ایجاد شده باید با هماهنگی بانک‌ها، مشکلات آنها را برطرف کنیم. ما امروز مجموعه اقداماتی را در استان برنامه‌ریزی کرده و دنبال می‌کنیم تا از تمام ظرفیت‌های قانونی که در اختیار داریم برای رفع مشکلات کسب وکارها و فعالان اقتصادی استفاده کنیم.

باید به سمت پنجره واحد برویم

وی تصریح می‌کند: تلاش ما حرکت به سمتی است که مشکلات را به حداقل برسانیم، البته طرح‌هایی را کلید زده‌ایم تا مجوزهایی را صادر کنیم و دستگاه‌های اجرایی نیز موظف به اجرای آن هستند.

نقش با بیان اینکه در استان باید به سمت ایجاد پنجره واحد برویم، می‌گوید: موضوع «سامانه سپاری» به این موضوع بسیار کمک می‌کند به شرطی که در آن شبکه‌سازی اتفاق افتاده و فرایندهای آن مشخص باشد.

وی توضیح می‌دهد: متأسفانه مشکل اساسی این است که دستگاه‌های ما با یکدیگر باید یکپارچه شوند تا مشکل را برطرف کنند. ما با کمک خانه صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی به دنبال احصا مشکلات و موانع کسب وکارهای تعطیل شده هستیم تا دوباره به چرخه فعالیت بازگردند، همچنین با ابزارهای قانونی همچون کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید و ... در پی حل مشکلات بانکی و غیربانکی واحدهای مشکل‌دار هستیم.

تولید ناخالص اصفهان متناسب با ظرفیت‌های آن نیست

معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان درباره اینکه اینکه آیا در استان به توسعه کیفی فضای کسب و کار توجه می‌شود، می‌گوید: تولید ناخالص داخلی اصفهان حدود ۵.۶ درصد GDP کشور است که با توجه به ظرفیت‌های استان، این عدد قابل قبولی نیست.

وی اضافه می‌کند: در بودجه سال آینده متوسط رشد اقتصادی کشور ۸ درصد اعلام شده که مطابق تعهد سازمان برنامه و بودجه اصفهان برای استان به‌طور متوسط تعهد ۷.۴ درصدی در نظر گرفته شده است. بنابراین انتظار داریم برای رسیدن به این عدد در بخش خدمات، معدن، کشاورزی و صنعت شاهد افزایش اشتغال و سرمایه‌گذاری باشیم.

نقش با تأکید بر اینکه حدود ۴۰ درصد رشد اقتصادی در افزایش بهره‌وری است و از سوی دیگر توجه به صادرات ضرورت دارد، تصریح می‌کند: به طور قطع رسیدن استان به رشد ۷.۴ درصدی تلاش بالایی را می‌طلبد و باید فعالان اقتصادی را درگیر کنیم، همچنین مباحث توسعه‌ای و ایجادی بسیار کمک کننده برای رسیدن به این رشد است. توجه به این موضوعات و همچنین به نتیجه رسیدن مذاکرات وین و رفع تحریم‌ها قطعا ما را به این عدد می‌رساند.

رشد اقتصادی کشور در سایه اقتصاد دیجیتال

وی همچنین با اعتقاد بر اینکه در این مسیر کسب و کارهای دیجیتال می‌تواند منجر به توسعه و رشد اقتصادی کشور شود، توضیح می‌دهد: ۲۵ درصد گردش اقتصادی کشورهای پیشرفته دنیا و تولید ناخالص آنها توسط اقتصاد دیجیتال است، اما مشکل ما در کشور نداشتن یک نظام‌نامه جامع درباره توسعه کسب وکارهای دیجیتال و اقتصاد دیجتال است تا وظایف تمام نهادها و بسترهای قانونی این مدل فعالیت مشخص شود.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان ادامه می‌دهد: امروز این مدل کسب وکارهای قانون و رویه مشخصی ندارند، در این شرایط شاهد برخی تصمیم‌گیری در حوزه این مدل فعالیت‌ها می‌شویم. به نظر می‌رسد ما در کشور نیازمند ورود نهاد فرابخشی هستیم تا نظام‌نامه جامع کسب و کارهای دیجیتال را تدوین کند، از سوی دیگر مجوزها باید معین، مشخص و نهاد صدور مجوز باید اعلام شود و از همه مهم‌تر با شفاف‌سازی می‌توان موازی‌کاری در حوزه نظارت کسب وکارهای دیجیتال را از بین ببریم.

وی خاطرنشان می‌کند: امروز اقتصاد اصفهان بیشتر از همیشه نیازمند جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است و مناطق ویژه اقتصادی که در استان رها شده است می‌تواند انگیزه‌ای برای ورود سرمایه‌گذاران باشد.

نوسانات شدید بازار و ضربه به تولید کشور

البته رئیس اتاق تعاون استان اصفهان درباره شرایط کسب وکار به ایسنا، می‌گوید: تا زمانی که ثبات اقتصادی نباشد نمی‌توان امیدوار به بهبود فضای کسب و کار باشیم، البته در این شرایط نیز فعالیت شرکت‌های تعاونی متوقف نشده است و آنها با استفاده از پتانسیل‌های خود، در جهت تقویت فضای کسب و کار در حرکت هستند.

به اعتقاد سید محمد میرهادیان، فضای کسب و کار اصفهان جدای از کل کشور نیست و بی‌ثباتی نرخ ارز موجب شده برخی بخش‌ها با مشکلات بیشتری مواجه شوند.

وی تأکید می‌کند: هر چه شفافیت در بخش‌های اقتصادی کشور، چه در زمان صدور مجوزها و همچنین ثبات قیمت‌ها بیشتر باشد، فعال اقتصادی از زمان ورود می‌داند با چه میزان هزینه می‌تواند برنامه‌ریزی و فعالیت کند، اما متأسفانه نوسانات شدید بازار به بخش‌های مختلف اقتصادی و تولیدی کشور ضربه زده است.

رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با انتقاد بر اینکه یکی از بزرگ‌ترین ایرادات فضای کار و اقتصاد استان اصفهان بروکراسی شدید و بالای ۱۰۰ درصدی تمام دستگاه‌ها در زمینه‌های مالیاتی، بیمه تامین‌اجتماعی، مقررات شهرداری و ... است؛ اگرچه قانون در کشور یکسان است، اما وضعیت صدور مجوزها در اصفهان سختگیرانه است.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


اندوه فهمیدن نداشت