نحوه مصرف داروی فلوکونازول چیست و چه عوارضی دارد؟
فلوکونازول داروی ضدقارچ است و برای درمان عفونت قارچی تجویز میشود. این دارو را معمولا یک بار در روز به مدت چند هفته باید استفاده کرد. این دارو در تخمکگذاری و باروری تاثیری ایجاد نمیکند. The post نحوه مصرف داروی فلوکونازول چیست و چه عوارضی دارد؟ (https://doctoreto.com/blog/fluconazole-drug-information/) appeared first on مجله سلامت دکترتو...
فلوکونازول نوعی داروی ضدقارچ است که برای جلوگیری از عفونت قارچی تجویز میشود. اگر پزشک برای شما این دارو را تجویز کرده است تا عفونت را درمان کند، باید پیش از مصرف در مورد نحوه مصرف دارو و عوارض جانبی آن اطلاعات کافی به دست آورید. در این مطلب به شما توضیح میدهیم که برای درمان چه بیماریهایی فلوکونازول تجویز میشود؟ کدام داروها با آن تداخل دارویی دارند؟ عوارض جانبی شایع این دارو چیست؟ چگونه میتوان این دارو را استفاده کرد؟
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو میتوانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید. شما میتوانید علاوه بر مشاوره با داروساز، با دکتر عفونی یا دکتر زنان نیز مشاوره داشته باشید. در دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
فلوکونازول (دیفلوکان) چیست؟
فلوکونازول جز داروهای ضدقارچ است که برای درمان انواع عفونتهای قارچی در قسمتهای مختلف بدن استفاده میشود. این دارو در دسته داروهای ضدقارچی به نام تریازول قرار دارد. دیفلوکان رشد قارچها را در بدن کند کرده و از این طریق عفونت را درمان میکند. نام دیگر این دارو دیفلوکان است.
نام انگلیسی: Fluconazole
اسامی رایج در ایران:
کپسول فلوکونازول امین 50 میلیگرمکپسول فلوکونازول پارس دارو 50 میلیگرمقرص فلوکونازول اوه سینا 200 میلیگرمکپسول فلوکونازول زهراوی 100 میلیگرمکپسول فلوکونازول امین 150 میلیگرمقرص فلوکونازول اوه سینا 100 میلیگرمویال فلوکونازول تهران شیمی400 میلیگرم / 200 میلیلیترویال اگزوفلوکان 200 میلیگرم / ۱۰۰ میلیلیترموارد مصرف فلوکونازول
برای درمان انواع عفونت قارچی مانند عفونت قارچی واژن، دهان، مری، شکم، گلو، خون، ریهها و سایر اندامهای بدن میتوان از داروی ضدقارچ دیفلوکان استفاده کرد. همچنین در رفع برفک دهان که نوعی عفونت قارچی است این دارو کاربرد دارد.
از این دارو برای درمان مننژیت نیز استفاده میشود. مننژیت به عفونت غشاهای پوشاننده مغز و ستون فقرات گفته میشود که به دلیل وجود قارچ ایجاد میشود.
در برخی بیماران نیز به دلایل مختلف احتمال ابتلا به عفونت قارچی وجود دارد. پزشک برای جلوگیری از عفونتهای مخمری این دارو را تجویز میکند. بهعنوانمثال قبل از پیوند مغز استخوان از داروی ضدقارچ استفاده میشود.
گاهی برای درمان عفونتهای قارچی جدی ریه، چشم، پوست یا ناخن نیز این دارو تجویز میشود. برای جلوگیری از عفونت قارچی در بیماران مبتلا به ایدز هم این قرص ضدقارچ میتواند مفید باشد.
مکانیسم اثر دیفلوکان
آنزیمی در بدن به نام لانوسترول دمیلاز وجود دارد که به سنتز دیواره سلولی قارچ کمک میکند. لین دارو مهارکننده این آنزیم بوده و از ین طریق باعث درمان عفونت میشود. این دارو از فعالشدن اکسیژن جلوگیری کرده و روند بیوسنتز در این آنزیم را متوقف میکند.
اشکال دارویی فلوکونازول
دیفلوکان به 4 شکل دارویی عرضه میشود. تمامی این اشکال دارویی در رفع عفونت قارچی موثر هستند. انواع اشکال داروی فلوکونازول عبارتند از:
قرص فلوکونازولکپسول فلوکونازولشربت فلوکونازولپماد فلوکونازولدوز مصرفی فلوکونازول
داروی دیفلوکان در دوزهای مختلف عرضه میشود. پزشک باتوجهبه شدت و نوع بیماری مقدار دوز مصرفی را تعیین میکند. بههیچوجه بدون مشورت با پزشک دوز دارو را تغییر ندهید. دوز مصرفی این دارو بهصورت زیر است.
فلوکونازول ۵۰فلوکونازول ۱۰۰قرص فلوکونازول ۱۵۰قرص فلوکونازول ۲۰۰شربت فلوکونازول ۴۰۰شربت فلوکونازول ۲۰۰۱. درمان مننژیت کریپتوکوکی
بزرگسالان برای درمان مننژیت باید در روز اول دو عدد کپسول یا قرص فلوکونازول 200 مصرف کنند. سپس برای 10 تا 12 هفته روزانه یک عدد قرص فلوکونازول 200 تجویز میشود. ممکن است باتوجهبه شدت بیماری پزشک دوز دارو را تغییر دهد.
برای کودکان 6 ماه تا 13 سال دوز دارو بر اساس وزن تعیین میشود. در نوبت اول در روز اول باید بهازای هر کیلوگرم از وزن 12 میلیگرم دارو تعیین شده و برای روزهای بعد 6 میلیگرم در نظر گرفته شود. برای کودکان کمتر از 6 ماه دوز مصرفی توسط پزشک تعیین میشود.
۲. درمان عفونت قارچی مری
برای درمان عفونت قارچی مری بزرگسالان باید در روز اول یک عدد قرص یا کپسول فلوکونازول ۲۰۰ استفاده کنند. در روزهای بعد باید به مدت ۳ هفته یک عدد قرص فلوکونازول ۱۰۰ استفاده شود.
برای کودکان 6 ماه تا 13 سال دوز دارو بر اساس وزن تعیین میشود. دوز مناسب برای روز اول بهازای هر کیلوگرم از وزن کودک 6 میلیگرم و برای روزهای بعد 3 میلیگرم است.
۳. درمان عفونت قارچی واژن
برای درمان عفونت قارچی واژن، خانمها باید یکبار در روز قرص فلوکونازول ۱۵۰ مصرف کنند. مدتزمان مصرف دارو باتوجهبه میزان عفونت تعیین میشود.
۴. درمان سایر عفونتها در قسمتهای مختلف بدن
برای درمان عفونت قارچی در قسمتهای مختلف بدن، بزرگسالان میتوانند حداکثر 2 عدد کپسول یا قرص فلوکونازول ۲۰۰ را استفاده کنند. برای کودکان 6 ماه تا 13 سال دوز بر اساس وزن تعیین میشود. معمولا بهازای هر کیلوگرم از وزن 6 تا 12 میلیگرم دارو در روز تعیین میشود.
نحوه مصرف فلوکونازول
این دارو به سه شکل قرص، کپسول و شربت عرضه میشود. معمولا پزشک مصرف آن را یکبار در روز توصیه میکند. این دارو را میتوانید همراه یا بدون غذا مصرف کنید. مقدار دوز دارو باتوجهبه نوع و شدت بیماری تعیین میشود. گاهی این دارو تنها برای یک دوز تجویز شده و گاهی لازم است تا چندین روز یا چندین هفته مصرف آن را ادامه داد.
قبل از مصرف داروی دیفلوکان حتما دستورالعمل روی جعبه را بخوانید و دستورالعملهای پزشک را رعایت کنید. معمولا پس از چند روز استفاده از این دارو علائم عفونت کاهش پیدا میکند. اما نباید مصرف دارو را خودسرانه قطع کنید. مصرف زودهنگام دارو باعث میشود، عفونت پس از مدت کوتاهی دوباره عود کند.
اگر پزشک نوع شربت این دارو را تجویز کرده است، قبل از مصرف آن را خوب تکان دهید و سپس استفاده کنید. قرص و کپسول آن را کامل ببلعید. از جویدن یا خردکردن قرص خودداری کنید.
برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد نحوه مصرف این دارو میتوانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید. در دکترتو امکان مشاوره حضوری، آنلاین و تلفنی با پزشک داروساز، متخصص بیماریهای عفونی و دکتر زنان وجود دارد.
نحوه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای عفونت واژن
اگر دچار عفونت واژن یا کاندیدیازیس واژن هستید، احتمالا پزشک روزی یک عدد قرص فلوکونازول 150 تجویز میکند. قرص را باید هر روز در زمان مشخصی مصرف کنید تا دوز دارو در بدن شما کاهش پیدا نکند. اگر دارو را زودتر از زمان تعیین شده قطع کنید، احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.
نحوه مصرف قرص فلوکونازول برای تعیین جنسیت
این قرص ضدقارچی میتواند محیط رحم را قلیایی کند. برخی خانمها برای پسردار شدن این قرص را مصرف میکنند. اما باید بدانید عوارض این دارو زیاد بوده و نباید در زمان اقدام برای بارداری آن را خودسرانه استفاده کرد. برخی از متخصصان زنان برای تعیین جنسیت قبل از بارداری ممکن است قرص فلوکونازول 50 را برای مدت 10 روز تجویز کنند.
عوارض جانبی فلوکونازول
برخی از عوارض جانبی داروی دیفلوکان رایج بوده و در بسیاری از افراد دیده میشود. از جمله:
حالت تهوعدرد معدهاسهالسردردسرگیجهتغییر در حس چشاییریزش موبرخی عوارض جانبی نادر بوده، اما باید آنها را جدی گرفت. در صورت بروز هر یک از عوارض زیر به پزشک مراجعه کنید.
تنگی نفسلرزمدفوع به رنگ خاک رسسرفهادرار تیرهضربان قلب سریعتبمشکل در بلعکهیر، خارش یا بثورات پوستیازدستدادن اشتهاپف یا تورم پلکهابوی نامطبوع نفسدرد بالای سمت راست شکماستفراغ خونیزردی پوست و چشمبرای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی دیفلوکان میتوانید از مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید. همچنین میتوانید با دکتر زنان یا متخصص بیماریهای عفونی مشاوره حضوری، آنلاین یا تلفنی داشته باشید.
منع مصرف فلوکونازول
درصورتیکه هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق میکند، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است پزشک داروی شما را تغییر دهد.
بیماری کبدیمشکلات قلبی (این دارو مشکلات ریتم قلب را افزایش میدهد.)حساسیت به سایر داروهای ضدقارچیمشکل در هضم قند یا شیر (شربت آن حاوی ساکارز است.)عدم تعادل مواد معدنیسوء جذب فروکتوزبیماری کلیویتداخلات دارویی فلوکونازول
دیفلوکان ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض شدید شود. همچنین مصرف برخی داروها همزمان با این داروی ضدقارچ باعث کاهش تاثیر هر یک از داروها میشود. به همین دلیل باید پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کرده و سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به متخصص اطلاع دهید. برای اطلاع از تداخلات دارویی میتوانید از مشاوره دارویی در سایت دکترتو استفاده کنید. امکان مشاوره بهصورت آنلاین و تلفنی در سایت دکترتو وجود دارد.
برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند و نباید با هم مصرف شوند، عبارتند از:
آلفوزوسینآمیودارونبپریدیلبوپرنورفینسیتالوپرامکلاریترومایسیندوفتیلیداریترومایسیناسیتالوپرامفکسینیدازولفوستم ساویرایلوپریدونبرخی از داروها نیز بهتر است همراه با قرص فلوکونازول مصرف نشوند. اما گاهی ممکن است پزشک در روند درمان هر دو دارو را تجویز کند. این داروها عبارتند از:
آبروسینیتیبآسنوکومارولآلفنتانیلآلپرازولامآمی سولپرایدآموکساپینکدئیناریبولینفلوکستینفلوواستاتیندقت داشته باشید که لیست تداخلات دارویی این دارو کامل نیست. برای اطلاعات بیشتر بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
موارد احتیاط مصرف
این دارو را حتما طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید. اگر بعد از مدتی استفاده علائم عفونت کاهش پیدا نکرد یا بدتر شد به پزشک اطلاع دهید.
این قرص ضدقارچ بهندرت باعث مشکلات کبدی میشود. اما اگر علائمی مانند حساسیت به لمس، ادرار تیره، کاهش اشتها، تب و حالت تهوع داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
گاهی ممکن است این دارو باعث بروز مشکلات پوستی شود. اگر دچار خارش، بثورات پوستی یا هر تغییری در سطح پوست شدید، به پزشک اطلاع دهید.
این دارو در برخی افراد میتواند باعث مشکلات غده فوقکلیوی شود. اگر دچار تیرگی پوست، اسهال، سرگیجه، ازدستدادن اشتها، تهوع و خستگی شدید، به پزشک اطلاع دهید.
مصرف در بارداری
این دارو ممکن است به جنین آسیب وارد کند. به همین دلیل نباید در دوران بارداری مصرف شود. اگر قصد بارداری دارید، به پزشک اطلاع داده تا داروی شما را تغییر دهد. پس از مصرف آخرین نوبت دارو حداقل باید یک هفته از بارداری جلوگیری کنید.
مصرف در شیردهی
دررابطهبا انتقال این دارو از شیر مادر به نوزاد اطلاعات کاملی وجود ندارد. بهتر است برای استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک داروی شما را تغییر بدهد.
مصرف بیش از حد فلوکونازول
در صورت مصرف بیش از حد این دارو سریعا با اورژانس تماس بگیرید. مصرف بیش از حد این دارو میتواند عوارض جدی ایجاد کند. معمولا ابتدا علائم زیر ظاهر میشوند.
ترس، سوءظن و سایر تغییرات ذهنیدیدن، شنیدن یا احساس چیزهایی که وجود ندارند.فراموشی مصرف داروی فلوکونازول
اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، دراسرعوقت آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت بعدی بود، نوبت فراموششده را نادیده بگیرید. در نوبت بعدی دوز دارو را دوبرابر نکنید.
فلوکونازول برای قارچ سر
قارچ پوست سر معمولا با درمانهای موضعی مانند پماد، فوم یا شامپو برطرف میشود. انواع داروهای ضدقارچ از جمله این دارو میتوانند به درمان این مشکل کمک کنند.
قرص فلوکونازول برای پسردار شدن
مصرف قرص دیفلوکان در خانمها باعث قلیایی شدن محیط رحم میشود. محیط قلیایی احتمال پسردار شدن را افزایش میدهد. ممکن است پزشک در روند تعیین جنسیت این دارو را تجویز کند. اما به دلیل عوارض زیاد بهتر است از این قرص برای تعیین جنسیت استفاده نشود.
تاثیر فلوکونازول بر پریود
داروی دیفلوکان روی پریود تاثیری نداشته و میتوان برای رفع عفونت در زمان پریود بهراحتی از قرص فلوکونازول استفاده کرد. البته در برخی افراد مصرف این قرص همراه با داروهای ترکیبی مانند داروهای پیشگیری از بارداری باعث خونریزی ناگهانی یا لکه بینی میشود.
تاثیر فلوکونازول بر تخمک گذاری
در زمان تخمکگذاری سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود تا اسپرم در ناحیه تناسلی زنده بماند. در این شرایط احتمال ایجاد عفونت باکتریایی، قارچی یا ویروسی بالا میرود. داروهای ضدقارچ مانند دیفلوکان تاثیری در تخمکگذای نداشته و در باروری اختلالی ایجاد نمیکنند.
قیمت قرص فلوکونازول
قرص ضد قارچ فلوکونازول یا دیفلوکان در دوزهای مختلفی عرضه میشود که قیمت آنها با هم تفاوت دارد. اگر بخواهید بسته 30 عددی قرص فلوکونازول 150 با برند ایرانی خریداری کنید، قیمت آن حدود 25000 تومان است.
سوالات متداول شما
اگر پزشک برای شما قرص، کپسول یا شربت فلوکونازول را تجویز کرده است، احتمالا در مورد نحوه مصرف، موارد مصرف و عوارض آن با سوالاتی روبرو شدهاید. به همین دلیل در ادامه تعدادی از سوالات پرتکرار شما را مطرح کرده و پاسخ آنها را ارائه دادهایم.
این قرص یک داروی ضدقارچ است که برای درمان عفونتهای قارچی در نواحی مختلف بدن استفاده میشود. این دارو در درمان عفونت قارچی مری، واژن، معده، ریه و برفک دهان موثر است.
برای درمان عفونت قارچی یا مخمری مانند کاندیدیازیس واژینال، برفک دهان، کاندیدیاز مری، عفونت مجاری ادراری و پریتونیت (التهاب مخاط معده) از این دارو استفاده میشود.
معمولا پزشک توصیه میکند، روزی یک عدد قرص فلوکونازول 150 مصرف شود. این قرص بیشتر برای درمان عفونت واژن تجویز میشود. لازم است دارو هر روز در ساعت مشخصی مصرف شود تا دوز آن در بدن کاهش پیدا نکند.
یکی از اشکال دارویی این دارو، کپسول آن است. از کپسول فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی مانند کاندیدا استفاده میشود. گاهی هم برای پیشگیری از عفونت قارچی لازم است این دارو تجویز شود.
اگر پزشک تشخیص دهد، علت سوزش ادرار عفونت قارچی است، ممکن است این قرص ضدقارچ را تجویز کند. اما اگر علت سوزش عفونت دیگری مانند عفونت باکتریایی باشد، این دارو تاثیری ندارد.
این دارو از دسته داروهای بی تریازول است. این داروها محلول در آب بوده و بهراحتی جذب مایع مغزی نخاعی میشوند.
این دارو در روند تخمکگذاری تاثیری نداشته و باعث نازایی نمیشود. اما این احتمال وجود دارد که به جنین آسیب وارد کند. به همین دلیل توصیه میشود، تا یک هفته بعد از مصرف آخرین دوز دارو از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
خیر این دارو برای درمان ریزش مو تجویز نمیشود. در واقع یکی از عوارض جانبی فلوکونازول میتواند ریزش مو باشد. بهخصوص در افرادی که از دوزهای بالا (به عنوان مثال دو عدد قرص فلوکونازول 200 در روز) برای مدت بیش از 2 ماه استفاده میکنند، دچار ریزش مو میشوند.
یکی از عفونتهای شایع در خانمها عفونت قارچی واژن است. داروی دیفلوکان رشد انواع رایج مخمرهای واژن را متوقف کرده و از این طریق بیماری را درمان میکند.
این دارو را میتوان در هر زمانی در طول روز مصرف کرد. شما میتوانید قبل یا بعد از غذا داروی دیفلوکان را استفاده کنید. اگر از کپسول این دارو استفاده میکنید، حما همراه آن یک لیوان آب بنوشید.
تبخال یک عفونت ویروسی است و داروهای ضد قارچ روی آن تاثیری ندارند. دیفلوکان نیز داروی ضد قارچ بوده و نمیتوان برای درمان تبخال آن را استفاده کرد.
برفک دهان نوعی عفونت قارچی است که به دلیل وجود قارچ کاندیدا آلبیکنس در پوشش داخلی دهان ایجاد میشود. این دارو در درمان این بیماری بسیار موثر است.
ممکن است علت سوزش واژن عفونت قارچی باشد. در این شرایط مصرف قرص یا کپسول فلوکونازول میتواند تاثیر خوبی داشته باشد. اما گاهی علت سوزش و خارش وجود عفونت باکتریایی است. در این شرایط پزشک باید داروی آنتیبیوتیک تجویز کند.
وریکونازول هم مانند دیفلوکان نوعی داروی ضد قارچ است و برای درمان انواع عفونت قارچی تجویز میشود. این دارو نسبت به فلوکونازول فعالتر بوده و عوارض آن هم بیشتر است. بهتر است این دو دارو را باهم استفاده نکنید. زیرا احتمال تشدید عوارض وجود دارد.
هر دو دارو برای درمان عفونتهای قارچی جدی تجویز میشوند. تحقیقات نشان میدهد که وریکونازول نسبت به ایتراکونازول موثرتر بوده و میتوان آن را در مدت زمان طولانیتری استفاده کرد.
این دارو را با شیر و سایر فرآوردههای لبنی استفاده نکنید. بهتر است یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از مصرف داروی دیفلوکان شیر ننوشید.
معمولا در چند روز اول متوجه کاهش علائم میشوید. اما نباید بلافاصله پس از رفع علائم مصرف دارو را قطع کنید. زیرا ممکن است عفونت قارچی به طور کامل از بین نرفته باشد.
یکی از عوارض جانبی رایج این دارو خارش پوست و ایجاد بثورات پوستی است. اگر علائم شما کم است، جای نگرانی نیست. اما در صورت تشدید علائم و تورم صورت یا کهیر حتما به پزشک مراجعه کنید.
در زمان مصرف این دارو (قرص) میتوانید از ژل شستشوی واژن استفاده کنید. این دو محصول با هم تداخلی نداشته و مشکلی ایجاد نمیکنند.
این دو دسته دارو کاملا با هم متفاوت هستند. آنتیبیوتیک برای درمان عفونت باکتریایی تجویز میشود. اما این دارو نوعی داروی ضد قارچ است که در درمان عفونتهای قارچی موثر است.
سیزاپراید جز داروهایی است که نباید همزمان با داروهای ضد قارچ از جمله این دارو مصرف شود. مصرف همزمان آنها با هم میتواند عوارض شدیدی ایجاد کند.
برای درمان شوره سر از ترکیب این دارو و زینک پیریتیون استفاده میشود. این دارو غشای سلولی قارچها را از بین برده و شوره سر را درمان میکند.
اگر دچار عفونت نیستید، نیازی به مصرف قرص ضدقارچ فلوکونازول نیست. اما اگر عفونت واژن دارید، بهتر است ابتدا عفونت را درمان کرده و سپس لیزر کنید.
طبق تحقیقات انجمن پزشکی کانادا مصرف داروی فلوکونازول در دوز کم یا زیاد میتواند باعث سقط جنین شود. همچنین اگر از این دارو با دوز بالا در سهماهه اول بارداری استفاده شود، احتمال ناهنجاریهایی مانند بستهشدن سپتوم قلب را بالا میبرد.
این دارو برای درمان انواع عفونت قارچی در خانمها و آقایان استفاده میشود. مصرف آن در دختران مجرد نیز مشکلی ایجاد نمیکند.
فلوکونازول هم به شکل خوراکی و هم بهصورت پماد عرضه میشود. ممکن است پزشک برای درمان قارچ پوستی پماد فلوکونازول را تجویز کند تا روی ناحیه موردنظر قرار دهید.
کیست تخمدان نوعی عفونت نیست و برای درمان آن نمیتوان از داروهای ضدقارچ یا آنتیبیوتیک استفاده کرد. فلوکونازول در درمان کیست تخمدان تاثیری ندارد.
خارش واژن ممکن است به علت ابتلا به عفونت قارچی ایجاد شده باشد. در این شرایط تجویز داروی دیفلوکان میتواند در درمان تاثیر داشته باشد. اما اگر علت خارش واژن بیماری دیگری مانند عفونت باکتریایی باشد، این دارو کارساز نیست.
اگر عفونت گوش ناشی از قارچ باشد، ممکن است پزشک از قطرههای ترکیبی ضد قارچ استفاده کنید. این قطرهها حاوی فلوکونازول، کلوتریمازول و میکونازول هستند.
عفونت ریه با منبع قارچی با علائمی مانند سرفه شدید (گاهی همراه با خون)، درد قفسه سینه و خستگی همراه است. در این شرایط این داروی ضدقارچ میتواند برای درمان مفید باشد.
اگر متخصص زنان تشخیص دهد که عفونت رحم به دلیل وجود قارچ ایجاد شده است، از داروهای ضد قارچ مانند دیفلوکان استفاده میکند.
معمولا عفونت قارچی باعث بوی بد واژن نمیشود. در برخی افراد ممکن است بوی ملایم و مخمری ایجاد شود. اما اگر پزشک تشخیص دهد علت بوی بد وجود قارچ است، میتواند این دارو را تجویز کند.
کپسول فلوکونازول و سایر داروهای ضدقارچ به دلیل بروز عوارض بدون نسخه پزشک قابل خریداری نیستند. مصرف خودسرانه این دارو میتواند عوارض جدی ایجاد کند.
نتیجهگیری و راهنمای مراجعه به پزشک
اگر دچار عفونت قارچی هستید یا برای جلوگیری از عفونت، پزشک داروی فلوکونازول را برای شما تجویز کرده است، باید به عوارض و تداخلات دارویی آن توجه داشته باشید. متخصص باتوجهبه نوع بیماری و سن بیمار ممکن است شربت، قرص یا کپسول فلوکونازول را تجویز کند. معمولا این دارو باید یکبار در روز مصرف شود. اگر زودهنگام مصرف دارو را قطع کنید، احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو میتوانید از مشاوره دارویی با پزشک داروساز در دکترتو استفاده کنید. همچنین میتوانید با دکتر عفونی یا متخصص زنان مشاوره حضوری، آنلاین یا تلفنی داشته باشید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
https://www.nhs.uk/medicines/fluconazole
https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a690002.html
https://www.medicalnewstoday.com/articles/fluconazole-oral-tablet#important-warnings
https://www.drugs.com/mtm/fluconazole.html
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/fluconazole-oral-route/side-effects/drg-20071428