کارت‌های بانکی هوشمند می‌آیند


در هشتمین همایش بانک‌داری الکترونیک مطالب متنوعی درخصوص بلاک‌چین و اثرات آن بررسی شد که عمده آن‌ها مربوط به استفاده از رمزارزها، قانون‌گذاری در این حوزه، اهمیت فین‌تک‌ها در استفاده از فناوری‌های نوین و چگونگی بومی‌سازی فناوری بلاک‌چین بود که در حاشیه آن اخبار مهمی از جمله هوشمندشدن کارت‌های بانکی در آینده نزدیک، تشکیل کمیته ضد فیلترینگ، اقدامات...

کارت‌های بانکی هوشمند می‌آیند
در هشتمین همایش بانک‌داری الکترونیک مطالب متنوعی درخصوص بلاک‌چین و اثرات آن بررسی شد که عمده آن‌ها مربوط به استفاده از رمزارزها، قانون‌گذاری در این حوزه، اهمیت فین‌تک‌ها در استفاده از فناوری‌های نوین و چگونگی بومی‌سازی فناوری بلاک‌چین بود که در حاشیه آن اخبار مهمی از جمله هوشمندشدن کارت‌های بانکی در آینده نزدیک، تشکیل کمیته ضد فیلترینگ، اقدامات مهم بانک مرکزی در حوزه ارزی و … نیز مطرح شد.

به گزارش فاوانیوز به نقل از ایسنا، در هشتمین همایش سالانه بانک‌داری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با عنوان «انقلاب بلاک‌چین» که امروز مراسم افتتاحیه آن برگزار شد و تا عصر فردا (۱۰ بهمن) ادامه دارد، رئیس‌کل بانک مرکزی پیامی ویدئویی ارسال کرد و رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر انجمن فین‌تک ایران و عضو هیأت‌مدیره انجمن بلاک‌چین سخنرانی کردند و جلسات و میزگردهایی نیز با موضوعات مربوط به عنوان همایش برگزار شد.
در این همایش عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی با ارسال پیامی ویدئویی از تدوین سیاست‌های رمزارزها و نهایی‌شدن آن‌ها خبر داد و گفت: به زودی از کارت‌های بانکی مغناطیسی به سوی کارت‌های بانکی هوشمند مهاجرت می‌کنیم.
همتی همچنین یکی از اتفاقات مهم حوزه بانکی را برداشت مستقیم عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر در اغلب بانک‌ها این موضوع عملیاتی شده و این ابزار را می‌توانیم به عنوان ابزار و بستر مهم برای استارت‌آپ‌ها تلقی کنیم که البته این سیستم می‌تواند دغدغه فعالان این حوزه را برای جمع‌آوری وجوه حاصل از کسب و کارشان برطرف کند.
وی با اشاره به تدوین سیاست‌های رمز ارزها تصریح کرد: سیاست‌نامه رمز ارزها روز قبل روی سایت بانک مرکزی قرار گرفت و بناست بعد از جمع‌بندی نظرات در این همایش، از سوی بانک مرکزی نهایی شود.
رئیس‌کل بانک مرکزی در ادامه از مهاجرت از کارت‌های بانکی مغناطیسی به کارت‌های هوشمند خبر داد و گفت: تبدیل کارت‌های مغناطیسی به کارت‌های هوشمند می‌تواند کمک خوبی به نظام بانکی کند و علاوه بر ارتقای سطح امنیت، امکان پرداخت همراه امن را در جامعه فراهم می‌کند.
به گفته او، این تکنولوژی در داخل کشور بومی‌سازی شده و تحولات خوبی را در عرصه تجارت فراهم خواهد کرد.
همتی با اشاره به ایجاد پلت‌فرم برای بلاک‌چین‌ها ادامه داد: این اقدام نیز از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی است که می‌تواند در کنار همراهی و هم‌فکری شرکت‌های فناوری، بستر خوبی را برای بانکداری الکترونیک و کسب و کارهای نوین فراهم کند.
تشکیل کمیته ضدفیلترینگ در دولت
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با بیان این‌که گاهی با اعمال فیلترینگ جلوی فعالیت‌های فعالیت‌های سالم گرفته می‌شود و ناسالم‌ها به نحو دیگر کارهای خود را ادامه می‌دهند، گفت: اکنون با همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهوری، کمیته‌ای برای جلوگیری از فیلترینگ تشکیل شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به چالش احراز هویت در بانکداری الکترونیک گفت: امروز زیرساخت سامانه شاهکار در دولت الکترونیکی آماده شده و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار گرفته می‌تواند که امنیت را برای بانکداری الکترونیکی به ارمغان بیاورد.
او با بیان این‌که بانکداری الکترونیکی یک حوزه بین‌بخشی بین حوزه بانکی و فناوری است، گفت: در یک سال اخیر در حوزه سیاست‌گذاری‌های حوزه ارتباطی بانکی، به پیشنهاد وزارت ارتباطات، آئین‌نامه رفع انحصار از PSP ها به تصویب رسید که کمک شایانی برای رشد فین‌تک‌ها یا شرکت‌های فناوری مالی است که بتوانند فعالیت گسترده‌تری آغاز کنند. مصوبه دولت ابلاغ شده و بانک مرکزی در حال تهیه آئین‌نامه است.
انتقال بخش عمده‌ای از تولید جهانی به بلاک‌چین
همچنین در این مراسم، علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی از انتقال بخش مهمی از تولید جهانی به بستر بلاک‌چین در دهه‌های آتی خبر داد.
وی با بیان اینکه دستاوردهای بانک‌داری الکترونیک در نظام بانکی ایران قابل چشم‌پوشی نیست، اظهار کرد: برای اینکه از جرگه تحولات تکنولوژی عقب نمانیم، مضمون انقلاب بلاک‌چین انتخاب شده که تأثیر خود را بر اقتصاد کشور و بخش پولی و پرداخت می‌گذارد که ابعاد آن باید بررسی شود.
دیواندری افزود: در بخش‌های مختلف کشور از جمله پژوهشکده و بانک مرکزی روی بخش‌های مختلف این پدیده کار می‌شود که امیدواریم نتایج آن سودمند باشد.
۵ اقدام مهم بانک مرکزی
در ادامه این برنامه، اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی نیز پنج اقدام مهم اخیر بانک مرکزی برای کاهش التهابات ارزی و سفته‌بازی را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه بلاک‌چین ماهیت ارتباطات نهادی و شیوه دفترداری را در هسته نظام‌های پولی و مالی هدف گرفته است، اظهار کرد: فین‌تک‌ها نیز مسیرها، ابزارها و محصولات نهایی و ارتباط با مشتریان را متأثر می‌سازند.
وی با اشاره به تحولات بین‌الملل در حوزه نظارت بانکی گفت: در چند سال گذشته در جهان، نظارت بانکی تحولات عمیقی را از سر گذرانده که به سختگیرانه‌تر شدن مقررات و لزوم توجه به جزئیات منجر شده است. از طرف دیگر در ایران نیز نوسانات شدید در بازارهای دارایی به ویژه ارز و طلا، در ماه‌های اخیر و ورود تقاضاهای سفته‌بازانه ناشی از پول‌های با منشأ نامعلوم در کنار قوانین تصویب شده و در حال تصویب مبارزه با پول‌شویی و فساد، نیاز به نظارت، رصد و پایش دقیق مبادلات پولی را اجتناب ناپذیر کرده است؛ به گونه‌ای که در نهایت ردیابی وجوه از ابتدا تا انتها برای نهادهای ذیربط مشخص و شفاف باشد.
تاکید بانک مرکزی بر استفاده از پول ملی در حوزه رمزارز
همچنین ناصر حکیمی، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در این همایش تاکید کرد که مبارزه با پول‌شویی و استفاده از پول ملی در حوزه رمزارزها برای بانک مرکزی مهم است.
وی افزود: هر کسب و کاری نیاز به فرش مانی دارد و باید از محصولاتی که می‌فروشد، درآمد کسب کند. از سوی دیگر کارمزد گذاشتن در شرایط اقتصادی فعلی برای خدماتی که تاکنون رایگان بوده، کار سختی است و تبعات اجتماعی دارد.
به گفته معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در حال حاضر تمرکز بر این است که خدمات جدیدی مثل برداشت مستقیم و رمزارزها تعریف شده و روی آن‌ها کارمزد گرفته شود.
این همایش با برگزاری میزگردهایی در سالن‌های مختلف سالن همایش‌های برج میلاد ادامه یافت و فردا نیز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۸ ادامه خواهد داشت.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ