7 غذای مفید،7 غذای مضر و 7 درمان برای رفلاکس معده


7 غذای مفید،7 غذای مضر و 7 درمان برای رفلاکس معده

رفلاکس معده در نتیجه استرس های مداوم به دلیل آسیب دیدن دریچه بین مری و معده ایجاد می شود. خستگی جسمی و روحی و عدم مراقبت از خود آن را شدیدتر می کند. با صدمه دیدن دریچه مری اسیدهای معده به مری برمی گردد، بلع مشکل می شود، تهوع و استفراغ، درد شدید معده، سوزش سر دل و حتی سردرد به شخص دست می دهد و بی حالی و بیحوصلگی امان شخص را می برد....

1+

رفلاکس معده در نتیجه استرس های مداوم به دلیل آسیب دیدن دریچه بین مری و معده ایجاد می شود. خستگی جسمی و روحی و عدم مراقبت از خود آن را شدیدتر می کند. با صدمه دیدن دریچه مری اسیدهای معده به مری برمی گردد، بلع مشکل می شود، تهوع و استفراغ، درد شدید معده، سوزش سر دل و حتی سردرد به شخص دست می دهد و بی حالی و بیحوصلگی امان شخص را می برد. دردهای معده آن قدر شدید می شود که گاهی پزشک اورژانس مجبور به تزریق قوی ترین مسکن ها می شود. هیچ چیز در معده باقی نمی ماند. استفراغ های مکرر که چیزی نیست چون اسید معده باعث می شود شخص نتواند حتی برای رفع استفراغ دارویی بخورد. شخص می ماند و یک تخت بیمارستان، سرم و داروهای آرام کننده، ضد تهوع و پنتاپروزول که مرتب در سرم تزریق می شود تا آرام بگیرد.

مشکل این بیماری آن جا است که اطرافیان بیمار هم وضع و حال او را درک نمی کنند و فکر می کنند شخص خود را به تمارض می زند. به جای آن که شرایطی برایش فراهم کنند تا بیمار زودتر خوب شود به دلیل عدم درک او استرس بیشتری به بیمار وارد می کنند که وضعیتش را وخیم تر می کند.

ولی وقتی در مدت یک هفته حتی نتوانی آب بخوری و اگر بخوری آن را بالا بیاوری، مدام درد بکشی و ۱۰ کیلو وزن کم کنی شاید آن موقع بتوان حال و روز یک بیمار رفلاکس معده را خوب فهمید. داروهایی هم که برای رفلاکس تجویز می شود هر چند آن را تا حدودی کنترل می کند ولی عوارض جوانبی اش مثل راش یا خارش پوستی ممکن است تا آخر عمر گریبان فرد را بگیرد. بروز بیماری های خودایمنی نیز از دیگر عوارض این بیماری و داروهای مربوط به آن است. از طرف دیگر به دلیل مشکل در بلع و استفراغ های مکرر و عدم امکان استفاده از بیشتر غذاها بدن با کمبود ویتامین و مواد معدنی روبرو می شود، سیستم ایمنی به شدت ضعیف می شود و مورد هجوم بیماری های دیگر قرار می گیرد.

امروز نت نوشت ۷ غذای مفید، ۷ غذای مضر و ۷ روش طبیعی خانگی را برای از بین بردن کابوس رفلاکس معده با امید سلامتی همیشگی شما در اختیارتان می گذارد.

هفت غذای مفید برای رفلاکس

کفیر

وقتی رفلاکس شدید دارید تقریبا هیچ نوعی از لبنیات ها را نمی توانید بخورید. ولی باید به بدن شما کلسیم برسد. پس کفیر را امتحان کنید. از میزان کم مثل یک چهارم لیوان شروع کنید و اگر بدن تان واکنش بدی نشان نداد هر روز یکی دو قاشق به آن اضافه کنید تا به یک لیوان کامل برسد. می توانید یک لیوان کفیر را بین وعده های غذایی ظهر و شب تقسیم کنید.

کلم

ابتدا ناچارید آن را بپزید. می دانم خوشمزه نیست. ولی کمی نمک، زردچوبه و یک یا دو قاشق سرکه سیب به آن اضافه کنید. بعد از مدتی می توانید همراه با غذاهای رژیمی تان که بیشتر پختنی، بخارپز و کبابی است از کلم شور استفاده کنید. از هر نوع کلمی می توانید استفاده کنید ولی کم پیچ سبز از همه بهتر است.

بادام

بادام به هضم غذا کمک می کند و به میزان زیادی از سوء تغذیه جلوگیری می کند. بهترین راه استفاده از بادام بخصوص در اوج بیماری خیساندن حدود ۱۰ تا ۱۵ بادام در آب است. صبح پوست آن ها را گرفته و رنده کنید و درفرنی بریزید و میل کنید تا دچار کمبود ویتامین نشوید.

چای بابونه

بابونه به دلیل خاصیت آرامش بخشی که برای سیستم عصبی دارد معده را هم آرام می کند. یک لیوان آب را جوش بیاورید یک تی بگ یا ترجیحا گیاه بابونه به اندازه یک قاشق غذاخوری را در آب جوش ریخته بعد از ۲۰ دقیقه با کمی نبات یا عسل میل کنید.

آب

در شرایط بحرانی بیمار مبتلا به رفلاکس حتی آب خالی هم نمی تواند بنوشد و آن را بالا می آورد. بهترین کار این است که یک شیشه آب معدنی بزرگ بردارید، به اندازه یک استکان آب آن را خالی و به جای آن گلاب اضافه کنید. به اندازه یک حبه قند هم نبات در آب بزیزید. آن را اگر فصل زمستان است در هوای معمولی اطاق و اگر هوا گرم است در قسمت پایین یخچال بگذارید. بعد از یکی دو ساعت آن را هم بزنید و در طول روز از این معجون معجزه گر استفاده کنید.

آب نارگیل هم خوب است. اگر فصل نارگیل است و بتوانید هر روز شیر داخل نارگیل را میل کنید به دلیل داشتن الکترولیت و پتاسیم تاثیر خوبی روی معده دارد. سعی کنید آب نارگیل را در طول روز جرعه جرعه بنوشید.

یادتان باشد مایعاتی که میل می کنید نباید زیاد سرد یا زیاد گرم باشد.

شیرموز

ترکیب شیرموز یا اگر دستگاه مخلوط کن ندارید پوره کردن موز و اضافه کردن کمی شیر به آن که سفتی اش مثل فرنی شود هم گرسنگی تان را برطرف می کند، هم معده درد نخواهید داشت و هم دچار کمبود مواد غذایی نمی شوید. شیرموز را می توانید به عنوان شام میل کنید تا خواب بهتری هم داشته باشید.

رژیم غذایی

سبزیجات سبزبرگ و گوشت سینه مرغ، کدو و بامیه بهترین غذاها برای شما است. ولی باید آن ها را بپزید یا بخارپزکنید حتی سبزیجات را. سینه مرغ را می توانید به صورت کبابی هم تهیه کنید تا تنوعی به غذای تان بدهید. ولی به هیچ وجه نگذارید موقع کباب شدن درون گوشت صورتی بماند یا بیرون آن لکه های سیاه سوخته پیدا کند.

می توانید شب یک تکه سینه مرغ را خرد کرده در این سس بخوابانید:

کفیر : نصف لیوان

آب لیموترش تازه : یک عدد

زردچوبه و نمک : کمی

پیاز خرد شده : یک عدد متوسط ( برای طعم دار کردن چون شما به هیچ وجه نمی توانید پیاز بخورید)

به این ترتیب برای پختن یا کباب کردن تردتر و خوشمزه تر باشد.

هفت آشامیدنی و غذای مضر برای رفلاکس معده

7 غذای مفید،7 غذای مضر و 7 درمان برای رفلاکس معده

الکل – انواع نوشابه و کافئین – پیاز و گوجه فرنگی – شکلات – انواع کیک و شیرینی – غذاهای چرب، فرآوری شده و فست فود – نعنا و نعنا فلفلی را به طور کلی باید از برنامه غذایی تان حذف کنید تا حالتان خوب شود. بعد از آن که بیماری را تحت کنترل درآوردید می توانید به تدریج قهوه ترک، چای، گوجه فرنگی به صورت پخته یا کبابی ( پوست آن را نباید بخورید)، و یکی دو پر نعنا را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

احتمالا تعجب می کنید خانواده نعنا هم در این گروه ممنوعه جای دارد. ولی نعنا همان قدر که برای سندروم روده تحریک پذیر مفید است برای رفلاکس معده مضر است. به همین دلیل افرادی که هر دو بیماری را با هم دارند ناچارند تا خوب شدن رفلاکس معده از خوردن عرق نعنا و نعنا خودداری کنند. اگر تحت نظر پزشک هستید و دارو مصرف می کنید به احتمال زیاد پزشک میزان داروهای تان را کم و زیاد می کند تا بتواند هر دو بیماری را تحت کنترل درآورد. متاسفانه این دو بیماری دارو های شان تاثیر منفی بر بیماری دیگری می گذارد.

۷ مراقبت ویژه

درست بنشینید و راه بروید، قوز نکنید تا فشار کمتری به معده وارد شود.

روی سمت چپ بدن تان بخوابید. در این موقعیت معده آرامش پیدا می کند. موقع خوابیدن سر شما حدود ۲۰ سانتیمتر باید از بدن بالاتر قرار بگیرد.

لباس و شلوارهای تنگ نپوشید تا فشاری به شکم و معده وارد نشود.

تند تند غذا نخورید و با حوصله غذا را بجوید. تا ۲ ساعت بعد از خوردن مایعات و غذا خم نشوید و نخوابید.

کمی نرمش های کششی برای تقویت عضلات شکم انجام دهید.

خواب کافی داشته باشید و تا می توانید از استرس دوری کنید. باید روش های مدیریت استرس را یاد بگیرید.

اگر سیگاری هستید یا قلیان می کشید همین الان ترک کنید.

منابع:

Dr. Axe
Web MD
Medical News Today
Reflux MD
Body Ecology
Sepalika
Healthline
Best Heartburn Remedies

7 غذای مفید،7 غذای مضر و 7 درمان برای رفلاکس معده 7 غذای مفید،7 غذای مضر و 7 درمان برای رفلاکس معده
برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وبسایت

لطفا پاسخ را به رقم وارد کنید:

10 + بیست =


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مادر فوت شده