کاشت درخت‌های ارس و زرشک کوهی راهی برای مقابله با خشکسالی


کاشت درخت‌های ارس و زرشک کوهی راهی برای مقابله با خشکسالی

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: کاشت درخت‌های ارس و زرشک کوهی یکی از راه‌های مقابله با خشکسالی در این استان است.

«کامبیز انصاری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که این استان ذخیره‌گاه ژنتیک گونه درخت ارس در کشور محسوب می‌شود، افزود: جنگل ارس در این استان از نوع جنگل‌های تنک و سطح رویشی این گونه درختان در این استان از پنج تا 25 درصد است.

صابری اظهار کرد: درخت ارس دارای عمری طولانی است که تکثیر آن نیز بسیار دشوار است به طوری‌که به ازای هر 100 بذر، تعداد پنج بذر سبز می‌شود و روش سبز شدن بذرها نیز اینگونه است که در سال اول بذرها در فضای آزاد قرار داده می‌شوند، در سال دوم همان بذرها باید مابین ماسه‌ها قرار گیرند و در سال سوم این بذرها سبز می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: ارتفاع درخت‌های ارس در سال اول حدود پنج سانتی‌متر است اما ارتفاع ریشه‌های آن به 30 سانتی‌متر می‌رسد که در حفظ منابع آبی و خاکی بسیار مهم است.

این مقام مسئول در ادامه کاشت درختان زرشک کوهی را در عرصه‌های منابع طبیعی استان را از دیگر گونه‌های مقاوم به خشکی دانست و گفت: هم‌اکنون در حال گسترش درختان زرشک کوهی در عرصه‌های منابع طبیعی با مشارکت مردمی هستیم.

وی سنجد را یکی دیگر از گونه‌های مقاوم به خشکی برشمرد و افزود: کاشت این درختان نیز با مشارکت مردم در حال انجام است.

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی ادامه داد: گونه گیاه باریجه نیز از نوع گیاهان مرتعی هستند که در مقابل خشکی و کم‌آبی پاسخ داده است.

وی خاطرنشان کرد: باید مراکز پژوهشی و تحقیقاتی برای مقابله با خشکسالی به کمک ما بیایند و گونه‌های مقاوم به خشکی را معرفی کنند و این اداره‌کل نسبت به کاشت آن‌ها اقدام کند.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

معرفی بهترین خودروهای تاریخ کشور آلمان