طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر
منبع خبر /
انواع آش و سوپ /
02-05-1397
تهیه آش رشته برای 10 نفر از نظر میزان مواد مورد استفاده متفاوت است، ولی روش و نوع مواد تفاوتی با تهیه آش رشته معمولی ندارد. در تهیه این آش برای تعداد افراد بالا، بهتر است نسبت مساوی حبوبات را رعایت کنید.
ستاره | سرویس آشپزی - آش غذای اصلی مردم در قدیم بوده است. اهمیت آش به قدری زیاد بوده که با گذشت زمان به طباخ " آشپز " گفته میشود. آش رشته، آش معروف و پرطرفدار ایرانیان است که با استفاده از سبزی، حبوبات و رشته آشی درست شده و روی آن با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین میشود. چاشنی این آش اغلب کشک، سرکه و قاراست و معمولا به عنوان پیش غذا و گاهی به عنوان غذای اصلی سرو میشود. از آنجایی که آش رشته در دورهمیها، اغلب به عنوان عصرانه پخته میشود، بهتر است این آش به اندازه درست و به صورت گرم مصرف شود. به همین جهت تصمیم گرفتیم در این مطلب روش تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر را با هم مرور کنیم. طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر همانند طرز تهیه آش رشته برای 2 نفر است، فقط مقدار مواد مورد استفاده متفاوت است.
طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر | |
سبزی آش شامل اسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید | 2.5 کیلوگرم |
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی | 1250 گرم (1 کیلو و 250 گرم) |
رشته آشی | 1250 گرم (1 کیلو و 250 گرم) |
آرد سفید شیرینی | 5 قاشق غذاخوری |
روغن | 5-6 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پیاز داغ | 10 قاشق غذاخوری |
سیر داغ | 2-3 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | 3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
نکات مهم و اصولی در تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر
ادویهها را مستقیما در آش نریزید، آنها را با روغن، آرد و آب مخلوط کنید و سپس به آش اضافه کنید تا آش خوشرنگتر شود.
مقدار سبزی آش رشته دو برابر مقدار حبوبات و رشته است.
عدس، نخود و لوبیا برای آش رشته را به مقدار مساوی در نظر بگیرید.
تقریبا ۳۰ دقیقه طول میکشد تا رشته کاملا پخته و نرم شود. از نشانههای پخته شدن رشته، پهن شدن آن است.
در افزودن نمک به آش رشته احتیاط کنید، زیرا برخی از رشتهها شورند.
برای این که نفخ حبوبات از بین برود آب آن را چند بار عوض کنید.
قابلمهای که قصد دارید در آن آش درست کنید، بزرگ انتخاب کنید تا فضای کافی برای هم زدن آش داشته باشد.
قبل از اضافه کردن رشته به قابلمه آش اگر آب آن کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید تا رشتهها خمیر نشود.
پس از اضافه کردن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد، ولی زیاد هم نزنید، چون رشتهها له میشوند. آش رشته را باید آهسته هم زد تا رشتهها پاره نشود.
استفاده از پیاز داغ زیادتر باعث خوشمزهتر شدن آش رشته میشود.
برای تهیه نعنا داغ، ۶ قاشق غذاخوری روغن در شیر جوش دسته داری ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید. ۱/۴ قاشق چایخوری زردچوبه به روغن اضافه کنید، ۳ قاشق غذاخوری پودر نعنا خشک را در روغن بریزید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و بچرخانید.امیدواریم از این مطلب استفاده کرده و بتوانید با استفاده از راهنماییهای ارائه شده آشی لذیذ و خوشمزه درست کنید و از خوردن آن در کنار دوستان لذت ببرید. اگر با دستور پخت ذکر شده موافق نیستید یا روش بهتری برای طبخ آش رشته برای ۱۰ نفر میشناسید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما میان بگذراید.