انواع چک بانکی


انواع چک بانکی

سال‌هاست که استفاده از چک بانکی در جهان و کشور ما به یک امر رایج تبدیل شده است. این ورق سفید، که گاه جنجال‌ها می‌آفریند و باعث به زندان رفتن برخی از صادرکنندگان می‌شود، انواعی دارد که در این نوشته با آن‌ها آشنا خواهید شد. با ایران بانکر همراه باشید. انواع چک بانکی 1- چک...

سال‌هاست که استفاده از چک بانکی در جهان و کشور ما به یک امر رایج تبدیل شده است. این ورق سفید، که گاه جنجال‌ها می‌آفریند و باعث به زندان رفتن برخی از صادرکنندگان می‌شود، انواعی دارد که در این نوشته با آن‌ها آشنا خواهید شد. با ایران بانکر همراه باشید.

انواع چک بانکی

انواع چک بانکی

۱- چک عادی:

چک عادی به نوعی از چک بانکی گفته می‌شود که صاحب حساب قادر به صدور آن است و می‌تواند آن را به سایر افراد بدهد. کسی که چک به نام او صادر می‌شود می‌تواند به بانک رجوع و اصطلاحاً چک را نقد کند.

۲- چک تضمین شده:

چک تضمین شده توسط بانک و بنا به درخواست مشتری صادر می‌گردد. این چک از چک عادی درجه‌ی اطمینان بیشتری دارد، زیرا، همانطور که از نامش پیداست، بانک صادر کنند آن را تضمین می‌کند. این نوع چک معمولاً در معاملات بزرگ، یعنی معاملاتی که نیاز به جابجایی مبلغ زیادی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۳- چک مسافرتی:

چک مسافرتی نیز توسط بانک صادر می‌گردد و می‌توان وجه آن را در تمامی شعب آن بانک و یا به وسیله‌ی نمایندگان آن بانک وصول کرد.

برخی دیگر از چک‌های بانکی عبارتند از:

چک سفید (یک چک بانکی است که محل درج تاریخ و درج مبلغ در آن خالی باشد و صادرکننده آن را امضا کرده باشد. صدور این نوع چک توسط هر فرد، بسیار خطرناک است.) چک بی محل (یک چک بانکی است که صادرکننده‌ی آن در حساب خود به میزان مبلغ روی چک پول ندارد.) چک به حواله کرد (یک چک بانکی است که نام گیرنده روی آن وجود ندارد. دارنده‌ی این نوع چک می‌تواند با امضای پشت چک، آن را به دیگری انتقال دهد.)

انواع چک بانکی

چک بین بانکی (چک رمزدار)

چک بین بانکی به چکی گفته می‌شود که به وسیله‌ی بانک و بنا به درخواست مشتری به عهده‌ی یکی از بانک‌های دیگری و با استفاده از رمز صادر می‌گردد. این نوع چک را نمی‌توان نقداً وصول کرد، بلکه بانک مورد نظر مبلغ را به حساب متقاضی در بانک مقصد انتقال می‌دهد. بنابراین، چک بین بانکی، غیرقابل انتقال به شخص ثالث است.

قانون صدور چک

در اینجا به برخی از مواد مهمِ موجود در قانون صدور چک اشاره می‌کنیم:

ماده‌ی ۶: بانک‌ها مکلف هستند که نام و نام خانوادگی و نشانی صادرکننده‌ی چک را روی چک قید کنند.

ماده‌ی ۷: هرکس چک بی محل صادر کند، بسته به میزان چک صادر شده، به چند ماه تا ۲ سال حبس محکوم می‌شود.

ماده‌ی ۸: کسی که از بسته بودن حساب خود در بانک اطلاع دارد و با این حال، چک صادر می‌کند حکمش مانند حکم صدور چک بی محل است.

ماده‌ی ۱۱: جرائم مربوط به چک، تنها زمانی قابل تعقیب هستند که دارنده‌ی چک، یعنی کسی که برای اولین بار چک را به بانک ارائه داده است، شکایت کرده باشد.

نویسنده: آرش شمسی

منابع:

جزوات حقوقی

انواع چک بانکی - انواع چک های بانکی - تعریف چک بانکی - تفاوت چک بانکی و رمزدار - قانون صدور چک - چک بانکی تضمین شده - چک بانکی چیست - چک بی محل چیست - چک تضمین شد چیست؟ - چک سفید چیست


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

درمان تبخال تناسلی: 12 درمان خانگی تبخال تناسلی زنان و مردان