امین ظهورتبار
۱۲ مهر ۱۳۹۸
۱۲:۲۱
28
اطلاعات مهم مربوط به داروی یوهیمبین
تصمیم به مصرف این دارو که دارای منشای گیاهی است، باید براساس توصیه و تجویز پزشک باشد و از مصرف خود سرانه این دارو باید پرهیز شود. همچنین مصرف این دارو باید با مشورت پزشک و سنجیدن آثار مفید در مقابل خطرات و ریسکهای ناشی از مصرف این دارو است. این ریسکهای احتمالی شامل موارد زیر هستند: آلرژی نسبت به مصرف داروی یوهیمبین: حساسیت یا آلرژی یکی از مخاطراتی است که هنگام مصرف داروها ممکن است رخ دهد. از این رو چه حساسیتهای دارویی و به خصوص حساسیت به داروی یوهمبین و چه حساسیت به دیگر موارد نظیر مواد غذایی، رنگها، مواد نگهدارنده، حیوانات و مثلاً مو و کرک بدن آنها و... باید به اطلاع پزشک معالج رسانده شود. روش مصرف این دارو در گروه سنی سالمند: گروه سنی سالمند که سنین ۶۰ و بالاتر از آن را در بر میگیرد دارای نیازها و شرایط خاص خود است. مصرف خیلی موارد و داروها ممکن است در دیگر گروههای سی بدون خطر باشد ولی با توجه به شرایط سلامت افراد سالمند برای این گروه سنی مخاطره آمیز باشد. از جمله این موارد ابتلای به فشار خون و بیماریهای قلبی - عروقی است که استفاده از داروی یوهیمبین ممکن است شدت این بیماریها یا ریسک ابتلای به آنها را افزایش دهد. از این رو این مخاطرات و ریسکهای احتمالی و روش و دوز مصرف و یا موارد ممنوعیت مصرف توسط پزشک به مراجعه کننده و فرد مصرف کننده اطلاع رسانی شود. تداخلات دارویی: مصرف همزمان بعضی داروها میتواند سبب به وجود آمدن حالتهای مختلفی شود. در یک حالت مصرف دو دارو ممکن است تداخلی با هم نداشته باشد. همچنین مصرف یک دارو ممکن است اثر دارو یا داروهای دیگر را زیاد یا کمتر از حد معمول کند. مورد دیگر ممنوعیت مصرف همزمان دو یا چند دارو با هم است چون باعث بروز عوارض خطرناکی میشود. برای مصرف این دارو باید حالات زیر بررسی و در مورد داروهایی که فرد مراجعه مصرف میکند به پزشک معالج یا مراقب سلامت اطلاع داده شده و در مورد ادامه، قطع یا تغییر روش مصرف این داروها مشورتهای لازم صورت گیرد. استفاده از داروی یوهیمبین به همراه داروهایی که در ادامه خواهد آمد، ممکن است باعث بروز عوارض جانبی در فرد مصرف کننده این دارو شود. اگر این دارو به همراه این دارو مصرف شود ممکن است هرچند وقت یکبار برای اثر بهتر و پیشگیری از بروز عوارض روش مصرف و یا دوز مصرفی این داروها تغییر کند. این داروها عبارتاند از: کلومیپرامین کلونیدین گوانابنز گوواندرل گوانتیدین گوانفاسین لیتیوم کربنات مورفین مورفین سولفات لیپوزوم نالوکسان نالترکسون رزرپین تداخلات محتمل با مصرف الکل، تنباکو و مواد غذایی: مصرف داروی یوهیمبین ممکن است با مصرف الکل و نوشیدنیهای الکلی، استعمال توتون و تنباکو و همچنین مواد غذایی تداخلاتی را به همراه داشته باشند و باعث ایجاد عوارضی جانبی در فرد مصرف کننده این دارو شود. از این رو نیاز است اگر فرد به طور منظم از موارد یاد شده استفاده میکند به پزشک خود در این باره اطلاع دهد تا دچار عوارض جانبی جدی و مخاطره آمیز در هنگام مصرف این دارو نشود. از این رو راه حل ممکن است تغییر دوز یا روش مصرف داروی یوهیمبین و یا تغییر در عادات غذایی و کاهش قابل توجه یا حذف الکل و نوشیدنیهای الکلی و توتون و تنباکو از زندگی روزمره فرد مصرف کننده این دارو باشد.وجود سایر عارضهها و تأثیر آن بر مصرف داروی یوهیمبین:
ابتلای به بعضی بیماریها و عارضهها ممکن است باعث بروز مشکلاتی در هنگام مصرف این دارو شود. از این رو فرد در صورت ابتلا به موارد زیر باید به پزشک معالج خود اطلاع دهد تا در مورد راهکارهایی برای مصرف ایمن و بهینه از این دارو و یا اجتناب از مصرف آن همفکری و مشورت صورت گیرد:
ابتلا به آنژین صدری یا
افسردگی یا
دیگر بیماریهای روحی - روانی یا
بیماریهای قلبی - عروقی یا
فشار خون بالا (هایپر تنشن) یا
ابتلا به بیماریهای کلیوی: در این حالت مصرف داروی یوهیمبین ممکن است باعث وخیمتر شدن بیماری در فرد مصرف کننده شود.
ابتلای به بیماریهای کبدی: به دلیل کندتر کردن نیمه عمر بیولوژیکی خروج بعضی از مواد از بدن، استفاده از این دارو ممکن است باعث بدتر شدن بیماریهای کلیوی در فرد مصرف کننده شود.
روش مناسب استفاده از داروی یوهیمبین
داروی یوهیمبین را دقیقاً همانطور که توسط پزشک شما تجویز میشود، مصرف کنید. راهنماییهای بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و بر اساس آن عمل کنید. پزشک شما ممکن است گاهی اوقات دوز داروی شما را برای اطمینان از حصول بهترین نتایج، تغییر دهد. این دارو را در دوزهای بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید.
دوز مصرف این دارو: میزان مصرف و دوز مصرف بستگی به نیاز فرد و سنجیدن شرایط آن است. اگر دوز مصرفی فرد با دوز مصرفی شده در راهنماهای دارویی متفاوت است صرفاً باید با نظر پزشک متخصص آن را تغییر دهد چون دوز معرفی شده در اینجا متوسط است و ممکن است نیاز هر فرد به آن متفاوت باشد. پزشک معالج در زمینه روش مصرف و دفعات استفاده از این دارو در روز یا هفته نیز به مراجعه کننده توضیحات لازم را خواهد داد.
روش نگهداری از این دارو: این دارو را به دوز از دسترس کودکان و در دمای اتاق و به دور از رطوبت، گرما و نور آفتاب نگهداری کنید. به یاد داشته باشید که از نگهداری داروی تاریخ مصرف گذشته به خاطر مخاطرات خطرناکی که ممکن است رخ دهد، خودداری نمائید.
چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟
به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟
در صورت مشاهده علائم مسمومیت، با مراقبتهای پزشکی اورژانس و یا کمکهای اضطراری برای درمان مسمومیت، تماس بگیرید.احتیاط و ملاحظاتی در مصرف این دارو
به جز توصیه تجویز و توصیه به مصرف که باید با نظر پزشک معالج باشد، انجام ویزیتهای منظم و دورهای برای آگاهی از پیشرفت در بهبود بیماری و یا تأثیر مناسب این دارو لازم است. همچنین نیاز است که این دارو را دقیقا بر اساس تجویز و دوز توصیه شده پزشک معالج مصرف و در دوزهای بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید. مصرف دوزهای بالاتر از حد توصیه شده ممکن است باعث ایجا عوارضی مثل بالا رفتن ضربان قلب و دچار شدن به تپش قلب و همچنین فشار خون بالا شود.عوارض جانبی داروی یوهیمبین
این عوارض که گاها هم ناخواسته است و ممکن است همه آنها با هم بروز پیدا نکند، را بهتر است در اولین فرصت به پزشک خود اطلاع دهید. اگر شما نشانههایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در اولین فرصت با پزشک خود در زمینه توقف و یا ادامه درمان مشورت کنید: ضربان قلب بالا فشار خون بالا لازم به ذکر است تا زمانی که اثر یک دارو به حد مناسب خود برسد ممکن است، مدتی طول بکشد و همچنین در این مدت بدن هنوز به مصرف این دارو عادت نداشته و دچار تغییرات گاها نامطلوبی شود که خیلی از آنها گذرا و بعضی ثابت و بدون تغییر هستند. در طول زمان بعضی از این اثرات خود به خود از بین خواهد رفت و نیازی به اطلاع پزشک و یا اقدام درمانی خاصی نخواهد داشت. بعضی دیگر از عوارض ممکن است هشدار دهنده و یا گاها خیلی خطرناک باشد و اطلاع دهی به پزشک و یا شناخت از آنها و متعاقب آن مراجعه به اورژانس پزشکی در صورت مواجهه با آنها امری ضروری است. از این رو اگر با موارد زیر روبرو شدید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید: عوارض کمتر شایع: سرگیجه سردرد تحریک پذیری حالت عصبی یا بی قراری عوارض نادر: تهوع و استفراغ گرگرفتگی پوست تعریق ترمور ( رعشه) لازم به ذکر است که موارد یاد شده، یک فهرست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیههای پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.اطلاعات بیشتر در مورد داروی یوهیمبین
در پایان بار دیگر یادآوری میشود به یاد داشته باشید که این دارو را به دور از دسترس کودکان نگه داری کرده و با فرد دیگری به خاطر عوارض احتمالی ناشی از مصرف یا مصرف نادرست آن به اشتراک نگذارید و این دارو را تنها زمانی مصرف کنید که توسط پزشک معالج برای شما تجویز شده باشد. منبع این مقاله: drugs.com این مقاله بهطور اختصاصی توسط امین ظهورتبار از گروه نویسندگان مجله قرمز ترجمه و تألیف شده است.کپی شد
دسته ها:
سلامتمعرفی داروها
دیدگاه ها
0
2000
Subscribe