رشد 12 درصدی سازش کیفری در استان مرکزی


رشد 12 درصدی سازش کیفری در استان مرکزی

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: دادگستری و قوه قضائیه به دنبال بسترسازی جهت تحقق رسالت ها و تکالیف و وظایف خود است.

حجت الاسلام عبدالمهدی موسوی روز یکشنبه در همایش صبر، تجلیل از فعالان و منتخبین شوراهای حل اختلاف و نیکوکاران عرصه صلح و سازش که با حضور رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در بیت امام راحل برگزار شد اظهار کرد: امروز توسط تمام امپراطوری رسانه ای دشمن جنگ روانی و رسانه ای علیه نظام، یک جنگ شناختی تمام عیار علیه ماهیت روشن و امبدبخش و امیدوارکننده انقلاب اسلامی راه افتاده و تمام فکرهای پلید و شیطانی و ابزارهای هنری و مدیران و کارشناسان جمع شدند تا ماهیت نورانی انقلاب ما را خاموش کنند .

وی افزود: ما امید داریم که خدا در این راستا کمک خواهد کرد و وجود مقدس امام زمان خواهد آمد و از این انقلاب حفاظت و حراست خواهد شد، امروز هم مقام معظم رهبری آئینه تمام نمای شخصیت حضرت امام راحل است.

موسوی بیان کرد: دادگستری و قوه قضائیه به دنبال بسترسازی جهت تحقق رسالت ها و تکالیف و وظایف خود است و در تلاش است که بتواند رسالت اصلی که پایان دادن به مشکلات و تنازعات مردمی است را با استفاده از ظرفیت عظیم مردمی به سرانجام برساند. بهترین بستر، مرکز توسعه حل اختلاف و شوراهای اختلاف است که برگرفته از معتمدین
جامعه هستند و این رویه بسیار حسنه نتایج بسیار ارزشمندی داشته است‌.

وی اضافه کرد: راهبرد بزرگ سند تحول قضایی، کنترل ورودی به مراجع قضایی است که امیدواریم بتوانیم با ساختار مرکز توسعه حل اختلاف و میانجیگری و داوری آنرا به سرانجام نیکی برسانیم تا محاکم از فرسودگی و خستگی و تراکم کار نجات پیدا کنند.

صمد خدابخشی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در امور شوراهای حل اختلاف نیز افزود: در شورای حل اختلاف استان مرکزی ۵۴۴ نیروی انسانی فعالیت دارند که ۳۳۹ نفر بعنوان اعضا و ۱۲۹ نفر دبیر و ۴۹نفر در ستاد و ۲۸ نفر در اجرای احکام فعالیت دارند. این تعداد در ۱۴۷ شعبه سازماندهی شده اند که ۱۱۴ شعبه شهری و ۲۶ شعبه روستایی و ۳۴ شعبه صلحی و ۶۱ شعبه رایی و ۱۹ شعبه در اجرای احکام است.

وی ادامه داد: سال گذشته در ۹ ماهه ۶۶ هزار و ۶۲۹ فقره پرونده وارده شعب بوده که امسال به ۷۰ هزار و ۸۵۵ فقره با رشد ۶ درصدی رسیده همچنین مختومه شعب ۶۸ هزار فقره در سال گذشته و ۷۰ هزار فقره در سال جاری با رشد ۳ و ۶۲ صدم درصدی بوده است.

خدابخشی ادامه داد: تعداد سازش از ۱۴ هزار و ۲۶۳ فقره در سال گذشته به ۱۷ هزار و ۱۰۹ فقره پرونده در سال جاری با ۱۹.۹۵ درصد رشد رسیده و درصد سازش از ۳۰.۴۸ به ۳۴.۲ درصد ارتقا پیدا کرده که بیانگر ۱۱.۶۱ درصد رشد است و میانگین زمان رسیدگی از ۳۱ به ۲۵ روز کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: درصد ابلاغ الکترونیک از ۹۰ درصد به ۹۳.۵ و تعداد پرونده های الکترونیک از ۷ هزار و ۹۳۱ فقره به ۱۶ هزار و ۶۶۷ فقره با رشد ۱۰۱ درصدی افزایش پیدا کرده است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در امور شوراهای حل اختلاف بیان کرد: تعداد پرونده قتل سازش شده ۵ مورد رضایت قطعی و ۳ رضایت مشروط از مجموع ۲۳ پرونده ورودی مربوط به قتل بوده است. سازش کیفری نیز رشد ۱۲ درصدی داشته است.

خدابخشی ادامه داد: ۷۴ موسسه داوری فعال در سطح استان وجود دارد که فعالیت خود را در حوزه داوری انجام می دهند.

وی گفت: در شعبه تصادفات نیز پرونده های تصادفات بدون ورود به دادگستری به شعب تصادفات شورای حل اختلاف ارجاع داده می شود که رضایتمندی خوبی به همراه داشته، جمع درصد صلح و سازش در پرونده های تصادفات استان ۶۹ درصد است.

خدابخشی خاطرنشان کرد: حدود ۵۴ درصد از پرونده های وارده به دادگستری به شورای حل اختلاف وارد شده که نشان از تاثیر شورا در کاهش مراجعات مردم دارد.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سامان دهی مسایل معیشتی و مبارزه با فساد باید با اولویت دنبال شود