نماینده مجلس: طبق اصل 79 قانون اساسی ادامه فیلتر اینستاگرام و واتساپ غیرقانونی است
رشیدی باور دارد زمان آن رسیده که محدودیت ایجاد شده برای اینستاگرام و واتساپ رفع شود.
عضو کمیسیون امور داخلی مجلس اعتقاد دارد طبق اصل 79 قانون اساسی، ادامه فیلتر واتساپ و اینستاگرام از سوی دولت، بدون اجازه مجلس، غیرقانونی است.
«جلال رشیدی کوچی» که پس از مخالفتهای آشکارش با طرح صیانت، مدتی است از فیلترینگ و فروش فیلترشکن انتقاد میکند؛ در تازهترین مصاحبهاش با روزنامه شرق، ادامه فیلتر اینستاگرام و واتساپ را غیرقانونی دانست و گفت:
«اصل 79 قانون اساسی میگوید برقراری حکومت نظامی ممنوع است؛ یعنی در جمهوری اسلامی بههیچوجه حکومت نظامی نداریم. در ادامه میگوید در شرایط جنگ و موارد نظیر آن (مثل اتفاقاتی که سال گذشته در کشورمان افتاد) دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی بهطور موقت محدودیتهای ضروری را برقرار کند. اما مدت آن بههرحال نمیتواند بیش از 30 روز باشد و درصورتیکه ضرورت همچنان باقی باشد، دولت موظف است مجددا از مجلس کسب مجوز کند».
این نماینده مجلس با اشاره به محدودیت موقت شبکههای اجتماعی در پی شرایط اضطراری کشور، گفت: «سال گذشته شرایط اضطراری در کشور ایجاد شد و پلتفرمهایی هم به بحرانیترشدن فضا کمک کردند. تشخیص دولت این بود که این پلتفرمها را بهصورت موقت فیلتر کند. شخص رئیسجمهور دراینباره صحبت کردند و وزیر کشور هم توضیحاتی دادند که تا آرامشدن فضا این پلتفرمها را فیلتر میکنیم، اما در کمال ناباوری همچنان این روند ادامه دارد».
به اعتقاد وی با توجه به فضای فعلی جامعه، اکنون زمان آن رسیده است که محدودیت پلتفرمهای یاد شده رفع شود: «چراکه فضای جامعه آرام شده است».
رشیدی با بیان اینکه شرایط اضطرار تمام شده است، تأکید دارد که دولت برای ادامه فیلترینگ بایستی از مجلس مجوز بگیرد:
«آیا شرایط اضطرار تمام شده یا نشده است؟ طبق اصل 79 قانون اساسی آیا دولت باید برای ادامه این محدودیتها از مجلس مجوز بگیرد یا نگیرد؟ آیا این محدودیتها استمرار دارد یا ندارد؟ اگر استمرار دارد که باید برای کسب مجوز به مجلس بیاید و ادامه این محدودیتها در مجلس تصویب شود. اما اگر شرایط عادی شده و به نظر میرسد که شرایط کشور عادی شده و دیگر در شرایط اضطرار نیستیم، بهطور اتوماتیک این محدودیتها منتفی است و نباید ادامه داشته باشد».
این نماینده مجلس از برخورد سلیقهای با قانون انتقاد و تأکید کرد در همه حوزهها چیزی که باید ملاک قرار گیرد، قانون است: «در حوزه فیلترینگ هم باید قانون اجرا شود ولی در برخی موارد ازجمله همین مورد، قانون را سلیقهای اجرا میکنند».
البته او شرایط فیلتر تلگرام را با فیلتر اینستاگرام و واتساپ متفاوت میداند: «در مقطعی مثلاً دادستان حکم به فیلتر یک شبکه اجتماعی میدهد، این مسئله با اتفاقی که برای شبکههای اجتماعی اینستاگرام و واتساپ افتاد که قرار بود بهطور موقت تا برطرفشدن شرایط اضطرار در کشور فیلتر شوند، فرق دارد. بااینحال، برخلاف سخنان رئیسجمهور و وزیر کشور همچنان این محدودیتها ادامه دارند و این اقدام غیرقانونی است».
رشیدی کوچی در حالی درباره تصمیمگیری دولت درباره فیلترینگ صحبت میکند که نهادهای دولتی اعلام کردند این سیاستگذاری توسط مقامهای حاکمیتی نظیر شورای امنیت کشور صورت گرفته است. هرچند خود نهادهای دولتی نیز بهصورت رسمی خواستار رفع فیلترینگ این دو پلتفرم نشدند.
منبع: دیجیاتو